Viikon kysymys: Kiinnostavatko huhutut uudet konsolimallit? / Uutiset / pelaaja.fi

Viikon kysymys: Kiinnostavatko huhutut uudet konsolimallit?

18.04.2016 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
12
Viikon kysymys: Kiinnostavatko huhutut uudet konsolimallit?

Pelaajalehti.comin viikon kysely on jälleen käynnissä. Sivustomme etusivulta vaihtuvassa kyselyssä tiedustelemme lukijoidemme mielipiteitä ja mieltymyksiä enemmän tai vähemmän ajankohtaisista aiheista.

Tämänkertainen kysely käsittelee paljon huhuttuja uusia konsolimalleja, joiden veikkaillaan paljastuvan kesän aikana. Kysymys ja vastausvaihtoehdot ovat seuraavat:

Uusista konsolimalleista huhutaan jo vahvasti. Onko sinulla kiinnostusta uusia konsolimalleja kohtaan?

- Kyllä
- Hieman, mutta katsellaan mitä sieltä tulee...
- Ei
 
 
Omaa vastaustaan ja siihen johtaneita painavia syitä voi perustella alla olevassa kommentointisarakkeessa. Parhaat, hauskimmat tai mieleenpainuvimmat kommentit nostetaan esille ensi viikon kyselykatsauksessa. Mikäli et ole rekisteröitynyt sivustolle kommentoidaksesi, asian voi helposti korjata täältä.

 

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän OsKu kuva
OsKu

Eipä juuri. PS4:n ostin vuoden 2014 lopussa ja Xbox onen vasta viime vuoden lopussa ja olen ajatellut pärjääväni niillä seuravaan oikeaan sukupolveen asti. Tosin aiemmista konsoleista minulla on kyllä ollut tapana ostaa myös Slim-mallit, joten nähtäväksi jää.

Käyttäjän antti_1986 kuva
antti_1986

Kyllä se tehokkaampi ps4 ja siihen vr lasit kiinnostaa melko paljon.

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax

Niin kauan kuin mennään samalla linjalla mitä new 3DS XL teki, lukuunottamatta yksinoikeuksia jotka toimivat vain uudella mallilla, niin en näe tässä mitään ongelmaa. Koska itsellä ei ole homma eikä mikään myydä vanhaa versiota käytettynä eteenpäin ja saan sitten itse pelattua pelini joko identtisesti tai paremmin.

Koska aivan kaikki konsolivalmistajat kuitenkin tulevat julkaisemaan slimmejä yms päivitettyjä malleja joista ei ole hyötyä muutakuin uusille ostajille marginaalisesti pienemmällä koolla ja virrankulutuksella, en ainakaan itse näe haittaa jos samalla parantaisivat suorituskykyä jos se on teknisesti mahdollista. Kuitenkin ihan mukava saada hieman parempaa kokemusta peleistä mitä omistaa ilman että tarvitsee kymmeniä vuosia odotella toimivaa emulaattoria.

Ja kunhan pelien ero ei ole sama mitä Hyrule Warriorsin 3DS versiolla että alkuperäisen konsolin omistajia suorastaan kusetetaan, en luulisi että tulee kauheaa poruakaan asiasta: https://youtu.be/4p0pI018jQ0?t=1m31s

Käyttäjän zappah kuva
zappah

En tiedä hakiko kysely vastausta kysymykseen, että kiinnostaako hankinta vaiko että kiinnostaako yleisesti ottaen mutta vastasin että kyllä kiinnostaa. Olen ehkä jopa enemmän negatiivisin odotuksin liikkeellä mutta totta kai uusi rauta kiinnostaa aina. Ei välttämättä ostomielessä mutta muuten.

Käyttäjän Qlaos kuva
Qlaos

Ei voisi vähempää kiinnostaa, pelattavaa on ihan tarpeeksi jonossa muutenkin plus tuon oman PS4:n ostin vasta joulun alla. Palataan asiaan sitten kun konsolit on ulkona ja niillä on riittävästi exclusiveja plus saa järkevään hintaan. Ja jos uusi PS4 malli onkin vain sellainen että kuin PS4 mutta tehokkaampi ja pelit nätimpiä niin jää pysyvästi kaupan hyllyille, mie oon näitä omituisia tallaajia joiden mielestä PS3 pelitkin näyttää ihan tarpeeksi näteiltä ja pyörivät tarpeeksi sulavasti :D

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Hieman eli katsellaan mitä tulee. Jos päivitykset enabloi vain 4K-videot, niin saattaa jäädä väliin, varsinaisen soittimen kun saa sitten murto-osalla päivitetyn konsolin hinnasta aikanaan. Muutenkin se konsolin laserin kuluttaminen leffojen katseluun ei oikein sovi ajatusmaailmaani. Sitten jos ne pelit alkaa pyöriin paremmin, niin katsotaan ja riipuu myös paljon kuinka PS VR pärjää pc:n tarjontaa vastaan.

Alottelin tässä juuri Elite Dangerousin, VR:ää odotellessa siis. Päätin myös vihdoin päivittää vanhan S3:seni uuteen S7:kaan ja pakkohan se Gear VR on kokeilla, kun kerran tuli hommattua luuri mikä tukee sitä. Varsinaisen VR-laitteen kun hommaan vasta aikasintaan vuoden päästä.

Käyttäjän Poliisitapaus kuva
Poliisitapaus

Päivitetyt konsolimallit eivät ainakaan kiinnosta, mutta en myöskään pane päivitysmahdollisuutta pahakseni. Ei yksinkertaisesti ole konsolipelaajien tapaista vaivata päätään sillä, että naapurilla tai nettitrolleilla on tehokkaampaa rautaa. Jos minulla ei vielä olisi PS4:ä ja PlayStation 4K julkaistaisiin huomenna, käyttäisin perusmallin hinnanalennuksen oitis hyväkseni. Huhuttu 4K-ominaisuus vaikuttaa muutenkin olevan vain ylihinnoiteltu muodollisuus, jolla houkutellaan iPhone-fanien tapaisia laitehifistelijöitä.

Eri asia olisi, jos pelien kehitys nykymalleille loppuisi yllättäen. Tämä olisi kuitenkin itsemurha niin konsolivalmistajille kuin suurimmille pelijulkaisijoillekin. Kun vertaa edellisten sukupolvien elinkaarta ja laitteiden myyntimääriä eri vuosina, PS4- ja Xbox One-pelaajien huoli tuen päättymisestä on naurettava.

Käyttäjän Thuresen kuva
Thuresen

No eipä juuri kiinnosta pakko myöntää. Vanha 500Gb PS4 riittää paremmin kun hyvin itselle varsinkin kun se on pääsääntöisesti viime kuukaudet toimittanut mediakeskuksen virkaa josta katsotaan Viaplayt ja Netflixit lähinnä. Pelaaminen muutenkin nykyään niin vähäistä, viimesen 3kk aikana pelannut varmaan yhteensä 30 tuntia niin turhahan tuo kapistus olisi.

Käyttäjän Provenmental kuva
Provenmental

Kyllä kiinnostaa, tosin varauksella. Itselläni on ollut PS4 julkaisusta lähtien, joten onhan se kerennyt olla jo 3 vuotta niihin aikoihin kun nämä uudet versiot tulevat mahdollisesti ulos. Mutta se, että päivitänkö uuteen versioon riippuu sen ominaisuuksista, jos se on slim-tyylinen ratkaisu, joka on vähän pienempi ja jossa on muita marginaalisia parannuksia, saa jäädä hyllyyn. Mutta jos se esim. pyörittää 4k Blu-ray -leffoja, niin sitten voisin ostaakin, ainakin omalle kohdalle olisi kätevää, jos en tarvitsisi erillistä soitinta. New 3DS:n tyyliset yksinoikeudet olisivat mielestäni tyly veto niitä kohtaan, jotka ovat ostaneet konsolin viime aikoina, mutta itselleni se vain olisi syy vaihtaa paranneltuun malliin, eivät nuo konsolit joka tapauksessa kalliita ole.

Käyttäjän tiger80 kuva
tiger80

Periaatteesta vastaan, että ei kiinnosta, koska persaukisena työttömänä ei ole minkäänmoista mahdollisuutta hommata uusia laitteita.