Viikon kysymys: GTA-kehittäjä Dan Houser lähtee Rockstarilta – huolestuttaako GTA6:n kohtalo? / Uutiset / pelaaja.fi

Viikon kysymys: GTA-kehittäjä Dan Houser lähtee Rockstarilta – huolestuttaako GTA6:n kohtalo?

10.02.2020 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
7
Viikon kysymys: GTA-kehittäjä Dan Houser lähtee Rockstarilta – huolestuttaako GTA6:n kohtalo?

Uusi viikko, uusi viikon kysymys!

Rockstar Gamesin yhtenä perustajana ja GTA-sarjan käsikirjoittajanakin tunnetun Dan Houserin Rockstar-lähdön myötä Pelaaja.fin maanantaisiin perinteisiin luketuvassa kyselyssä tiedustellaa, huolestuttaako seuraavan Grand Theft Auton, eli todennäköisesti GTA6:n, kohtalo?

Kyselyn kysymys ja vastausehdot kuuluvat seuraavanlaisesti:

Rockstarin perustajajäsen ja käsikirjoittaja Dan Houser lähtee yhtiöstä. Pelkäätkö lähdön vaikuttavan GTA6:een?

  • En lainkaan 
  • Hieman 
  • Pelkään GTA6:n ja sarjan tulevaisuuden osalta 
  • Pelkään pahinta koko Rockstarin osalta

Vastaa varsinaiseen kyselyyn täällä!

Voit seurata kyselyn tuloksia Pelaaja.fin etusivulla. Parhaat, hauskimmat tai mieleenpainuvimmat kommentit saatetaan nostaa esille ensi viikon Lukijat ovat puhuneet -kyselykatsauksessa. Mikäli et ole rekisteröitynyt sivustolle kommentoidaksesi, asian voi helposti korjata täältä!

 

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Yhtä vähän kuin muutkin muutokset minkä tahansa pelifirman kanssa: vain lopputuloksella on väliä ja tilanne katsotaan sitten.

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

Hieman, pelkään että Houserin jättämä aukko paikataan monetisaatio eksperteillä.

Käyttäjän Pellailija kuva
Pellailija

Hyppäsin tuoreimpien GTA-pelien kelkkaan hivenen jälkijunassa kolme vuotta sitten. En ollut viitsinyt aikuisiällä tarttua kyseiseen pelisarjaan, koska elin edelleen siinä mielikuvassa, jonka yläasteikä oli minulle jättänyt: että GTA olisi vain pelkkää kaaoksen aiheuttamista ja yritystä paeta poliiseja mahdollisimman pitkään.

Sellainen on hauskaa aikansa, mutta ei sitä pidemmän päälle jaksa, jos ei ole mitään tarinaa seurattavana. Lopulta GTA IV tarttui alelaarista mukaan, ja annoin sille mahdollisuuden.

Vanha mielikuva osoittautui totaalisen vääräksi. GTA IV teki minuun valtavan vaikutuksen. Käsikirjoituksen briljanttius veti minut hiljaiseksi. On harvinaista, että minulle tulee pelin läpipelaamisen jälkeen tarve googletella, että kukas tämän käsikirjoittaja oikein onkaan. Minulla oli tuohon aikaan haaveita, että voisin jonakin päivänä itse käsikirjoittaa pelin. Mutta GTA IV:n pelattuani minulle tuli olo, että kaikki on siltä osin sanottu - voin jättää nämä kirjoitustouhut ja keskittyä muihin juttuihin.

Sitten tietysti pelasin myös GTA V:n ja briljanttia kamaa oli sekin.

En tokikaan tiedä, missä määrin käsikirjoituksissa on kyse nimenomaan Dan Houserin visioista ja nerokkuudesta, ja missä määrin se on useamman henkilön yhteistyön tulosta, mutta pieni epäilys itselleni asiasta jää.

Toivon, että olen väärässä, mutta minulla on selainen fiilis, että tulevat Rockstarin pelit eivät enää yllä siihen, mihin edelliset.

Käyttäjän OsKu kuva
OsKu

Saa nähdä tuleeko jatkossa enää yhtä terävää yhteiskunnallista kommentaaria.

Käyttäjän Kille kuva
Kille

Enpä oikeastaan. Dan ei ole ymmärtääkseni yksin käsikirjoittanut pelejä pitkään aikaan ja luulen takin olevan siltä osin aika tyhjä. Olisi kiva tietää kuinka monta sivua tekstiä on vuosien varrelta tullut, sekä kuinka monta sivua on lentänyt roskiin, tai käytettä ehkä myöhemmin. Voihan tuo olla ihan rehellinen burnout ja voipi palata myöhemmin tauon jälkeen uusiksi mukaan. Olisi tosin mielenkiintoisinta nähdä, jotta mitä herra saisi aikaan joidenkin muunlaisten pelien kanssa. Rockstar kun nykyään on yhtä kuin GTA- ja RDR -sarjat, sekä satunnaiset Max Payne ja Bully.

Uskon, että pelit saattaisivat uuden pääkirjoittajan osalta saada uutta ja tuoretta näkökulmaa, mikä ei ole huonoin asia.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski
Lainaus Kille

Enpä oikeastaan. Dan ei ole ymmärtääkseni yksin käsikirjoittanut pelejä pitkään aikaan...

Mutta on kuitenkin ollut pääkäsikirjoittajan ominaisuudessa se henkilö, joka viime kädessä on hyväksynyt tai hylännyt muiden käsikirjoittajien raapustukset riippuen siitä ovatko sopineet hänen visioonsa. Vaikea sanoa paljonko hylättyjä tarina-aihioita jonkun GTA:n kokoisesta pelistä päätyy leikkaamon lattialle.

Pointtisi tuoreesta näkökulmasta on kuitenkin hyvä. Aina vähän irvistelen, kun pelaajat alkaa näissä tilanteissa manata, että pelisarja on nyt pilalla, koska alkuperäinen tekijä lähti. Ei, vaan pelisarja oli jo menossa pilalle, jos alkuperäistä tekijää ei kiinnostanut pätkääkään. Tämä on siis pikemminkin pelisarjalle viimeinen mahdollisuus löytää uusi tuore näkökulma, jolla voidaan jatkaa eteenpäin.

Ei se tietenkään ole mikään luonnonlaki, että uusi käsikirjoittaja nostaisi sarjan uuteen nousuun, mutta se ei ole myöskään realismia, että Houser pystyisi tuottamaan robottimaisen tasaista laatua loputtomiin, vaikka pää hajoaisi alta.

En minäkään hihku innosta uusien Bioshock-pelien suhteen nyt kun Ken Levine ei enää ole puikoissa, mutta ei minulle mitään kaunoja tai harmistusta Levinen lähdöstä jäänyt. Tämä oli todennäköisesti käyttänyt ideansa loppuun ja tiesi, että nyt on aika lähteä tekemään jotain muuta. Mikään ei ole ikuista. Joskus pitäisi vain osata olla tyytyväinen siihen mitä ollaan tietyn henkilön kynästä jo saatu ja jatkaa elämää tarvittaessa ilman GTA:ta tai Bioshockia tms.

Käyttäjän Kille kuva
Kille
Lainaus Haerski

Tilulilu

Totta. Olisi kiva tietää homman taustoja tarkemmin.

Joka tapauksessa Rockstar on ollut peliteollisuuden kulmakiviä jo vuosia ja kun tämä jotain ilmoittaa, pelimaailma hiljenee hetkeksi. On ihan hyvä, että tulee uusia tuulia, sillä firma on muutaman muun ison kehittäjän kanssa ainoita, ketkä uudistavat käsityksen viihteestä, koska kisailijoita ei ole, eikä alaa ole muut viemässä eteenpäin.

En toki yllätyyisi, etteikö Danin kädenjälki näkyisi myös jatkossa. Vaikka nyt vasta lähti, on hyvinkin todennäköistä, että tekstejä riittää vielä pariksi peliksi eteenpäin. Onhan GTA V:stä aikaa jo vuosia ja käsikirjoituksesta varmaan jo kymmenen vuotta aikaa. Tai RDR 2 - kässäri todennäköisesti jo ainakin kolme vuotta vanha. Noissa puitteissa kerkeää jättämään jälkensä tulevaisuuteen, että ojentamaan soihtunsa innokkaammilleen.

Nostoja