Viikolla 14 nähtiin pelijulkistus jos toinenkin. Lisäksi ihmeteltiin sekä THQ:n että Wii U:n tulevaisuutta, kun samalla Suomen PlayStation kiusasi pelaajia ja BioWare julkisti korjauksia.

Tuore Project RPG tuo yhteen Dark Soulsin, Kingdoms of Amalurin sekä Batman: Arkham Cityn

The Witcher 2:n vanhempana tuottajana toiminut Tomasz Gop työskentelee parhaillaan tuoreen roolipelin parissa. Teos tunnetaan toistaiseksi vain nimellä Project RPG, mutta se ei ole estänyt kehittäjiä havittelemasta varsin mielenkiintoisia asioita.

– Vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta. Maailman kahtiajaosta tuli mieleen Xenoblade. – Drifu

– Vähän epäilyttävä kaava, mutta voinee The Witcher 2 tuottajaan ainakin jonkin verran luottaa sillä ainakin ensimmäinen osa vaikutti melko mukavalta. – Viper7

GTA-julkaisija antaa kilpailijalle alle 6 kuukautta elinaikaa

Take-Two Interactiven toimitusjohtaja Strauss Zelnick ei turhia kierrellyt arvioidessaan THQ:n toimintamallia. MIT:n Business in Gaming -konferenssissa puhunut Zelnick tylytti kilpailijansa strategian täysin.

Zelnickin mielestä THQ keskittyy lähinnä lisensoituihin tuotteisiin, eikä se kannata pitkällä tähtäimellä. Take-Two puolestaan on rakentanut Zelnickin aikana imperiumiaan omien brändiensä kuten Grand Theft Auton, Red Deadin, Bullyn ja Max Paynen varaan.

– Kyllä nyt herra toimitusjohtaja on ihan oikeilla raiteilla. ”Rehellisyys maan perii” sanonnan mukaan! – jakewai

– Varmaan olisi Games Workshopin aika ottaa Warhammer oikeudet pois THQ:lta ja antaa jollekkin osaavammalle julkaisijalle. Dawn of Warit ovat ihan meneviä naksuja, mutta nyt tulossa toista räiskintäpeliä putkeen, eikä Dawn of War 3:sta ole kuulunut oikein mitään. – JiPez

Klassikkomäiske saa jatkoa

Majesco ja WayForward työstävät yhteistyössä jatko-osaa legendaariselle Double Dragon -mäiskeelle. Rakkaalta 80-luvulta vaikutteita ammentava Double Dragon: Neon ilmestyy Xbox 360:n ja PlayStation 3:n latauspalveluihin kesällä.

Myös pelin ensimmäinen traileri julkaistiin.

– Kumpa sieltä tulisi jotain NES:n Double Dragon 2 tai SNES:n Super Double Dragon tasoista mäiskettä. – redshift

Mass Effect 3:n loppua selitetään kesällä ilmestyvässä laajennuksessa

Electronic Arts ja BioWare vastaavat fanien kritiikkiin Mass Effect 3:n lopusta laajennuksella. Lisäosa tuo loppuun uusia välinäytöksiä ja epilogikohtauksia.

Myös uutta moninpelisisältöä on määrä tuoda pelaajille jo ensi viikolla. Päivityskin päivättiin.

– ”Extended Cut”. Aivoissani kuuluu ääni ”nyt vittu oikeesti”. Lopussa oli ongelmansa, mutta sitä ei todellakaan pitäisi lähteä muokkaamaan. Lisäsisältö jonka tapahtumat perustuisivat aikaan pelin lopun jälkeen olisi mielenkiintoinen, tällä voitaisiin silottaa tietä uusia osia ajatellen. – appa-king

– Kerrassaan mahtavaa!! – Malarkey

EA valikoitui Amerikan surkeimmaksi yhtiöksi

Electronic Arts on valikoitunut Amerikan surkeimmaksi yhtiöksi The Consumerist -blogin järjestämässä äänestyksessä. Pelitalo kaatoi finaalissa Bank of American.

Lukijaäänestyksenä järjestetty kilpailu toteutettiin pudotuspeliperiaatteella. Kisaan valikoituneet 32 yritystä pudoteltiin yksitellen pois pelistä, kunnes vain EA oli jäljellä.

– Sanotaanko näin, ettei tittelia ansainnut. Nykyisten taloussotkujen takia kaikki amerikkalaiset pankit voitaisiin äänestää pa*kimmiksi yhtiöiksi seuraavat sata vuotta. Ilman tätä lainasotkua mekään emme maksaisi Kreikalle tukia. – Sefriol

– Nopeasti pojat unohti Activisionin saatanallisuuden kun EA on näin pian mustan listan kärjessä. – Iindario

Uusi Rock Band -peli julkistettiin

Guitar Heron sekä Rock Bandin luoneen Harmonixin uusin peli on tuotu päivänvaloon. Tuore tuotos kantaa nimeä Rock Band Blitz ja se saapuu sekä Xbox Live Arcadeen että PlayStation Networkiin.

Nimestään huolimatta Rock Band Blitz ei ole tavanomainen musiikkipeli suoraan parin vuoden takaa, vaan sen sijaan Harmonix on lähennellyt jopa kaukaisempaa historiaansa. Uutta latauspeliä ei pelatakaan näin niinkään suurella porukalla tai edes muovisoittimella, vaan musiikkia saadaan aikaan ohjaimella.

– Vaikuttaa ihan mielenkiintoiselta. Pidän mielessä. – Vulpes Arctos

– Yksi turhimmista pelijulkistuksista… – Playa

Xbox 360 saa uusia ohjaimia – Erikoisversiot hivelevät silmiä – Suomeen vasta kesäkuussa

Microsoft on julkaissut Xbox 360:lle uuden ohjainsarjan. Chrome Series -nimeä kantavat pädit ovat kuin jalokiviä kromattua pintaa muistuttavilla viimeistelyillään. Tarjolla on kolme eri väriä: kirkas kromi, sininen sekä punainen. Jenkkipatriootti kerää tietenkin koko sarjan.

– Millonkohan on tulossa myyntiin? Uusi ohjain nimittäin tekisi terää, vanhoista on tatit kuluneet melko pahasti 😀 – Nurmihe

– So hardcore… Kyllähän pleikan puolellekin saisi tommoset ”tuunatut” ohjaimet tulla… – Playboy

Wii U jää tehoissa sittenkin PS3:n sekä Xbox 360:n jalkoihin?

Wii U saattaa jäädä sittenkin tehoiltaan peräti PlayStation 3:n sekä Xbox 360:n jalkoihin ainakin grafiikan suhteen. Näin antavat ymmärtää Gameindustry Internationalin haastattelemat kehittäjät, joiden kerrotaan jo tutustuneen laitteen tarjoamaan tekniikkaan.

Nintendo ei kommentoi huhuja.

– Mulle ainakin yks ja hailee onko heikompi vai tehokkaampi. Ei sitä ennekään tarvittu supergrafiikoita jotta peli olisi hyvä mut valitettavasti nykyään hommat tuntuu olevan toisin. – kapa85

– Kyseessähän on selvä trolli ettekö jo näe sitä. – Peelopuu

PlayStationin kiusoittelema mysteeri paljastui

PlayStation Suomen kiusoittelema mysteeri on selvinnyt. Erityisesti Facebookissa pitkin viikkoa vihjailtu tempaus paljastui interaktiiviseksi aarrejahdiksi.

– Hyvin sai perjantain kulumaan, vaikka aiheuttikin turhautumista yhdessä kohdassa. – Mizeet

Lisää luettavaa