Viikon kysymys: Luetko videopelisarjoihin pohjautuvia sarjakuvia tai kirjoja? / Uutiset / pelaaja.fi

Viikon kysymys: Luetko videopelisarjoihin pohjautuvia sarjakuvia tai kirjoja?

30.11.2020 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
21
Viikon kysymys: Luetko videopelisarjoihin pohjautuvia sarjakuvia tai kirjoja?

Maanantai on soluttautunut jälleen keskuuteemme. Koska katse on toisinaan hyvä ottaa pois ruudulta, päätimme udella tämän kertaisessa viikon kysymyksessä, kuluttavatko lukijakuntamme videopelisarjoihin pohjautuvia sarjakuvia tai kirjoja.

Emme tällä kertaa lähteneet erittelemään vastasuvaihtoehdoissa kahden formaatin välillä, minkä myötä kysymys vaihtoehtoineen kuuluu seuraavanlaisesti. Vastausaikaa on jälleen se perinteinen viikko!

Luetko videopelisarjoihin pohjautuvia sarjakuvia tai kirjoja?

  • Aktiivisesti 
  • Satunnaisesti
  • Vain harvoissa ja poikkeuksellisen kiinnostavissa tapauksissa
  • En lainkaan

Vastaa varsinaiseen kyselyyn täällä!

Voit seurata kyselyn tuloksia Pelaaja.fin etusivulla. Parhaat, hauskimmat tai mieleenpainuvimmat kommentit ja perustelut saatetaan nostaa esille ensi viikon Lukijat ovat puhuneet -kyselykatsauksessa. Mikäli et ole rekisteröitynyt sivustolle kommentoidaksesi, asian voi helposti korjata täältä!

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Sundance Kid kuva
Sundance Kid

Olen lueskellut Magic the Gathering -romaaneja ja novelleja, sillä itse korttipeli kiinnostaa. Samoin kävi myös Dungeons & Dragonsin kanssa ja voin suositella erityisesti Rick & Morty vs. D&D -sarjakuvaa.

Käyttäjän Nelia19 kuva
Nelia19

Kiinnostavia WoW-romaneeja on tullut hankittua hyllyyn. Tylsimmät olen jättänyt suosiolla väliin, mutta jotkut teokset ovat olleet erittäin antoisaa ja hahmoja avartavaa luettavaa. Muuten aika harvakseen olen kuluttanut videopelien novelleja tai sarjakuvia yleisellä tasolla.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Joo, luen Witchereitä.

...

Ja sitten oikeasti: Ei tule pahemmin luettua mitään videopeleihin perustuvia kirjoja. Vaikka alkuperäisteos olisi kuinka hyvä, niin harvemmin herää mitään kiinnostusta syventävää materiaalia kohtaan. Tulee vähän sellainen fiilis, että kun se ei kerran ollut osa sitä tarinaa, joka alunperin haluttiin kertoa, niin ehkä se ei sitten ole niin kertomisen arvoinen ja aika on parempi panostaa johonkin uuteen originaaliin sisältöön.

Poikkeuksen sääntöön vahvistaa Destiny Grimoiret, jotka tosin ei ole mitään romaanimuotoista luettavaa, vaan pelkkä kokoelma pelin sisäisistä lorebookeista. Teknisesti ottaen ne on siis osa peliä, jonka voin lisämaksusta kokea minulle miellyttävämmässä kirjamuodossa. Ne tuli ostettua lähinnä siksi, että New Light -pelaajana olin loresta pihalla kuin lumiukko, eikä huvita istua tuntitolkulla koneen ääressä lueksimassa. On ne myös todella hienon näköisiä opuksia hyllyssä tekonahkakansineen kaikkineen.

Muuten ainut peliaiheinen luettu kirja taitaa olla Masters of Doom, joka sekin kertoo etupäässä pelien tekemisestä. Tarkemmin id Softwaren alkuperäisen kokoonpanon vaiheista.

Käyttäjän Stan kuva
Stan

Aika satunnaisesti tullut luettua. Noituri kirjat ja Assasin's creed kirjat olen lukenut mutta en juurikaan muita. The wolf amoung us pelin kautta innostuin Fables sarjakuvasta ja sitä tullut vähän väliä selattua.

Käyttäjän Bloob kuva
Bloob

Jos videopeli pohjautuu johonkin teokseen niin sen alkuperäisen saatan lukaista. Jonkun Assassin's Creed kirjan kokeilin lukea, ja vaikka se ei hirveä ollut, niin ei se kyllä innostanut jatkamaankaan. Warcraft kirjat voisivat kiinnostaa, paitsi että se koko lore on kyllä vedetty jo niin solmuun että parempi pysyä kaukana.

Käyttäjän Retro22 kuva
Retro22

luen jos se on Hentai kirja :D

Käyttäjän Laura sfa kuva
Laura sfa

Todella harvakseltaan olen lukenut sarjakuvia.
Kirjan melkein: Assasins creed -sarjan pohjalta innostuttiin tekemään lomamatka Roomaan ja sieltä sit jostain kirjakaupasta napattiin matkamuistoksi (enkunkielisenä) joku kirja Ezio Auditoren seikkailuista Roomassa. Lopultakaan en sitä ikinä lukenut, mutta tulipahan kirjan ostoreissusta hyvä tarina itsessään. :'D

Käyttäjän taistelujake kuva
taistelujake

Luen aktiivisesti Warhammer 40k kirjoja vaikka se onkin pääasiassa lautapeli niin sanon sen silti ja satunnaisesti wowi kirjoja.

Käyttäjän Erik H. kuva
Erik H.

Vastasin "aktiivisesti", sillä niin kauan tein turhaan nettihakuja kirjoista joille ei enää kuitenkaan tullut jatkoa, siis sarjoista Borderlands ja Tomb Raider. Rapture( Bioshock)-kirjaa on hyllyssä se yksi esiosa. Borderlandsin mustaa huumoria on ikävä.

Aktiivisesti ilmestyy Plants vs Zombies -sarjakuva, jota hankin lähinnä sisarten lapsia varten; ja vaikka sen (sarjakuvan) Patrice ja Nate ovat ulkoisestikin vähän kuin Miina ja Manu, on se niin tusinatavaraa että on vain etu jos ei osaa lukea. Silti tavara-addiktina hankin niitä sarjakuvaharrastuksenkin vuoksi, samoin kuin olen juuri hankkimassa valtavan määrän vanhaa Non Stop -lehteä, siinä kun ilmestyivät jatko-osina erään hienon edelleen ilmestyvän sarjan kaksi albumia, joita ei silti koskaan ole Suomessa julkaistu albumimuodossa. Päättyypä sekin hakeminen.

Käyttäjän Poliisitapaus kuva
Poliisitapaus

Kuinka sattuikaan, että viime kuussa luin ensimmäistä kertaa videopeliin pohjautuvaa sarjakuvaa! Vuoden parhaasta suomalaispelistä Mortal Glory on nimittäin tehty kahdeksan lyhyttä sarjakuvasketsiä, jotka on julkaistu Steamin yhteisökeskuksessa. Nämä saavat kyllä hörähtämään, kun on itse kohdannut kaikki Mortal Gloryn armottomat roolipeliominaisuudet ja kliseet.
-Linkki ensimmäiseen sarjakuvaan-

Ja tämä tosiaan ensimmäinen kosketukseni pelikaunokirjallisuuteen😄.