Viikon kysymys: Google esitteli visionsa pelaamisen tulevaisuudesta – herättiko Googlen Stadia-pelialusta mielenkiintosi? / Uutiset / pelaaja.fi

Viikon kysymys: Google esitteli visionsa pelaamisen tulevaisuudesta – herättiko Googlen Stadia-pelialusta mielenkiintosi?

25.03.2019 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
24
Google Stadia

Hyvää maanantaita kaikille Pelaajalehti.comin lukijoille! Uusi viikko lähtee käyntiin uuden viikon kysymyksen voimin.

Google paljasti viime viikolla visionsa pelaamisen tulevaisuudesta, ja sehän oli tietenkin suoratoistopohjainen Stadia-pelipalvelu. Tämän viikon kysymyksessä udellaan, herättikö loppuvuodesta käynnistyvä palvelu mielenkiintosi.

Herättiko Googlen paljastama Stadia-pelialusta mielenkiintosi?

  • Suuresti
  • Hieman
  • Ei lainkaan

Vastaa varsinaiseen kyselyyn täällä!

Voit seurata kyselyn tuloksia Pelaajalehti.comin etusivulla. Omaa vastaustasi ja siihen johtaneita painavia syitä voi perustella alla olevassa kommentointisarakkeessa. Parhaat, hauskimmat tai mieleenpainuvimmat kommentit saatetaan nostaa esille ensi viikon Lukijat ovat puhuneet -kyselykatsauksessa. Mikäli et ole rekisteröitynyt sivustolle kommentoidaksesi, asian voi helposti korjata täältä!

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän krizu kuva
krizu

ei kiinnosta lainkaan, itseasiassa koko idea hieman pelottaa sillä tuo suoratoistopainotteinen systeemi antaa googlelle mahdollisuuden vain tappaa pelit jotka eivät heti menesty.

Välittämättä siitä faktasta että pelaajat ovat maksaneet saadakseen pelata kyseisiä pelejä.

Käyttäjän mantelirapu kuva
mantelirapu

Kuluttajana, joka välttää kaikkea kuukausimaksullista (Netflix, konsolien nettipalvelut, ym.) ei kiinnosta lainkaan. Uskon myös, että uusien toimijoiden on vaikea saada jalansijaa pelimarkkinoilla, joilla on pääosin vuosikymmeniä vanhoja toimijoita vahvoilla brändeillä.

Käyttäjän Billet kuva
Billet

Ei se minuakaan vakuuttanut, kuten edellä sanottiin vanhoilla on selvästi etulyöntiasema, uusien pitäisi kehitellä jotain selvästi muista poikkeavaa jotta "isot massat" saataisiin liikkeelle ja kiinnostumaan.

Käyttäjän Kalastajamies kuva
Kalastajamies

Toisin kuin game pass, tämä ei kiinnosta yhtään.
Ainut ongelmana on se että tarvitsee hyvä netti, jonka avulla toimii pelit 😶

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

Eipä näin asiakkaan näkökulmasta kiinnostusta juurikaan herätä, kuten aiemmissakin kyseleyissä on tullut vastattua, niin fyysisen median kannattajana en digitaalista/suoratoisto-tulvevaisuutta ole tukemassa.

Toki sitten pelialaa muuten aktiivisesti seuraavana on mielenkiintoista nähdä miten kyseinen palvelu lähtee lentoon ja miten kilpailu Microsofitin (ja Amazonin) vastaavaien palvelujen kanssa tulee kehittymään.

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

Ei kiinnosta lainkaan.

1. En halua Netflix-tyylistä kuukausimaksullista palvelua, sillä niissä pelin jatkuva olemassaolo ei ole taattu jos se toimii kuin Netflix, toisin kuin omistetuissa peleissä. Eihän se varmaa ole niissäkään, mutta huomattavasti varmempaa kuin näissä Stream-palveluissa.

2. En usko tekniikan olevan vielä lähellekkään sitä tasoa mitä pelaamiseen vaaditaan muuta kuin harvoissa paikoissa.

3. Ei modeja.

Käyttäjän JayeizH kuva
JayeizH

Teknisestä näkökulmasta kiinnostaa aika paljonkin. Odotan suurella mielenkiinnolla kuinka se toimii ja kuinka ovat saaneet sen toimimaan jos se toimii.

Pelaajana aika sama. Totta kai uudet alustat on aina jees. Se tuo kilpailua ja lisää pelejä. Googlella on kuitenkin niin kovat resurssit että sieltä voi tulla aika hienoja juttuja. Ei se tarvi kuin esim. Bayonetta 4:n exclusiivina alustalle niin liputan sitä varmana valintana itselle. Siis tietenkin tuo on käytännössä vähintään erittäin epätodennäköistä, mutta pointti on se että jos se toimii niin loppu on kiinni peleistä.

Käyttäjän laurihon kuva
laurihon

Kiinnostaa suuresti, mutta liian monta kysymystä auki. Betaa ja tarjontaa pitäis päästä kokeilemaan.

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123

Sen verran kovat lupaukset, että tottakai kiinnostaa helvetisti.

Käyttäjän Refloni kuva
Refloni

Samoilla linjoilla muiden kanssa kuukausimaksullisista palveluista. Kuukausimaksu "pakottaa" pelaamaan, koska jos ei pelaa, rahat menevät hukkaan. Pelaan mieluummin omalla ajallani ilman aikapaineita.

Nostoja