Viikon kysymys: Kuka oli E3-messujen kuningas? / Uutiset / pelaaja.fi

Viikon kysymys: Kuka oli E3-messujen kuningas?

22.06.2015 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
34
Viikon kysymys: Kuka oli E3-messujen kuningas?

Vuoden 2015 E3-suurmessut ovat nyt ohi, ja niistä seuraava väistämätön informaatiotulva alkaa vihdoin rauhoittua. Tänä vuonna lavalle tuttujen suurten julkaisijoiden ja konsolivalmistajien rinnalle nousi muutamia yllätysosallistujia, jotka toivat väriä vuotuiseen mediakarnevaaliin: oman lehdistötilaisuutensa pitivät myös Bethesda ja Square Enix.

Vilkkaasta messuviikosta jäi käteen vaikuttava valikoima julkistuksia ja virallisesti vahvistettuja ilmestymispäiviä, mutta kenellä olikaan tällä kertaa kovin arsenaali? Sitä pohtii Pelaajalehti.comin viikon kysymys:

Kuka oli tänä vuonna E3-messujen kuningas?

- Nintendo
- Sony
- Microsoft
- Square Enix
- Ubisoft
- Bethesda
- Electronic Arts

Vastata voi rullaamalla alaspäin Pelaajalehti.comin etusivua tai suoraan vaihtoehtoisesti täällä!

Omaa vastaustaan ja siihen johtaneita painavia syitä voi perustella alla olevassa kommentointisarakkeessa. Parhaat, hauskimmat tai mieleenpainuvimmat kommentit nostetaan esille ensi viikon kyselykatsauksessa. Mikäli et ole rekisteröitynyt sivustolle kommentoidaksesi, asian voi helposti korjata täältä.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän escudo kuva
escudo

Vastasin Sony. Bethesdalla oli myös kova kattaus, tai itse asiassa kaikki veti suhteellisen kovan pressin mutta itselle suurimmat pommit tuli tuossa Sonyn esityksen aikana.

Käyttäjän Norsukampa kuva
Norsukampa

Tunnin sisään kolme pelijulkistusta joista pelaava maailma on kohissut viimeisen kymmenen vuoden ajan enemmän kuin mistään. Vaikka eksklutarjonta olikin heikohkoa ja itse pressitilaisuus jätti toivomisen varaa, vei Sony nämä messut noilla megaton-tason uutisillaan.

Käyttäjän Almasy kuva
Almasy

Vaikka Mikkiksen pressi oli itsessään (per se) mielestäni paras (paljon tänä vuonna julkaistavia pelejä, paljon pelikuvaa, paljon päivämääriä), niin Sonyn pudottamien pommien kohinaa ei vain pysty ohittamaan. Ne herättivät ylivoimaisesti suurimmat reaktiot ja siitähän presseissä paljolti on kyse.

Käyttäjän lindario kuva
lindario

Uncharted 4, The Last Guardian, Shenmue 3...
Sonylla oli pahuksen kova kööri esittelyssä. Nintendolta taas epätyypillisen mitäänsanomaton striimi, ainakin muiden komeiden tilaisuuksien mittapuulla.

Käyttäjän SinnGamer kuva
SinnGamer

Sony ehdottomasti, kyllä nuo julkistukset oli sen luokan pommeja kuitenkin.

Käyttäjän ZaleraFF kuva
ZaleraFF

Sony, koska tulihan sieltä sentään 3 oikein isoa megatonnia + Horizon vaikutti mielenkiintoiselta peliltä.

Käyttäjän Irezawa kuva
Irezawa

Yleisesti ottaen Sony oli varmasti se suurin kingi, mutta itselleni merkittävimmästä annista vastasi paria poikkeusta lukuunottamatta Square Enix. SE:n panoksesta kertoo sekin että Sony "ryösti" FF VII Remaken julkistuksen omaan lehdistötilaisuuteensa muutamaa tuntia ennen SE:n tilaisuutta.

Käyttäjän Object422 kuva
Object422

Square Enix yllätti positiivisesti: Uusi Nier, Taro Yoko Emil-maskin kanssa pressitilaisuuden aikana, Kingdom Hearts 3 gameplay, Star Ocean 5 gameplay ja trailereita muista peleistä. En ole pitkään aikaan nähnyt näin hyvää pressitilaisuutta.

Käyttäjän Nakke79 kuva
Nakke79

Ehdottomasti Microsoft hoiti ehkä selkeimmällä E3 voitolla mitä itselle tulee mieleen, tosin squaren ja nintendon pressit jäi näkemättä. Bethesdalla ehdottomasti kovat julkasut, mutta tietysti vähän kun ne oli jo ennen messuja tiedossa niin se ei ihan niin iskenyt. Pelikuvaa tietysti oli hieno nähdä. Sony oli itselle pettymys nyt kun tällä sukupolvella pelaan tasasemmin molemmilla alustoilla, niin olisi ollut mukava saada jotain eksklusiivista sillekkin puolelle. Nyt jäi oikeestaan vain Uncharted 4 kiinostamaann että ehkä pitää antaa vielä mahdollisuus tälle pelisarjalle.

Käyttäjän 1nsane kuva
1nsane

Kyllä se Sony oli pakko valita. Sen verran kovaa fanserviceä lähes koko 1,5 tunnin näytöksen ajan. The Last Guardian, Horizon, FF7, No Man's Sky, Shenmue 3... Lista on niin järeä, että tällä olisi voittanut vaikka olisi näyttänyt mitä toisen puolikkaan ajan. Mutta kun loputkin showsta näytti enemmän tai vähemmän hyvää materiaalia, ei tästä voi olla pitämättä.

Vahva kunniamaininta Bethesdalle, joka tiesi mitä ihmiset halusivat nähdä. Koko 1,5 tunnin aikana taidettiin näyttää ~5 peliä. About puolet annettiin Fallout 4:lle. Ja kun Doomikin vielä sai ison osan ajasta, ei hötölle jäänyt paljoa tilaa. Toki Dishonored oli myös mukana, mutta se taitaa olla sitten ensi vuoden tilaisuudessa pääosassa.

Myös kunniamaininta PCMR näytökselle. Formaatti oli hyvä tällaiselle ei kenenkään tilaisuudelle. Hyvä juontaja osaa pitää paketin kasassa ja viihdyttävänä, eikä koskaan tule näitä ikäviä hiljaisia hetkiä, kun edellinen kertoja lähtee kohti walk of shamea, eli ilman taputuksia ennen seuraavaa traileria. Myös yleisön täysillä mukana olo lisäsi pottiin.

Nostoja