Viikon ensitesti: Lost Odyssey / Uutiset / pelaaja.fi

Viikon ensitesti: Lost Odyssey

22.01.2008 // Kirjoittanut: Eemeli Rekunen
46

Tekijä: Mistwalker, feelplus
Julkaisija: Microsoft Game Studios
Pelikoneet: Xbox 360
Julkaisuaika: kevät

Mistwalkerin tuorein eepos Lost Odyssey on hyvin perinteistä japanilaista rooliseikkailua eli juuri sitä mitä Xbox 360 tarvitsee kokoelmiinsa. Pelaaja testasi Lost Odysseyn ensimmäisen levyn, joka tarjoaa yli kymmenen tuntia puhdasta japani-ropetusta. Lopullinen peli julkaistaan peräti neljällä levyllä.

lost_odyssey_ensimmainen.jpg

Tuo tuttu tarina

Peli alkaa suurella taistelulla, joka päättyy, kun mahtavat laavavirrat pyyhkäisevät tuhansien sotilaiden yli jättäen vain päähenkilön henkiin. Mahtipontisesti ja taitavasti ohjattu alku antaa kunnon sysäyksen elämää suuremmalle seikkailulle, jollainen onkin odotettavissa kun remmiin astuvat Hironobu Sakaguchi, Takehiko Inoue ja musiikeista vastaava Nobuo Uematsu. Syvälle ylettyvät perinteet näkyvät heti, mutta tässä tapauksessa peli on täysin uutta isolle osalle sen kohderyhmästä. Se julkaistaan nimittäin yksinoikeudella Xbox 360:lle, jolla japanilaiset rooliseikkailut ovat vielä lähes täysin uusi lajityyppi.

Pelin aloittava upean näköinen video kuvaa sotatannerta, jolla tuhannet sotilaat taistelevat. Pelimoottorilla toteutettu kohtaus näyttää upealta, ja Lost Odyssey on ulosantinsa puolesta Xbox 360:n kärkipäätä. Unreal Engine 3 -pelimoottoria käytetään erittäin mallikkaasti, mutta myös pelin kuvasuunnittelu on ensiluokkaista.

lost_odyssey_toinen.jpg

Vaikka ainakin pelin alku vietetään tiukasti putkessa, pelimaailma tuntuu suurelta ja odottaa pelaajaa tutkimaan sen syrjäisimpiäkin kolkkia. Polku harhautuu aina silloin tällöin antaen pelaajalle mahdollisuuden valita reittinsä. Hyvä esimerkki tästä on pelin alku, jossa juoksennellaan kaupungissa. Ensin on määrä mennä käymään tietyssä paikassa ja sitten palata takaisin. Polku harhautuu pariin otteeseen, mutta jokainen eri polku johtaa kuitenkin takaisin alkuperäiselle reitille. Tämä on yksinkertainen kikka, mutta se tuo vapauden tunnetta ja pelaamiseen seikkailun sekä tutkimisen tuntua.

Perinteet kunniaan

Lost Odyssey ottaa tosissaan perinteensä ja juurensa: siinä on mukana jopa ikivanhoilta tuntuvat satunnaistaistelut, jotka käynnistyvät ilman ennakkovaroituksia. Vuoropohjainen taistelusysteemi miellyttää vanhan koulukunnan faneja, vaikka rohkeammat lajityypin edustajat niistä ovatkin jo luopuneet.

lost_odyssey_kolmas.jpg

Tarinansa osalta Lost Odyssey on synkkä ja jopa vähän masentava pelikokemus. Sen pääsankari Kaim elää ikuista elämää eikä tunnu olevan tyytyväinen tilanteeseen. Tumma tukka liehuu tuulessa samalla kun Kaim näyttää surkealta ja ahdistuneelta, mutta kohtaloonsa tyytyneeltä. Kaikesta hengissä selvinnyt sankari ei välitä enää muiden ihmisten mielipiteistä tai yleensäkään muusta maailmasta, vaan on uppoutunut omiin ajatuksiinsa. Juttutuokioissa miehellä ei ole paljoa sanottavaa, vaan repliikit ovat luokkaa: "en tiedä" ja "en välitä". Muut hahmot kyllä ovat suorastaan rakastuneita omiin ääniinsä, kuten tämän tyyppisissä peleissä on totuttu näkemään. Dialogi on parhaimmillaan ihan mukiinmenevää, mutta kärsimätön pelaaja toivoisi varmasti kuulevansa vähän vähemmän puhetta.

Ei riskejä

Lost Odyssey vaikuttaa varmalta suoritukselta. Se ei tuo paljoakaan uutta lajityyppiinsä, mutta muodostunee laadukkaaksi roolipeliksi Xbox 360:n pelivalikoimaan, jota kritisoidaan Japani-pelien puutteesta. Pelin dialogi on tönkköä, mutta taitavasti ohjatut kohtaukset miellyttävät.

lost_odyssey_stills_viimeinen.jpg

Lost Odyssey julkaistaan Euroopassa keväällä.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän himopelaaja kuva
himopelaaja

Hienolta ja mukaansatempaavalta vaikuttaa,mutta on kuitenkin sanottava ettei tämä ole se minun juttu,niin kuin ei mitkään ropet.

Todella hienoa on kuitenkin että xbox 360 saa valikoimiinsa aitoa japanilaista ropeilua,josta jo uutisessakin viitattiin,että se tarvitsee. Toivottavasti siis viimeisimmätkin empiväiset hommaavat tämän laitteen aitiopaikalle.

Käyttäjän Eemeli Rekunen kuva
Eemeli Rekunen

"...josta jo uutisessakin viitattiin..."

Tämä on ensitesti, ei uutinen ;)

Käyttäjän himopelaaja kuva
himopelaaja

Niin joo. Ensitesti. ;)

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Ovatko ne testissä mainitut puheet englanniksi, japaniksi vai ovatko molemmat tarjolla?

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

mm japsi ropet yleensä tajuttoman hyviä pitää testata tätä

Käyttäjän Zett0r kuva
Zett0r

Varmaan on ihan jees peli mutta itse pelaan mielummin Guitar Heroa , Call Of Duty 4:sta ja Assassin's Creedia kun tämmösiä .
Mietityttää vaan se että 4 DVD:tä on tuhlattu tähän.
Joko tämä on todellakin niin valtava (8,9 gt x 4) tai sitten joku ei todellakaan osaa pakata peliään oikein

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

tää olis mahtunu hyvin Blu-ray levylle

Käyttäjän Riepu kuva
Riepu

Tämä on kyllä peli, josta olen kateellinen. Juuri pelin ollessa japsirope perinteisemmillään innostaa ja myös tarina vaikuttaa siistiltä.

Onkos muuten näitä ensitestejä tulossa lisää viikottain? Otsikko lupailisi hieman sellaista. Ja olikos tämä muuten Rekusen ensimmäinen "kunnon" teksti Pelaajaan liittyen jos noita uutisia ei lasketa ;)?

Käyttäjän Eemeli Rekunen kuva
Eemeli Rekunen

"Ovatko ne testissä mainitut puheet englanniksi, japaniksi vai ovatko molemmat tarjolla?"

Molemmat olivat tarjolla.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Toivottavasti ei ole Blue Dragon 2. :)

BD oli kyllä täysi pettymys... 2 päivää sitä jaksoin pelata, ja nyt pölyttyy tuolla hyllyssä... ehkä jonain päivänä jaksaisi sen läpi kahlata.