Viikon kysymys: Ennakkotilaatko sinä pelisi? / Uutiset / pelaaja.fi

Viikon kysymys: Ennakkotilaatko sinä pelisi?

23.11.2015 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
25
Viikon kysymys: Ennakkotilaatko sinä pelisi?

Pelaajalehti.comin etusivun viikottainen kysely on vaihtunut. Tällä kertaa kyselemme jälleen pelaajien ennakkotilaustottumuksia. Kysymys ja vastausvaihtoehdot kaikessa yksinkertaisuudessaan siis ovat:

Ennakkotilaatko sinä pelisi?

- Totta kai, haluan useimmat pelini julkaisupäivänä ja ennakkobonusten kera!
- Vain harvojen ja valittujen pelien kohdalla
- En enää, olen joutunut pettymään aikaisemmin
- En todellakaan, en koskaan osta sikaa säkissä!
- Odotan, että pelin hinta alenee
 
Vastata voi rullaamalla alaspäin Pelaajalehti.comin etusivua tai vaihtoehtoisesti täällä!
 
Omaa vastaustaan ja siihen johtaneita painavia syitä voi perustella alla olevassa kommentointisarakkeessa. Parhaat, hauskimmat tai mieleenpainuvimmat kommentit nostetaan esille ensi viikon kyselykatsauksessa. Mikäli et ole rekisteröitynyt sivustolle kommentoidaksesi, asian voi helposti korjata täältä.

 

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Roinaa kuva
Roinaa

En todellakaan ennakkotilaa. Siitä ei ole kuin kaikille vain haittaa.

Käyttäjän JetRam kuva
JetRam

Aika monet pelit tulee nykyään ennakkotilattua, mutta nuo hankkimani pelit ovat pääosin sellaisia, jotka on muualla päin maailmaa jo aiemmin julkaistu tai osa pelisarjaa josta pidän niin ei ole suurta mahdollisuutta sialle säkissä.

Käyttäjän BCRich kuva
BCRich

Riippuu pelistä. Jos tiedän kehittäjän luotettavaksi ja/tai olen saanut ennakkoon tietää luotettavasta lähteestä, että peli on pelattavassa kuonnossa heti julkaisussa, niin SAATAN laittaa pelin ennakkotilaukseen. Muuten en harrasta ennakkotilaamista.

Käyttäjän Irezawa kuva
Irezawa

Vain harvojen ja valittujen pelien kohdalla. Suurimmaksi osaksi hoen ennakkotilausten suhteen samaa mantraa kuin Eric Cartman, mutta esimerkiksi World of Warcraftia pelatessani tilasin lisäosat ennakkoon päästäkseni niihin heti julkaisuhetkellä käsiksi. Siitäkin huolimatta että julkaisuhetkellä kaikki on ruuhkaista ja rikki... Ellei Bloodstainedin joukkorahoitukseen osallistumista lasketa, en ole ennakkotilannut Mists of Pandarian jälkeen mitään. Tekisi mieli sanoa että en tule tilaamaankaan mutta sen verran hyvin tunnen itseni että kunhan Final Fantasy XV:n ilmestyminen alkaa toden teolla häämöttämään, laitan varmasti jonkin keräilyversion ennakkotilaukseen. Heikko on ihmisen mieli.

Käyttäjän Rainbow_Dazed kuva
Rainbow_Dazed

Tottakai. On mukava kun Gamestopista soitellaan ja muistutellaan että parin päivän sisällä olisi ennakkotilaamasi tuote noudettavissa. Vastapainona kyllä nykyään myös surutta perun ennakkotilauksia tämän tästä. Esim. Battlefronting ja Rainbow Six Siegen ennakkovaraukset peruin kun pelit eivät vakuuttaneet enää jossain vaiheessa. Siirtelen sitten niitä rahoja muihin tuleviin peleihin.

Käyttäjän Wapazi kuva
Wapazi

Nykyään tulee ennakkotilattua suurin osa kiinnostavista peleistä. Huonosta laadusta (...ja yksinoikeuspelien hinnanalennuksista) ei ole pahemmin pelkoa, kun Nintendon alustoilla pelailen. Tietty onhan niitä rikkaruohoja myös tässäkin kukkapenkissä, kuten uusin Mario Tennis ja Animal Crossing: Amiibo Festival, joiden kohdalla arvosanoja jää odottelemaan ennen ostopäätöksen tekemistä. Tällä hetkellä näyttääkin siltä, että kyseiset pelit saavat jäädä kauppaan.

Käyttäjän Samu kuva
Samu

Aika harvoja pelejä ennakkotilaan.

Smash Bros for Wii U:n ja for 3DS:n tilasin ennakkoon

Käyttäjän Moogle kuva
Moogle

Ennakkotilaan ainoastaan pelien keräilyversioita koska se on ainoa tapa varmistaa niiden saaminen. Pelien ennakkotilaaminen ohjaa ja vääristää asiakkaiden ostokäyttäytymistä. Isot ketjut lihovat, kun taas pienet kärvistelevät ja kuolevat. En myöskään halua maksaa keskeneräisistä peleistä eikä minulla ole mitään piinaavaa painetta saada peli heti julkaisupäivänä. Hyvä peli ei vanhene.

Käyttäjän Cilee kuva
Cilee

En ikinä osta pelii heti kun se tulee. Odotan kunnes tulloo alennukseen.

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

Sitten v.2011 ja Skyrimin ja SWTORin keräilyversioiden jälkeen ei ole ennakkotilaamista tullut harrastettua...eikä tule jatkossakaan, kahta poikkeusta lukuunottamatta....Half-Life 3:sta ja Warcraft IV:sta on tullut odotettua niin kauan, että niiden keräilyversiot menisivät välittömästi ennakkotilaukseen, mutta näitä lukuunottamatta tuskin enää tulen ikinä pelejä ennakkotilaamaan,