Viikon 18/2014 kohokohdat: Call of Duty: Advanced Warfare ja päivittyvä PS4 / Uutiset / pelaaja.fi

Viikon 18/2014 kohokohdat: Call of Duty: Advanced Warfare ja päivittyvä PS4

3.05.2014 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
2

Toukokuu on alkanut, eikä välttämättä ihan sillä kaikkein yllättävimmillä tavalla. Jo heti kuun alkuun julkisuuteen tupsahti jälleen uusi Call of Duty -peli, jonka paljastus tapahtui lähes täsmälleen vuosi Call of Duty: Ghostsin julkistuksen jälkeen. Sentään peliä työstää tällä kertaa varsin uusi tuttavuus nimeltä Sledgehammer Games, jolla on myös ollut kolme vuotta aikaa työstää peliä.

Silkkaa räiskintää Pelaajalehti.comin lukijoiden ei toki tarvinnut silmäillä tälläkään viikolla. Jo pelkästään blogipuolella uutta luettavaa tarjoiltiin niin sekä Janne Pyykkösen pc- ja konsolipelaamisen tulevaisuutta pohtivalla kirjoituksella että myös Miika Huttusen tuoreimmalla pääkirjoituksella. Käyttäjäblogien puolella Norsukampakin puheli 3DS:stä.

Uutta PelaajaHD-materiaalikin tupsahteli maailmaan. Käyhän katsomassa siis kuinka Pyykkönen ottaa DualShock 4:n pc-käyttöön ja pelaa hieman Daylightia. Niiden jälkeen voit sitten vielä osallistua myös uuteen Titanfall-kisaan!


Onko koneestasi uuden sukupolven natsijahtiin? Wolfensteinin pc-suositukset julki

Julkaisija Bethesda on antanut osviittaa siitä, mitä Wolfenstein: The New Order tulee vaatimaan pyöriäkseen pc:llä. Ohesta löytyvä lista on yhtiön mukaan aikalailla vähimmäisvaatimus sille, että peli tuntuu tietokoneilla "uuden sukupolven kokemukselta" 60 ruutua sekunnissa pyörivällä ruudunpäivityksellä varustettuna.

- Tapeissa mennään ja kevyesti. Kiintolevytilat nykyään laittoman korkeita. -Ellipsis

- Kyllä mä ihan rehellisyyden nimissä olen hypettynyt ja meinaan pelin ostaa. Aika paljon vaan näyttäis tääkin syövän kovalevytilaa, mut onneks nekin on nykyisin halpoja. -Hifisti


Uusi Call of Duty ja sen julkaisupäivä paljastuivat etuajassa - katso traileri!

Activisionin oli alunperin tarkoitus paljastaa uusi Call of Duty tämän viikon sunnuntaina, mutta julkaisutraileri vuoti verkkoon ja se paljastaa myös pelin julkaisupäivän.

Uusi Call of Duty kantaa nimeä Advanced Warfare ja sen tekijä on Sledgehammer Games, joka on nyt kolmas tekijä, joka työskentelee pelisarjan parissa omalla pelillään Treyarchin ja Infinity Wardin lisäksi.

- Näyttää juuri siltä mitä toivoin. Onneksi näitä pelejä vielä tehdään. -appa-king

- Toivottavasti eivät kuse tämän PC-versiota, sillä Ghosts on ainakin suhteellisen autio ja pelaamaan pääsee vain TDMää. Voisi tietysti hommata PS4:lle, mutta siinä vaiheessa kun minulla on uusin pleikkari taitaa olla tullut jo pari uutta Codia. -LordSipuli


Zenimax syyttää peliguru John Carmackia teknologiansa varastamisesta

Zenimax Media syyttää omistamastaan id Software -studiosta Oculus-yhtiön palvelukseen siirtynyttä John Carmackia teknologiansa varastamisesta.

id Softwaren perustajajäseniin kuuluvan Carmackin kerrotaan vieneen mukanaan Zenimaxin omistamaa teknologiaa Oculus Rift -virtuaalitodellisuuslaitteita valmistavaan yritykseen. Zenimaxin mukaan se omistaa Oculusin käyttämän teknologian ja tietämyksen, jonka Carmack kehitti työskennellessään vielä Zenimaxin alaisuudessa.

- Jos kaikki teknologia (kyse on ilmeisesti koodista) olisi open sourcea, tätäkään ongelmaa ei olisi. -JNyknn


Synkän fantasian Hellraid unohtaa vanhat konsolit – PS4 ja Xbox One kutsuvat

Täsmälleen vuosi sitten julkistettu puolalaispeli Hellraid on mennyt sisuksiltaan uusiksi. Peliä työstänyt Techland on ilmoittanut, että se on parhaillaan siirtämässä luomustaan toimimaan uusimmalla Chrome Engine 6 -pelimoottorillaan, mikä samalla tarkoittaa, että Xbox 360:n ja PlayStation 3:n sijaan peli nähdäänkin nyt pc:n lisäksi PlayStation 4:llä ja Xbox Onella.

- Näyttää erittäin hyvältä! Mukavan synkkää ja taisteluissa vaikuttaisi olevan kunnon meininki. -Virttis

- Tuli muuten vanha kunnon Hexen mieleen tämän trailerista, mikä ei ole ollenkaan paha asia. -Retrolordi Wick


PlayStation 4:n kaivattu järjestelmäpäivitys saapui

PlayStation 4:n järjestelmäpäivitys 1.70 on saapunut ladattavaksi tällä viikolla. Päivitys onkin ollut monelle varsin odotettu, sillä se lisää konsoliin joukon toivottuja ominaisuuksia.

- Hieno juttu tuo HDCP disablointi mahdollisuus. Itselläni oli jo laitteet sen kiertämiseksi, mutta silti. Sais saman myös PS3:seen niin voisi yksinkertaisraa setuppia. -snaketus

- Missä 3D Blu-ray toisto..? -pettma


Iron Man ja muut Marvel-sankarit uuteen Disney Infinity -peliin

Disney Interactive on julkaisemassa uuden "2.0-version" suositusta Disney Infinity -pelistään. Los Angelesissa järjestetyssä erikoistilaisuudessaan yhtiö julkisti Disney Infinity: Marvel Super Heroesin, joka nimensä mukaisesti laajentaa pelin nyt Marvelin suosittuihin universumeihin.

- No niin, gotta catch 'em all! Vielä kun Tähtien Sota-hahmot saisi, niin hipoisi kyllä täydellisyyttä. Lompsakin tykkää... -JoniHH99


Sulaa hulluutta ja näyttävää 2D-toimintaa ilmaseksi Xbox Liven kultajäsenille

Huhtikuu päättyy ja toukokuu saapuu, joten uusien Games with Gold -pelien on viimein tullut aika paljastua. Mitä Xbox Liven kultajäsenet voivat siis ladata ensi kuun aikana Xbox 360:lle ilmaiseksi? Noh, miltäs kuulostavat pelit Dust: An Elysian Tail ja Saints Row: The Third?

- Dust löytyy jo iteltäni mutta SR3:a voisi testata, eihän sitä tiedä vaikka sytyttäisi ihan kunnolla (tosin mitään erityisempää en odota). Toivottavasti E3:ssa sitten GWG for Xbox One julkistetaan ja pistetään käyntiin vaikka Forzalla. Tai jos ei muuta niin edes Halo: Spartan Assault. -sasukeluffy

- Yes!! Just mietin tossa SR4 pelatessa, et pitäiskö hommata kolmonen uuestaan, vaan eipä tartte Tongue. Jos jokin hyvä puoli täs poksin ilmasis kuukausipelissä on, nii se on se et ei kannata enää hankkii vanhoja pelejä ite, koska ne voi tulla tos joku kuukausi hyvällä mahiksella. -Flash


Mega64 tunkeutui Amerikan Nintendon päämajaan – E3-suunnitelmat julki

E3-pelimessut koittavat jo hieman reilun kuukauden päästä, mikä on tietysti huomattu Nintendollakin. Yhteistyössä komediaryhmä Mega64:n kanssa pelitalo onkin julkaissut nyt videon, joka hahmottaa hieman, mitä yhtiö on suunnitellut tulevaa tapahtumaa varten.

- Viime vuoden Nintendon E3 materiaali oli kyllä niin kuraa. Pari hassua Mario peliä ja Zelda remake hehkutus ja se oli siinä. Odotin että mitä kivaa WII U saa. Vastus ei mitään. Mariot ei enää jaksa napata ja Windwaker Gc löytyy. -Jester

- Jos X:stä löisivät kaikki kortit pöytään niin se riittäisi minulle. Zelda U tulisi heti sen perään bonuksena. -giga


Lukijat ovat puhuneet: tämä on kovin kotimainen pelisarja

Suomalainen peliteollisuus tuottaa hittejä ja kulttipelejä, mutta mitkä ovat kotimaan kestävimmät ikivihreät? Kysyimme viime viikon lukijakyselyssä seuraavaa:

Mikä on kaikkien aikojen kovin kotimainen pelisarja?

- Jotenkin hieman hävettää ettei vieläkään ole Max Paynejä tullut pelattua, mutta Alan Wake aivan loistavalla kakkossijalla. Mutta ihmiset: Angry Birds Trinen yläpuolella... :'( -Marioysikax

- Flatout sai ääneni hyvin niukasti ennen Max Paynea. Kaksi ensimmäistä Flättäriä timangisen kovia autopelejä. Näiden kahden pelisarjojen jälkeen oma suosikki suomipeleistä ehdottomasti alkuperäinen Death Rally. -ZaleraFF


Viikon aikana julkaisupäivän saaneita teoksia

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Riepu kuva
Riepu

Olenko ainoa, joka meinaa kirjoittaa Advanced Warfaren jatkuvasti Advanced Warfighterina? En ole koskaan ollut edes Ghost Recon -fani, mutta nimenomaan tuo meinaa tulla suusta ja näppiksestä aina oletuksena.

Käyttäjän YritaEdes kuva
YritaEdes
Lainaus käyttäjältä Riepu

Olenko ainoa, joka meinaa kirjoittaa Advanced Warfaren jatkuvasti Advanced Warfighterina? En ole koskaan ollut edes Ghost Recon -fani, mutta nimenomaan tuo meinaa tulla suusta ja näppiksestä aina oletuksena.

En tiedä kirjoitus erheestä, mutta itse ainakin tulee aina mieleen Ghost Recon kun puhutaan Advanced Warfaresta. Selvästi huono nimi valinta.