Viikon kysymys: Kuunteletko tai katsotko Pelaajacastia? / Uutiset / pelaaja.fi

Viikon kysymys: Kuunteletko tai katsotko Pelaajacastia?

25.06.2018 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
21
Viikon kysymys: Kuunteletko tai katsotko Pelaajacastia?

Toimituksen ikioma podcast, eli Pelaajacast, on siirtynyt kesälomien myötä tauolle, ja kauden päätösjaksossa studioon saapui vieraaksi pelien ystäväksi tunnustautuva muusikko Kasmir. Kun podcast palaa syksymmällä takaisin linjoille, Pelaajacast täyttääkin jo hämmästyttävät 10 vuotta!

Nyt siis lieneekin erinomainen hetki istua alas puimaan Pelaajacastin tulevaisuudenkuvioita. Sen myötä päätimme pyhittää Pelaajalehti.comin tämän viikon kysymyksen Pelaajacastin kuuntelu- ja katsomistottumuksiin. Kysymys ja vastausvaihtoehdot kuuluvat seuraavanlaisesti:

Kuunteletko tai katsotko Pelaajacastia?

 • Kuuntelen tai lataan aktiivisesti podcastia sivustolta
 • Kuuntelen aktiivisesti podcastia iTunesista
 • Kuuntelen aktiivisesti podcastia Android-sovelluksella
 • Katson aktiivisesti videoversiota
 • Kuuntelen tai lataan toisinaan podcastia sivustolta
 • Kuuntelen toisinaan podcastia iTunesista
 • Kuuntelen toisinaan podcastia Android-sovelluksella
 • Katson toisinaan videovideoversiota
 • Kuuntelen tai lataan podcastia sivustolta
 • Kuuntelen harvakseltaan podcastia iTunesista 
 • Kuuntelen harvakseltaan podcastia Android-sovelluksella
 • Katson harvakseltaan videoversiota
 • En 
 

Voit seurata kyselyn tuloksia myös Pelaajalehti.comin etusivulta. Omaa vastaustaan ja siihen johtaneita painavia syitä voi perustella alla olevassa kommentointisarakkeessa. Parhaat, hauskimmat tai mieleenpainuvimmat kommentit saatetaan nostaa esille ensi viikon kyselykatsauksessa. Mikäli et ole rekisteröitynyt sivustolle kommentoidaksesi, asian voi helposti korjata täältä!

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Oletetaanko tässä nyt siis ettei kukaan käytä enää mp3-soitinta? Itse kuuntelen ainoastaan sillä ja tämän vuoksi ei ole olemassa edes lähelle osuvaa vastausta.

Käyttäjän MacGyver69 kuva
MacGyver69

"Kuuntelen aktiivisesti podcastia sivustolta". Kai tämä lähin vastaus, kun tulee jakso ladattua suoraan tietokoneelle ja kuunneltua siitä paikallisesti.

Käyttäjän Ville Arvekari kuva
Ville Arvekari
Lainaus zappah

Oletetaanko tässä nyt siis ettei kukaan käytä enää mp3-soitinta? Itse kuuntelen ainoastaan sillä ja tämän vuoksi ei ole olemassa edes lähelle osuvaa vastausta.

Omassa ajatusmaailmassa tämä oli sama asia sivuston kautta kuuntelemisen kanssa, mutta ymmärrän ettei välttämättä mennyt ajatus yksi yhteen. Tarkensin sivustokuuntelu-vaihtoehtoja kuvastamaan tätä paremmin.

Käyttäjän henkka007 kuva
henkka007

Nykyään, kun casti tulee myös videomudossa, niin videomuodossa tulee casti kuuneltua/katsottua. Yritän katsoa jokaisen castin :).

Käyttäjän Augustus kuva
Augustus
Lainaus zappah

Oletetaanko tässä nyt siis ettei kukaan käytä enää mp3-soitinta? Itse kuuntelen ainoastaan sillä ja tämän vuoksi ei ole olemassa edes lähelle osuvaa vastausta.

Vittu sä olet kyllä turhantärkeä nillittäjä.

Käyttäjän velor85 kuva
velor85

Kuuntelen tai lataan aktiivisesti podcastia sivustolta.Vieraita saisi olla enemmän

Käyttäjän ripulisaasta kuva
ripulisaasta

Äänitättekö Blue Yetillä? Tai ylipäätään minkälaisella setupilla äänitätte?

Käyttäjän Slipoveri kuva
Slipoveri

Satunnaisesti tulee videot katsottua tai audiot töissä kuunneltua. Podcastit on niin pitkälti menneet Co-Optional castin tai/ja Giant Bombin castin kanssa, että välillä meinaa jäädä teidän castien kuuntelu.

Käyttäjän zappah kuva
zappah
Lainaus Augustus

Vittu sä olet kyllä turhantärkeä nillittäjä.

Millähän perusteella? Kommentoin kyselyihin aina joka tapauksessa ja tällä kertaa oli jopa muutakin asiaa kuin oman vastauksen avaaminen.

Luulisin täten että kerrankin olisi nillittäjät tyytyväisiä mutta ei. Kai ne herneet on niin syvällä siellä nenukissa että ottaa pienetkin harmit isosti päähän.

Mikäli et vain ymmärtänyt, mitä tarkoitin, niin kerronpas: itselläni nuo äänitiedostot avautuvat oletuksena niin, että alkavat toistua selaimessa. Luulin siis että tässä tarkoitettiin tosiaan vain sitä. En myöskään tiedä tuttavistani ketään, joka edes kuuntelisi mitään podcasteja - ja itsekin vain Pelaajacastia - joten ei ole mitään omakohtaista kokemusta että miten näitä yleensä kuunnellaan. Ei myöskään ole mitään tietoa että onko mp3-soittimet jo niin old school, ettei niitä kannata edes listata tällaiseen. Ihan siis puhdasta ihmettelyä, kun itse vielä sellaista käytän.

Asiallisen palautteen tai asian pohtimisen sijasta päätti vielä herra Augustus vetää hernekeitot naamariinsa. Toisaalta mitäpä muuta olisi voinut odottaa? Asiallista palautetta tai pohdiskelua asiasta? Ei kai nyt sentään.

Käyttäjän Max Limitz kuva
Max Limitz

Mulla on edelleen iPod Shuffle, jolla kuuntelen podcastejä ulkona ollessa. Täydellinen vapaus, koska voi samalla puhelimella touhuta muuta eikä pelätä akun loppumista. Loppuosan podcastistä kuuntelen usein kotona Macin iTunesilla. Tänä vuonna on ollut niin kiireistä, että olen jättänyt kaikki seuraamani podcastit kuuntelematta. Podcastit ovat kuulemma jälleen muotia. Google Podcasts julkaistiin tässä kuussa.