Viikon kysymys: Mikä on Nintendo-konsoleista suosikkisi? / Uutiset / pelaaja.fi

Viikon kysymys: Mikä on Nintendo-konsoleista suosikkisi?

13.07.2015 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
33
Viikon kysymys: Mikä on Nintendo-konsoleista suosikkisi?

Pelimaailma heräsi tänään valitettavaan uutiseen Nintendo-johtaja Satoru Iwatan kuolemasta. Sen myötä päätimme pyhittää Pelaajalehti.comin viikon kysymyksen Nintendo-aiheiseksi.

Mikä on Nintendo-konsoleista suosikkisi?

- Nintendo Entertainment System
- Super Nintendo
- Nintendo 64
- GameCube
- Wii
- Wii U
- Game Boy
- Game Boy Color
- Game Boy Advance
- Nintendo DS
- Nintendo 3DS
 

Vastata voi rullaamalla alaspäin Pelaajalehti.comin etusivua tai suoraan vaihtoehtoisesti täällä!

Omaa vastaustaan ja siihen johtaneita painavia syitä voi perustella alla olevassa kommentointisarakkeessa. Parhaat, hauskimmat tai mieleenpainuvimmat kommentit nostetaan esille ensi viikon kyselykatsauksessa. Mikäli et ole rekisteröitynyt sivustolle kommentoidaksesi, asian voi helposti korjata täältä.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän DreamDemon kuva
DreamDemon

Super Nintendo. Sen ja Zeldan kanssa tuli nuoruudessa vietettyä monta unetonta yötä. :D

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Nintendo 64 hands down, onhan Super Mario 64 edelleen paras peli ikinä tehty. Toisiksi rakkain konsoli heti alkuperäisen pleikkarin jälkeen. Tuon sukupolven peleissä oli jotain sellasta taikaa mitä on sanoin vaikea kuvailla, Siinä 2D ja 3D välimaastossa on jotain eeppistä. Saturn olisi varmaan numero 3 jos olisin sen joskus omistanut.

Käyttäjän Megaman kuva
Megaman

Tämä on aika paha. Suurin nostalgia-arvo ja sitä kautta varmaankin myös tärkein paikka sydämessä on tietenkin NESillä ja Game Boyllä, jotka kuuluvat rakkaimpiin lapsuudenmuistoihini. SNES taas tarjoaa ehkä parhaimman pelivalikoiman, joka on myös kestänyt aikaa parhaiten. N64:llä taas pari pelaamishistoriani mullistavinta pelikokemusta. Toisaalta taas 3DS olisi myös hyvä ehdokas, sillä kenties eniten pelitunteja on kertynyt juuri sille konsolille ja useampia pelejä, joissa on +200h pelitunnit sisällä, joka on itselleni ennätysmäinen saldo.

Käyttäjän YritaEdes kuva
YritaEdes

Gamecube, ei edes kisa. Laitteella on kaksi itselle todella merkittävää teosta: Smash bros. sarjan paras osa, Melee ja Tales sarjan parhaimpia, ehkä jopa paras osa Tales of Symphonia. Näiden lisäksi on toki paljon herkkuja Paper Mariosta, Luigi's Mansionista eteenpäin, mutta kaksi ensimmäistä peliä tekivät sellaisen perustan jalustalle, jota lienee mahdoton edes horjuttaa. Toki asiaa auttaa myös se että kyseessä oli ensimmäinen omistamani konsoli ja se on edelleen aktiivisesti käytössä yli 13 vuoden jälkeen kiitos Meleen.

Käyttäjän mpp kuva
mpp

NES:llä tuli konsolipelaaminen aikoinaan aloitettua, joten se on oma suosikki laite kaikista konsoleista.

Käyttäjän SuperNiiku kuva
SuperNiiku

Omalla kohdallani Nintendo 64 taitaa viedä voiton lapsuusmuistojen takia. Oi niitä aikoja!

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine

Game Boy Advanced kyllä! SP etenkin!

Käyttäjän Majur1 kuva
Majur1

Ehdottomasti Wii! Ensimmäinen omalla rahalla ostettu konsoli ja vielä tähän mennessäkin ainoa konsoli, joka on ollut pakko ennakkotilata Wii Sportsin ja Twilight Princessin kera. Oi niitä aikoja, kun ensimmäistä kertaa pääsi pelaamaan Wii Sportsin tennistä ja golfia, siinä oli oikeasti jotain innovatiivista ja huikeaa. Twilight Princessiin uppouduin niin moniksi tunneiksi putkeen, ettei uskalla edes muistella. Mahtava konsoli kaiken kaikkiaan, vaikkakin kaikkien aikojen paras peli Wind Waker julkaistiinkin jo edelliselle konsolille (ja itseasiassa seuraajallekin).

Käyttäjän SamTheFurious82 kuva
SamTheFurious82

Nintendo 64 teki suuren vaikutuksen aikanaan joten se olkoon valintani

(NES ja SNES jaetulla sijalla)

Käyttäjän redshift kuva
redshift

NES kevyesti kovin konsoli. Niin paljon hyviä muistoja ja pelejä, että pää räjähtää. Super Mario, Zelda, Mega Man, Castlevania, Punch Out, Blaster Master, Faxanadu, Gradius, Journey to Silius, Gremlins 2 ynnä muut kymmenet loistavuudet!