Viikon kysymys: Kuinka monta peliä ostit vuonna 2020? / Uutiset / pelaaja.fi

Viikon kysymys: Kuinka monta peliä ostit vuonna 2020?

18.01.2021 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
26
Viikon kysymys: Kuinka monta peliä ostit vuonna 2020?

Pelaaja.fin perinteiset lukijakyselyt käynnistyvät vuoden 2021 osalta. Pienen tauon jälkeen vuoden ensimmäinen uusi viikon kysymys uteleekin, kuinka monta peliä sivustomme lukijat ostivat vuonna 2020.

Avoimiin kommentteihin kaipaillaan omien hankinta-arvioiden ohella myös kertomuksia siitä, onko koronavuosi vaikuttanut omaan pelaamisen määrään ja ostohankintoihin.

Montako peliä ostit vuonna 2020?

  • 1-3 
  • 4-6
  • 7-9
  • 10-14
  • 15-24
  • 25-34
  • 35-50
  • Enemmän kuin 50

Vastaa varsinaiseen kyselyyn täällä!

Voit seurata kyselyn tuloksia Pelaaja.fin etusivulla. Parhaat, hauskimmat tai mieleenpainuvimmat kommentit ja perustelut saatetaan nostaa esille ensi viikon Lukijat ovat puhuneet -kyselykatsauksessa. Mikäli et ole rekisteröitynyt sivustolle kommentoidaksesi, asian voi helposti korjata täältä!

 

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Hayarigami kuva
Hayarigami

21 kappaletta (joista 14 digitaalisena)! Lista peleistä (kaikki tietty Switchille paitsi FFVII Remake ja 13 Sentinels):

- Katana ZERO
- Tokyo Mirage Sessions #FE Encore
- Transistor
- Bloodstained: Ritual of the Night
- Hatsune Miku: Project Diva Mega Mix
- Lonely Mountains: Downhill
- Bug Fables
- Final Fantasy VII Remake
- ITTA
- Paper Mario: Origami King
- A Short Hike
- 死印 - Death Mark
- Ys Origin
- Hades
- Zelda Musou: Yakusai no Mokushiroku
- Kingdom Hearts: Melody of Memory
- Florence
- Grindstone
- Tokyo Dark: Remembrance
- Horace
- 13 Sentinels: Aegis Rim

Näistä kahta ei ole ostettu itse vaan saatu lahjaksi, mutta lasken silti mukaan. Paras peli oli Hades ja huonoin ITTA. Listan kahta viimeistä en ole vielä aloittanut. Niiden lisäksi listan peleistä on vielä läpäisemättä Zelda, KH ja A Short Hike.

Käyttäjän Hitman 47 kuva
Hitman 47

Yli 15 peliä

Käyttäjän Hitman 47 kuva
Hitman 47

18 peliä ostin viime vuonna itselle 1 (Resident evil 3) 2 (Uncharted 4) 3 (Ratchet and clank ps4) 5 (Hitman 6) 6 (NHL 21) 7 (Fifa 20) 8 (Resident evil 4 Hd) 9 (Shadow of the tomb raider) 10 (Uncharted The Lost Legacy) 11 (Assassin's creed origins) 12 (Watch dogs) 13 (Hitman 2) 14 (Tony hawk's pro skater 1-2) 15 (Crash bandicoot Its About Time) 16 (Mafia Trilogy) 17 ( Assasins Creed odyssey) 18 (Horizon zero dawn)

Käyttäjän Augustus kuva
Augustus

13 näköjään.

Käyttäjän Poliisitapaus kuva
Poliisitapaus

Tasan 20, joista 5 julkaistiin samana vuotena. Kallein peli maksoi 35 € ja kaikki pelit yhteensä 279 €, joten edellisvuosia halvemmalla selvisin. Korona vaikutti vain välillisesti siten, että PS5:tä ei saatu käytännössä ollenkaan Suomeen. Sille olisi nyt kasapäin pelejä ostoslistalla, joten tänä vuonna tullee pelattua ja kulutettua vaihteeksi aivan liikaa.

Käyttäjän undead10000 kuva
undead10000

Ainakin 165 peliä tuli ostettua vuonna 2020, joista suurin osa tuli Humble Bundle choice kuukausi tilauksesta.

Minulle koronavuosi ei ole vaikuttannut peli hankinntoihin ja märään mitenkään kun kuitenkin olen pitännut jo noin pari vuotta Humble Bundle choice tilausta josta joka kuukausi saa sen noin 10 peliä ja tulen edelleen pitämään Humble Bundle choice tilauksen aktiivisena, muutoin olen hankkinnut pelejä sillion tällöin pitkin vuotta 2020.

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

Yhtään täysin "uutta" vuonna 2020 ilmestynyttä peliä: 0

saatoin ostaa jokusen vanhemman pelin alkuvuodesta 2020, en enää muista :D Jokatapauksessa jo yli 10 vuotta kertynyt älytön backlogin määrä on pitänyt huolen siitä että viimisen muutaman vuoden aikana ei hirvesti ole enää pelejä tullut ostettua lisää varastoon, koska ei siinä ole vain mitään järkeä....tuskin tätä nykyistäkään backlogia tulen ikinä pelaamaan kaikkea läpi.

Pysyvästi olen näemmä jumittunut tuonne 7.konsolisukupolven pelien pariin, mutta onhan tämäkin tietoinen valinta, yhtä hyvin olisin voinut vain valita ne kaikista parhaat pelit päältä parista edellisestä sukupolvesta ja keskittyä muuten uudempiiin peleihin, mutta rehellisesti voin sanoa että kun katsoo tämän päivän "tripla A" pelejä ,niin harvassa ovat ne pelit mistä todella jaksaa enää innostua. Arvostetuimmatkin studiot kuten CD Projekt julkaisevat keskeneräistä skeidaa, niin eipä hirveästi harmita vaikka uudemmat pelit jäävätkin kokematta

Mutta sentäs uusi 4K-töllö ja Series X tuli ostettua, vaikka tähän kohtaan moni esittäisi sen kysymyksen "miksi ihmeessä, jos et meinaa kuitenkaan 9.sukupolven pelejä pelata?" :D no ainakin saa vanhoistakin yhteensopivista peleistä jotain enemmän irti, edes lyhyempien lataustaukojen muodosssa, vanha TV oli joku 32" "HD Ready" (ei edes full HD), niin sekin oli vain parasta kunnon 4K-telkkarriin vaihtaa ja täytyy sanoa että kyllä tuo Series X:n ohjain on vain niin huomattava parannus Xbox 360:n ohjaimeen, jota ei tee edes mieli enää pitää käsissä, tuntuu vain niin halvalta pskalta verrattuna tuohon Series X:n ohjaimeen. Ja onhan tuo konsolikin hiljainen kuin mikä vanhaan Xbox 360:n verrattuna (Xbox One/One X jäi kokonaan välistä).

Käyttäjän Retro22 kuva
Retro22

P5 Royal
Mana
Sakura wars

pelaasin pelejä ennemän kun ostin kiitos gamepassin

Käyttäjän Kornholic kuva
Kornholic

Laskelmieni mukaan 18 peliä.

PS4
• Star Wars Jedi Fallen Order
• NHL20
• Ghost Recon Breakpoint
• Ghost Recon Wildlands
• Resident Evil 3
• Doom Eternal
• Predator Hunting Grounds
• Mafia Definitive Edition
• The Blair Witch Project
• Tony Hawk’s Pro Skater 1+2 Collector’s Edition
• Skater XL
• Ghost of Tsushima
• The Last of Us Part 2
• Maneater
• Need for Speed: Heat

PS5
• Assassin’s Creed Valhalla
• Call of Duty Black Ops Cold War
• Sackboy A Big Adventure

Käyttäjän zappah kuva
zappah

10-14 taitaa olla lähimpänä. Voi olla että menisi seuraavaankin haarukkaan mutta tuo väli on sellainen, että varmasti ainakin tuon verran, mitä nyt siis pikaisesti laskeskelin ja axhievement- sekä trophy-sivustoilta tsekkailin.

Koronat ei ole vaikuttaneet mutta Game Passin takia on jäänyt ostamatta useampi peli, erityisesti digipelit on jääneet oikeastaan kokonaan ostamatta kun suuri osa niistä on siellä ja loputkin kiinnostavat sinne toivottavasti joskus päätyvät.

Mieluummin pelaan nuo digit siis vuokrattuna ja ostan omaksi pelit, joista saan fyysiset kappaleet hyllyyn. Nyt on postilla tulossa itse asiassa Forza Horizon 4 ja Outer Worlds, jotka pelasin jo heti Game Passin kautta mutta jotka haluan silti myös hyllyyni.

Game Passia tosin tilasin ensimmäistä kertaa (sen 1 euron) tarjoushinnan ulkopuolelta. Aiemmin siis pelailin yli vuoden hintaan 1 euro. Nyt paukautin 90 eurolla tilausta vuodeksi lisää. Laskeskelin että sellaiset alle 7 euroa maksaa kuussa kun tuohon sai vielä ekstrakuukauden päälle. Omissa kirjoissa siis maksaa itsensä takaisin jo sillä että löytää kerran kuussa jonkin viihdyttävän indie-tapauksen, joita siellä mukavasti on tähän mennessä ollutkin eikä kaikkea ehdi edes pelata.

PS. Meni taas GP-mainokseksi mutta liittyy erittäin vahvasti tähän kyselyn aiheeseen koska vaikuttaa paljon siihen kuinka paljon tulee ostettua pelejä. Ennen ostin pienemmät pelit yleensä alennuksesta mutta nyt jää nekin ostamatta.

Nostoja