Viikon kysymys: Kuinka monta videopeliä pelaat läpi vuodessa? / Uutiset / pelaaja.fi

Viikon kysymys: Kuinka monta videopeliä pelaat läpi vuodessa?

27.11.2022 // Kirjoittanut: Niklas Tirkkonen
26
Viikon kysymys: Kuinka monta videopeliä pelaat läpi vuodessa?

Pelaajan viikon kysymys on vaihtunut.

Tällä viikolla pohdimme kuinka monta peliä lukijamme pelaavat läpi vuoden aikana. Läpi pelaamisella tarkoitetaan tässä yhteydessä pelin päätarinan läpäisemistä. Kysymys kuuluukin seuraavasti.

Kuinka monta videopeliä pelaat läpi vuodessa?

  • 1-5
  • 5-10
  • 10-15
  • 15-20
  • 20+

Vastaa kyselyyn täältä!

Voit seurata kyselyn tuloksia Pelaaja.fin etusivulla. Parhaat, hauskimmat tai mieleenpainuvimmat mielipiteet ja kommentit saatetaan nostaa esille ensi viikon Lukijat ovat puhuneet -kyselykatsauksessa. Mikäli et ole rekisteröitynyt sivustolle kommentoidaksesi, asian voi helposti korjata täältä!

 

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Joku Sankari kuva
Joku Sankari

20 ole mitään jos pelaa lyhyempiä indie pätkiä. Itsellä läpi pelattujen pelien lista on noin 80. Siihen päälle vielä kesken jääneet ja demot ja muut pikku pelit.

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

Nykytahti on (valitettavasti) vain 1-5 vuodessa...tämä tosin johtuu siitä että pelit tulee koluttua läpikotaisin ja 100% kerättyä kaikki saavutukset/trophyt jos vain mahdollista. Täten osa peleistä vie useita kuukausia, osa vain päiviä tai viikkoja.

Toisaalta taas välillä tulee otettua pidempiäkin taukoja pelaamisesta ainakin siten, että arki-iltaisin ei juuri tule pelattua ja viikonloppuinakin vähemmän kuin aiemmin.

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123

Läpi, on vaikea kysymys. Mutta hyvin monta peliä pelaan vuodessa.
Läpi yli 20 joo, mutta melkein läpi tai osittain läpi... varmaan 80-100.
Sit toki näitä tyyliin Siege tai Phasmophobia, niin mikä lasketaan läpi pelaamiseksi :D

Käyttäjän Refloni kuva
Refloni

Nämä ei ole oikein toisiinsa verrannollisia, kun vartin taidepläjäys ja 150 tunnin JRPG lasketaan molemmat yhdeksi läpäisyksi. Pelaaminen on kuitenkin pääharrastukseni ja katselen jonkun pelin lopputekstejä suunnilleen kerran tai kahdesti viikossa. Oliskohan joku 70... eikun hetkinen, minähän luokittelen näitä läpäisystatuksen mukaan eri alustoilla, ja niissä voi järjestää pelit viimeksi pelatun mukaan. Tämän voi tarkistaa.

Tänä vuonna olen läpäissyt:

  • Steamissa 32 peliä
  • GOG:ssa 21 peliä
  • Epicissä 16 peliä

Yhteensä 69 (nice). Lisäksi on varmaan jokunen noiden kauppojen ulkopuolelta hankittu peli ja kännykkäpeli. Veikkaisin että kokonaisluku on 75:n luokkaa - ja vuotta on vielä kuukausi jäljellä.

Käyttäjän Aromit kuva
Aromit

Nopeasti xboxin saavutuslistaa katsoessa oli 23 läpipelattua peliä tämän vuoden puolella. Tähän muutama switch peli päälle. Noin 25 pintaa taitaa olla. Joukossa on lyhyitä pelejä sekä pidempiä kokonaisuuksia.

Käyttäjän SenSSi kuva
SenSSi

Itse lähinnä pelaan pelkästään fromsoftin pelejä edelleen. Jos niitä lasketaan niin tänä vuonna:

Sekiro 15x läpi, elden ring 6x läpi, ds2 original 2x läpi. Ds1 nyt menossa jälleen. Sekiro ja elden ring 100% saavutukset ym koluttu. Kaikki siis ng+ eli en aloita uusilla hahmoilla.

Stranger of paradise tuli myös tänä vuonna pelattua 2x läpi ja nioh 2 kerran. Niohia pitäisikin jatkaa että saa auki loppupelin sisällön (4 läpipeluu kertaa vaatii)

Sitten muutama indie peli tullut pelattua, kuten forsaken souls 1 ja 2 jne. Eli eipä nyt hirveesti tänä vuonna ole tullut läpipelailtua pelejä. Johtuu varmaan siitä, ettei elden ringin jälkeen ole tullut mitään erikoista peliä itselle.

God of warin ostin pclle, mutta se jäi kesken 5h jälkeen. Ei vaan napostele nykyään noi pelit joissa enemmän cinemaa kuin pelaamista.

Käyttäjän Rabbitman kuva
Rabbitman

Minulle tuota on vaikea arvioida. Pelaan pelejä läpi ihan huomaamattani. En näe tässä sikäli mitään merkitystä itselleni. Peli joko viihdyttää tiettyyn pisteeseen asti tai läpi asti. En pelaa pelejä, että pelaisin ne läpi.

Käyttäjän Muamerkki kuva
Muamerkki

3 pelii tullu pelattua tänä vuonna läpi

Käyttäjän Kadoogan kuva
Kadoogan

Miksi ei ole 0 vaihtoehtoa? Simulaattoreita ja online shoottereita ei yleensä pelata läpi kun niissä ei ole varsinaisesti mitään läpäistävää ja mä en juuri muuta pelaa.

Käyttäjän OsKu kuva
OsKu

Valitettavasti on nykytahti sellainen, että yhden vuoden aikana läpäistyt pelit voi melkeinpä laskea yhden käden sormilla. Hyvä jos lukumäärä viisi täyttyy ja usein mukana voi olla pikkupelejäkin mukana. Nyt minulla on noin muutenkin ollut kuivempi kausi pelaamisen suhteen kun välillä ei kuukausiin tule edes pelattua mitään. Asia muuttunee kuitenkin pian kunhan PS5 saapuu talouteen lähiaikoina.