Viikon kysymys: Mikä on FromSoftwaren paras Souls-kaavan peli? / Uutiset / pelaaja.fi

Viikon kysymys: Mikä on FromSoftwaren paras Souls-kaavan peli?

25.01.2021 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
19
Viikon kysymys: Mikä on FromSoftwaren paras Souls-kaavan peli?

Mikäs se sieltä tulla kolkutti, ellei maanantai? Uuteen viikkoon suunnataan luonnollisesti tuoreen viikon kysymyksen kera, jossa vaihteeksi metsästetään tietyn pelisarjan tai kehittäjän parasta peliä. Tällä kertaa viisari osui FromSoftwaren Souls-kaavan peleihin, joista Demon's Soulsin PS5-uusioversion arvostelu julkaistiin Pelaaja-lehden sivujen lisäksi viimein Pelaaja.fissä..

Lue täältä, miten hyvin Bluepoint Games onnistui uusimaan FromSoftwaren klassikkopelin uudelle sukupolvelle.

Mikä on FromSoftwaren Souls-kaavaa hyödyntävistä peleistä paras?

  • Demon's Souls 
  • Dark Souls 
  • Dark Souls II
  • Dark Souls III
  • Bloodborne 
  • Sekiro: Shadows Die Twice

Vastaa varsinaiseen kyselyyn täällä!

Voit seurata kyselyn tuloksia Pelaaja.fin etusivulla. Parhaat, hauskimmat tai mieleenpainuvimmat kommentit ja perustelut saatetaan nostaa esille ensi viikon Lukijat ovat puhuneet -kyselykatsauksessa. Mikäli et ole rekisteröitynyt sivustolle kommentoidaksesi, asian voi helposti korjata täältä!

 

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Scupido14 kuva
Scupido14

Bloodborne on paras, Dark Souls 2 tulee lähellä perässä.

Käyttäjän Bloodborne kuva
Bloodborne

Bloodborne kevyesti ykkönen, kakkos paikan vie Dark Souls ja kolmannen paikan jakaa Sekiro, Demon's ja Souls III. DS II oli ahdettu täyteen merkitsemättömiä pomotaisteluita, NPC hahmoissa ei oikein ollut samaa hohtoa kuin muissa sisarpeleissä. Oli varsin iso pettymys kun peli ilmestyi.

Käyttäjän Paladin777 kuva
Paladin777

Dark Souls 2 oli myös minulle suosikki. Luulen että monet pitävät kuitenkin Dark Souls 1 parhaana. Kolmonen oli monessa suhteessa loistava peli, mutta tuintui että sen suurimmaksi ongelmaksi koitui fanservice. Olihan se kivaa käydä fiilisteltemässä ykkösen raunioita, mutta samalla jotain immersioista katosi. Maailma tuntui surulliseltä jäähyväiseltä pelille.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Moni tuntuu Bloodbornea arvostavan ja vaikka hyvä olikin niin en ymmärrä mikä tekee siitä niin suositun että paras Souls. No, eipä minun tarvitsekaan ja tuskin moni on samaa mieltä siitäkään että Sekirossa vain naksahti jokin kohdalleen niin, että peli muuttui hyvästi vielä todella tyydyttäväksi.

Samaa toki on aina tämän genren peleissä kun jossain lopulta onnistuu mutta Sekirossa se tunne oli vain kokonaisvaltaisempi kun lopulta alkoi tajuamaan miten taistelusysteemi toimii ja sai siellä eräällä katolla tehdä jo muutakin kuin juosta karkuun epätoivoisesti välillä tökkien.

Bloodborne on omissa kirjoissa jäänyt jotenkin utuiseksi muistoksi. Soulsit taas on Sekiron lisäksi jääneet paremmin mieleen. Ehkä niitä sitten on pelannut enemmän ja kun ne on niin samanlaisia niin riittää että jauhaa yhtä paljon niin muutkin tuntuu tutulta?

No, ehkä Bloodborne nousee arvostusasteikossa ja jää paremmin mieleen kun jaksan joskus hommata sen lisärin siihen ja palata seikkailemaan.

Käyttäjän Vaapukkamehuw kuva
Vaapukkamehuw

Ensimmäinen Dark Souls, Bloodborne ja Demon's Souls ovat parhaat.

Jos noista kolmesta pitäisi valita yksi, niin ensimmäinen Dark Souls ihan sen takia, että monipuolisten ympäristöjen, sisällön määrän ja etenemisreitin vapauden takia peli tarjoaa eniten uudelleenpeluuarvoa.

Undead Burg
-> kattoskipin avulla Lower Undead Burg
The Valley of the Drakes
-> Darkroot basin, Darkroot Garden ja Undead Parish
-> Blighttown, Great Hollow, Ash Lake
Catacombs
New Londo Ruins

Jonka lisäksi yhden bossin takana on

Demon Ruins
Depths
Tomb of Giants

Eli suurimpaan osaan pelialueista pääsee käsiksi ihan pelin alussa niin halutessaan. Tämä tekee uuden hahmon aloittamisesta vaivatonta ja hauskaa. Demon's Soulsin ja Bloodbornen kohdalla 2-3 läpipeluukertaa tuntui sellaiselta, ettei sen jälkeen pelin pariin enää tehnyt mieli palata, kun taas Dark Soulsin kohdalla sama vaati noin 1000 tuntia vuosien saatossa.

Sekiro on tekniseltä toteutukseltaan parempi kuin muut, mutta en koskaan onnistunut pääsemään sisään taistelusysteemiin, eikä pelaamisesta tullut missään vaiheessa erityisen nautittavaa.

Käyttäjän steme94 kuva
steme94

Bloodborne ja tiukkana kakkosena dark souls 3.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Niistä mitä olen pelannut (DaS, DS2 ja BB), Bloodborne on mielestäni heittämällä paras. Nopeatempoinen taistelu tuntuu omaan käteen mukavammalta ja parryaminen on vielä miljoona kertaa tyydyttävämpää kuin Dark Soulsissa.

Dark Soulseissa myös tehtiin paljon asioita pelimäisistä syistä, mikä vähän verotti immersiosta omalla kohdalla. Toki Bloodbornessakin on pelimäisiä ratkaisuja, mutta ne sidottiin paremmin osaksi tarinaa. Esim. sivuhahmot tuntuu enemmän elävältä osalta maailmaa, eivätkä ole vain jotain apaattisia ritareita, joita on ripoteltu kartaan mitä eriskummallisempiin paikkoihin.

Käyttäjän Chadu kuva
Chadu

Pitää jättää nyt vastaamasta, kun ei oikein ole tullut pelattua nuota pelejä, vaikka omistankin Bloodbornen, jota ei ole tullut pelattua vielä ainakaan ja Dark Souls ykkösen, jota tuli koitettua vähän väsyneenä, niin se jäi vain siihen kokeilu kertaan PS3:llä.

Käyttäjän Kuros kuva
Kuros

Todella vaikea kysymys kun kaikki ovat hyviä, mutta sanoisin Ds, Sekiro ja Bb jakavat ykkössijan.

Käyttäjän PSPiraatti kuva
PSPiraatti

Dark Souls 2. Raskaammalta tuntuva liikkuminen, tasainen ruudunpäivitys ja tökkimättömyys varmasti suurimmat syyt miksi tykkään siitä enemmän kuin 1:stä sekä 3:sta.
Myös sekin saattaa vaikuttaa mielipiteeseeni että tuli kaverin kanssa pelattua vierekkäin kahdella tietokoneella sitä.