Viikon kysymys: Julkaistaanko kesällä tarpeeksi pelejä? / Uutiset / pelaaja.fi

Viikon kysymys: Julkaistaanko kesällä tarpeeksi pelejä?

6.07.2015 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
10
Viikon kysymys: Julkaistaanko kesällä tarpeeksi pelejä?

Kesä on perinteisesti hiljaista aikaa pelirintamalla. Muutamaa alkukesän suurjulkaisua lukuun ottamatta julkaisukalenteri ammottaa tänäkin vuonna tyhjyyttään - kenties Noiturin ja Lepakkomiehen seikkailujen oletetaan pitävän kansan tyytyväisenä ilmojen viilenemiseen asti.

Tällä viikolla utelemme Pelaajalehti.comin lukijoilta, käykö jokakesäinen suvantovaihe luonnon päälle:

Julkaistaanko kesällä tarpeeksi pelejä?

Kyllä
Ei
Ei niin väliä, kesällä ehtii pelata hyllyyn jääneitä pelejä
Ei niin väliä, pelaan kesäisin muutenkin vähemmän

Vastata voi rullaamalla alaspäin Pelaajalehti.comin etusivua tai suoraan vaihtoehtoisesti täällä!

Omaa vastaustaan ja siihen johtaneita painavia syitä voi perustella alla olevassa kommentointisarakkeessa. Parhaat, hauskimmat tai mieleenpainuvimmat kommentit nostetaan esille ensi viikon kyselykatsauksessa. Mikäli et ole rekisteröitynyt sivustolle kommentoidaksesi, asian voi helposti korjata täältä.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Ihan hyvä että on aikoja, jolloin pelejä ei tule niin paljoa. Voi joskus saada vähän backlogiakin kiinni. Sitä paitsi ihan ymmärrettävää että juuri lämpimin aika on se, jolloin sisällä tehtävän aktiviteetin tuotteita ei julkaista niin paljoa.

Käyttäjän Rabbitman kuva
Rabbitman

En nyt kaipaa uutta viihdettä vähään aikaan.

Käyttäjän erakko kuva
erakko

Sen verran harvoin tulee ostettua edes syksyllä taikka keväällä tulevia pelejäkään etten oikeastaan huomaa eroa.

Käyttäjän ZaleraFF kuva
ZaleraFF

Backlogilla selviää kesän yli. Woolly world tällä hetkellä kesken ja viikonloppuna tuli ostettua Sleeping Dogs. Sekä Stiimistä löytyy kanssa pelattavaa. Witcherin maailmassa meni melkein koko kesäkuu.

Käyttäjän mecha_no_maniac kuva
mecha_no_maniac

Itseäni eniten kiinnostavat pelit tuppaavat ilmestymään yleensä syksyllä. Ei sinänsä - en muutenkaan haluaisi tuhlata vuoden lämpimintä vuodenaikaa vain sisätiloissa kykkien. Ja kun backloggia on hyllyissä (ja TV:n takaisella kukkatasolla, jossa ei ole kukista mitään tietoakaan) enemmän kuin tarpeeksi, niin sadepäivillekin löytyy ihan kiitettävästi pelattavaa.

Toisaalta, eikö niitä vanhoja suosikkeja voisi pelata kesälläkin, mikäli mitään backloggia ei ole tullut muodostettua? Tai jos on IHAN pakko saada uusi peli just kesällä, niin valtaosalla ihmisistä luulisi olevan vähintään se yksi peli, joka aikoinaan kuulosti kiinnostavalta, mutta jota ei syystä tai toisesta tullut silloin ostettua. Hyvässä lykyssä sen pelin hintakin on ehtinyt pudota tässä välissä. Eihän sen sinulle uuden pelin tarvitse automaattisesti olla tuliterä ja korkeintaan alle kuukauden vanha... eihän?

Käyttäjän onnistunyt kuva
onnistunyt

Monet varmana suunnittelevat madaltavansa rästipelien vuortaan kesäisin ja jouluisin, mutta todellisuus on usein jotain aivan muuta. Pelaaja Lehdestä on saanu lukea lukemattomia kertoja toimituksen väen ja avustajien samanlaisia kommentteja, joissa aiotaan näin tehdä. Ja seuraavana vuonna taas sama juttu. Asia on ehkä otettu huomioon toimituksessakin, koska viime vuosina sellaiset jutut ovat vähentyneet todella paljon! Kiitos! Toki sellaisessa pyrkimyksessä ei oo mitään väärää, mutta oikeasti kuka työssäkäyvä tai opiskelija ehtii pelata niin paljon, että pelivuori ei kasvaisi.

Itse en kuulu kumpaankaan kategoriaan eli olisin voinut vastata Pelaaja Lehden muinaiseen kyselyyn peliajan pituudesta: "Mitä se sellainen on ettei oo aikaa pelata?!" Eli pelaan mielestäni kohtuu paljon, eikä se näytä merkittävästi laskevan pelivuortani. Vuoren madaltamiseen on myös sellainen keino, että yksinkertaisesti vain jättää kymmenien tuntien eepokset sivuun pitkäksi aikaa ja keskittyy lyhyempiin peliin. Esim. itse tein keväällä päätöksen, etten koske ainakaan kahteen vuoteen jalitsu peleihin. Alkuvuodesta tähän päivään olen pelannut noin neljääkymmentä peliä, joista ainakin 30 on tullut läpäistyä. Siinä ajassa kyllä ehdin pelata FIFAakin reilu kolmesataa peliä, sekä paljon pelin harjoituksia. Viime syksystä tän vuoden alkuun pelasin Destinyä miltei katkotta. Sitä kokemusta en vaihtaisi pois, mutta kuinka useita normaalipituisia pelejä olisinkaan ehtinyt pelata tuossa ajassa. Nämä ovat asioita, joissa joutuu tekemään tiukkoja päätöksiä, mikäli haluaa sitä pelivuortansa madaltaa !! FIFA, NHL, BATTLEFIELD, FORZA, DRIVECLUB, WARCRACFT, DESTINY jne, jne...

Käyttäjän Rokkijani kuva
Rokkijani

Luojan kiitos kesä on hiljaisempaa! Keväällä tuli Bloodborne ja kesän kynnyksellä Witcher että Elder Scrolls, joten eiköhän tässä aika kulu rattoisasti hurjaa syksyä/alkutalvea odotellessa.

Käyttäjän Muksu kuva
Muksu

Luoja paratkoon ei enää yhtään lisää. Ei haittaisi ollenkaan, jos kesäkuukausina ei julkaistaisi yhtäkään videopeliä millekkään alustalle.

Käyttäjän 1nsane kuva
1nsane

Siinä mielessä ei julkaista tarpeeksi, että jos vakituisen syksy-talvi ruuhkan sijaan pelejä ripoteltaisiin ympäri vuoden, ei välttämättä edes tarvitsisi välittää mistään backlogeista. Pelit tulisivat tasaiseen tahtiin sopivasti sitä mukaa, kun aiemman on päässyt about läpi.. Tämä tosin ideaalissa maailmassa, missä ei tarvitse välittää pelin tuottavuudesta.

Oikeassa maailmassa nykyinen määrä on ok. Nyt on hyvä aika kaivautua bundle-pelien kasaan ja löytää sieltä piilossa olleita timantteja.

Käyttäjän aza333 kuva
aza333

Jep, hyvä näin! Jää aikaa sen backlogin purkamiseen ja vähän muuhunkin kuin pelaamiseen.

Nostoja