Viikon kysymys: DuckTales Remastered vedettiin myynnistä – kaipaisitko enemmän pelejä Disneyn animaatio- ja piirroshahmoista? / Uutiset / pelaaja.fi

Viikon kysymys: DuckTales Remastered vedettiin myynnistä – kaipaisitko enemmän pelejä Disneyn animaatio- ja piirroshahmoista?

12.08.2019 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
6
DuckTales, DuckTales Remastered, Disney, Ankronikka, Lukijat ovat puhuneet, Viikon kysymys

Maanantai tulla tupsahti, kuten myös Pelaaja.fin uusi viikon kysymys.

Etusivullamme viikottain vaihtuvassa kyselyssä udellaan tällä erää, kuinka moni kaipaisi enemmän pelejä Disneyn omista animaatio- ja piirroshahmoista. Kysymyksen innoitti tällä kertaa DuckTales Remastered -pelin poistuminen digimyynnistä.

Kysymys ja vastausvaihtoehdot ovat seuraavanlaiset. Voit avartaa näkemystäsi, toiveitasi ja visioitasi uutiskommenteissa!

Kaipaisitko enemmän pelejä Disneyn animaatio- ja piirroshahmoista?

  • Kyllä, ehdottomasti lisää! 
  • Lähinnä muutamista tietyistä
  • En lainkaan

Vastaa kyselyyn täällä!

Voit seurata kyselyn tuloksia Pelaaja.fin etusivulla. Parhaat, hauskimmat tai mieleenpainuvimmat kommentit saatetaan nostaa esille ensi viikon Lukijat ovat puhuneet -kyselykatsauksessa. Mikäli et ole rekisteröitynyt sivustolle kommentoidaksesi, asian voi helposti korjata täältä!

 

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Ei tule mieleen syytä miksi juuri jostain Disney-hahmosta pitäisi tehdä peli. Hyvä peli kelpaa aina, oli hahmot mistä tahansa. Toki jos on jokin pelillinen syy valita tietty hahmo, niin mikä ettei. Lähinnä tarkoittaen siis että jos vaikka jollain hahmolla on jokin ominaisuus, joka toisi jotain mielenkiintoista peliin vaikka pelimekaniikan kautta, niin miksipä ei.

Vastaan kuitenkin että en kaipaa. Ei ne hahmot vaan miten niitä käyttää, joten pelkkä hahmo ei vielä ole se mitä itse kaipaan. Vähän kuin Arkham-pelitkin: ei pelkkä Batman-peli ole asia mitä kaipaan mutta hyvin hahmoa pelissä käyttävä teos on täysin eri asia.

Tarkennetaan nyt vielä sen verran, että itse en siis toivo "enemmän pelejä aiheesta X", koska pelkkä aihe ei takaa hyvää peliä. Lisenssipelit on pahin esimerkki asiasta ja se, että nyttemmin on tullut useampikin loistava onnistuminen, ei muuta sitä faktaa, että lisenssien kanssa ollaan turhan usein vain helpon rahan perässä. Ehkä en siis edes uskalla toivoa peliä asiasta "X" sen ollessa jokin lisenssituote/-hahmo.

Käyttäjän Sundance Kid kuva
Sundance Kid

Minulle Aku Ankka ja Batman kelpaavat aina pelien muodossa. Ducktales oli lapsena eräitä NES:in parhaista. Pelasin molemmat osat läpi vähän aikaa sitten, joten mielelläni ottaisin yhtä laadukkaan remasteroinnin myös kakkososasta.

Käyttäjän JayeizH kuva
JayeizH

Otetaanko tähän mukaan Marvelin alla olevat piirroshahmot ja animaatiot? :D

No joo, mutta siis kyllä. Ilmeisesti Ankkalinnan hahmoista kyse ;) Varsinkin remaket kelpaisi. Ainakin Ducktales 2 joka oli huima, parempi kuin ensimmäinen vaikka ensimmäinenkin on selkeä klassikko. Mutta myös Darkwind Duck ja Chip&Dale 2 kelpaisi. Uusiakin totta kai, mutta jotenkin veikkaan että nämäkin pilattaisiin.

Remaket kyllä sopisi Disneyn tyyliin kun niitä tehdään jatkuvalla syötöllä elokuvienkin puolella :D

Käyttäjän Poliisitapaus kuva
Poliisitapaus

Vastasin lähinnä muutamista tietyistä, koska vuoden 1997 Hercules oli lapsuuteni rakkain peli yhdessä Worms Armageddonin kanssa. HD-remasterointi tai vaikkapa UE4-pelimoottoria hyödyntävä remake olisi siis enemmän kuin tervetullut. Ja ei - God of War III:n Hercules tai Kratos eivät kumpikaan vedä vertoja Disneyn sankarihahmolle!

Käyttäjän frozen kuva
frozen

Jostain syystä disney hahmot ja lego on kaksi asiaa jotka ei kiinosta sitten yhtään peleinä

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Kysymys kuuluu, miksi pitäisi?

Ankka-universumi on nykyään ylipäätäänkin sellainen, että se enemmänkin lainaa muusta pop-kulttuurista ja laimentaa sen tuttuun ankkamuotoon, eikä varsinaisesti keksi mitään omaa. En kutsuisi sitä edes parodiaksi, koska se pikemminkin vain ottaa ideoita ja yksinkertaisesti toisintaa ne Ankka-maailmassa. Tulee mieleen jo omasta lapsuudesta mm. Taistoturrikat, jotka oli jo silloisessa lapsenmielessäni melkoinen pohjanoteeraus.

En tietysti pistä vastaan, jos Ankkalinnasta väännettäisiin esim. originaalilla tarinalla varustettu seikkailupeli, joka pelaa lähdemateriaalin säännöillä. Vähän vaan epäilen, onko lähdemateriaalissa oikein potentiaalia peliksi, koska luonnollisesti pelaajalle asetettavat haasteet eivät voi olla kovin taistelupainotteisia. Ainakaan allekirjoittaneelle ei enää myöskään oikein mene läpi mikään abstrakti tasohyppelypeli, jossa Crashin tilalle on vain lykätty Aku Ankka (Aku Ankka: Universumin Sankari).

Ei minulla siis ole minkäänlaista erityistä kaipuuta saada lisää Disney-hahmoja peleihini. Pelit saa itse puhua puolestaan, jos sellaisia vielä tulee. Vastaus: "En lainkaan"