Viikon kysymys: Deus Ex, Legacy of Kain vai jotain muuta? Minkä uinuvan pelisarjan pitäisi palata Square Enix -myyntien myötä / Uutiset / pelaaja.fi

Viikon kysymys: Deus Ex, Legacy of Kain vai jotain muuta? Minkä uinuvan pelisarjan pitäisi palata Square Enix -myyntien myötä

9.05.2022 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
16
viikon kysymys, lukijat ovat puhuneet, square enix, Eidos

Pelaaja.fin tämän viikon kysymys on vaihtunut. Tällä kertaa ajatukset pyörivät Square Enixin viimeviikkoisen studiokaupan ympärillä, jonka johdosta pelijätin länsistudiot siirtyvät monine nimikkeineen Embracer Groupin haltuun. Tiedossa ei täsmälleen ole, mitkä kaikki tutut sarjat vaihtavat omistajaa, mutta ei anneta sen hidastaa ajatusleikkiä.

Kysymmekin nyt siis:

Mikä uinuva pelisarja ansaitsisi erityisesti paluun nyt kun Square Enix myi länsistudionsa?

  • Thief
  • Legacy of Kain
  • Deus Ex
  • Gex
  • Pandemonium
  • Anachronox
  • Daikatana (tai jokin muu – todennäköisesti jokin muu)

Vastaa varsinaiseen kyselyyn täällä!

Voit seurata kyselyn tuloksia Pelaaja.fin etusivulla. Parhaat, hauskimmat tai mieleenpainuvimmat kommentit ja perustelut saatetaan nostaa esille ensi viikon Lukijat ovat puhuneet -kyselykatsauksessa. Mikäli et ole rekisteröitynyt sivustolle kommentoidaksesi, asian voi helposti korjata täältä!

 

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Stan kuva
Stan

Äänestin Deus Ex:siä. Joko uusi peli tai ehkä remaster versio ja mielellään kakkosesta koska se tarvitsee sitä kipeimmin. Ykkös osaa pelailen vieläkin silloin tällöin koska tunnelma ja musiikki vetävät vahvasti puoleensa unohtamatta tarinan kerrontaa.

Käyttäjän Hitman 47 kuva
Hitman 47

Daus Ex en oo ekaa peliä pelannut koskaan vaikka pelin ilmestymisestä on kulunut yli 20 vuotta aikaa.

Käyttäjän Billet kuva
Billet

Deus Ex ehdottomasti, toki pallottelin thief tai ex ja päädyin jälkimmäiseen.

Käyttäjän Refloni kuva
Refloni

AAA-studio ei pysty tekemään kunnollista Thiefiä. Markkinointi suurelle yleisölle pakottaa tekemään pelistä "elokuvamaisen" eli vuoden 2014 rebootin tasoista tuubaa.

Parhaimmat mahdollisuudet lienee Deus Exillä. Mankind Divided oli kokonaisuutena mainio peli. Ehkä tarinastakin saadaan ensi kerralla tehtyä hyvä.

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

Thief sarjan jatko kyllä kiinnostaisi mutta kuten Refloni sanoi niin mahdollisuudet saada kunnollinen Thief AAA studiolta ovat melko pienet. Parhaiten tämän osaisi varmaankin Arkane, mutta heidän kätösiinsä Thief tuskin koskaan päätyy.

Deus Ex on valitettavasti yksi niistä merkittävistä pelisarjoista joihin en ole tutustunut mutta kyllähän noin kehuttu ja ylistetty pelisarja ansaitsi myös jatkoa

Käyttäjän Ananaz kuva
Ananaz

Kyllähän se ilman muuta on Deus Ex. Mankind Divided on varmaankin oma suosikkipelini viime sukupolvelta ja olisi vääryys, jos Eidos Montréal ei saisi viedä Jensenin tarinaa päätökseen. Järkevästi budjetoituna ja markkinoituna Deus Exällä voisi myös kuvitella olevan noita muita vaihtoehtoja paremmat näkymät menestyäkin.

Sen ohella olisi ihan mielenkiintoista nähdä uutta Legacy of Kain. Aiemmat osat ovat toistaiseksi jääneet pelaamatta, mutta uusi peli voisi olla hyvä innoke tarttua niihinkin vihdoin. Ja ainahan tuollainen synkempi vampyyrifantasia hieman kiinnostelee.

Käyttäjän OsKu kuva
OsKu

Gexihän se aina mielessä. Toki Deus Exille kelpaisi myös vielä jatko.

Käyttäjän Augustus kuva
Augustus

Meinasin ensiksi sanoa Deus Ex, mutta ehkä joku hyvin tehty reboot Legacy of Kainista voisi kuitenkin kiinnostella enemmän. Vampyyripelejä ei ole liiaksi.

Käyttäjän Izmou kuva
Izmou

Näistä kiinnostaisi eniten hyvä uusi Thief. The Dark Project oli aikoinaan todella legendaarinen peli ja hiippailumekaniikoiltaan paljon edellä aikaansa: How Thief's Stealth System Almost Didn't Work

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Vastasin Deus Ex vaikka myös Thief tai Legacy of Kain kiinnostaisi. Tai oikeastaan Soul Reaver, ei ne muut Kainit niinkään. Enkä edes tiedä oliko se erityisen hyvä mutta sen demo oli aikoinaan jotain mieltä järisyttävää kun pystyi hyppimään maailmojen välillä.