Viikon kysymys: Mikä on paras Halo-peli? / Uutiset / pelaaja.fi

Viikon kysymys: Mikä on paras Halo-peli?

26.10.2015 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
16
Viikon kysymys: Mikä on paras Halo-peli?

Pelaajalehti.comin viikon kysymys on vaihtunut. Halo-pelaamisen MM-yrityksen kunniaksi kyselemme, mikä on paras tähänastisista Halo-peleistä. Vastausvaihtoehdot ovat:

- Halo: Combat Evolved
- Halo 2
- Halo 3
- Halo 3: ODST
- Halo Reach
- Halo 4
- Halo Wars
 
Vastata voi rullaamalla alaspäin Pelaajalehti.comin etusivua tai vaihtoehtoisesti täällä!
 
Omaa vastaustaan ja siihen johtaneita painavia syitä voi perustella alla olevassa kommentointisarakkeessa. Parhaat, hauskimmat tai mieleenpainuvimmat kommentit nostetaan esille ensi viikon kyselykatsauksessa. Mikäli et ole rekisteröitynyt sivustolle kommentoidaksesi, asian voi helposti korjata täältä.
 
Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Muffinisoturi kuva
Muffinisoturi

Halo CE:n magnum on überihq. Mut kyl se Halo 3 kaikessa eeppisyydessään vie voiton. Also aivan loistava loppu :3

Käyttäjän woni686 kuva
woni686

Vastasin reach, koska siitä on parhaat muistot mitä oon haloista saanu, mutta ei halo CE, 2 ja 3 paljoo jälkeen jää.

Käyttäjän Norsukampa kuva
Norsukampa

Itselleni sarja on aina ollut aika meh!-kamaa mutta Halo Wars on vakavissaan puhuen paras konsoleille tehty RTS. Ääneni saa siis tämä hieno strategiapeli joka saa jopa jatkoa ensi vuoden puolella.

Käyttäjän ZaleraFF kuva
ZaleraFF

Halo 4. Pääsarja on mielestäni parantunut osa osalta tähän mennessä. Etenkin kahden ekan Halon kenttäsuunnittelu on jotain aivan hirveän puuduttavaa kakkendaalia. Muutenkin varsinkin ekan Halon pelaaminen oli hyvinkin rasittavaa ja tylsää, vaikka gunplay ihan toimivaa onkin.
Kolmas Halo oli jo ihan ok ja nelonen jo aika hyväkin. Pelien moninpeleistä en osaa sanoa juuri mitään koska ei yleisesti kiinnosta mokomat (paitsi co-op kampanjat jees idea aina). Reach, Wars ja ODST täysin kokematta.

Käyttäjän JNyknn kuva
JNyknn

Pelasin joskus entisen kaverini luona Halo 2:sta. Yksinpeli on tympeää puurtamista, mutta jaetun ruudun moninpeli oli ihan hauskaa. Mutta annan silti tyhjän äänen, koska en ole muita sarjan pelejä pelannut edes sitä yhtä tuntia, eikä sarja muutenkaan kiinnosta.

Käyttäjän Chadu kuva
Chadu

Halo Reach, ainut mitä on tullut pelattua, jaetun ruudun monin peliä.

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

Ehdottomasti se alkuperäinen eli Combat Evolved. Tuota ennen olin pesunkestävä PC-pelaaja, mutta Halo: CE onnistui vakuuttamaan meikäläisen siitä, että FPS-pelit voisivat todella toimia konsolilla ja että konsoleiden tarjontaan kannattaisi tutustua laajemminkin. Halo 2 on lähes samalla tasolla, kiitos pelimekaanisten uudistusten, sekä moninpelin ansiosta (Halo 2:n moninpelikentät ovat ehdottomasti ainakin ensimmäisen trilogian parhaat), kun taas Halo 3 oli valtaisiin odotuksiin nähden pettymys ja tuntui liian varman päälle tehdyltä tuotteelta, vaikka toisaalta oli siihen asti myös sarjan selvästi hiotuin peli. Reach ja Wars on tullut nähtyä vain demojen/betan muodossa ja Halo 4:sta en ole pelannut vielä ollenkaan.

Kaiken kaikkiaan kiinostus sarjaa kohtaan alkoi hiipua Halo 3:n lievän pettymyksen jälkeen, ja Halo 5:n kohdalla mielenkiinto on romahttanut jo lähes täysin, peli kun ei yksinkertaisesti näytä ja tunnu enää siltä "vanhalta kunnon Halolta".

Lainaus käyttäjältä ZaleraFF

. Etenkin kahden ekan Halon kenttäsuunnittelu on jotain aivan hirveän puuduttavaa kakkendaalia. Muutenkin varsinkin ekan Halon pelaaminen oli hyvinkin rasittavaa ja tylsää, vaikka gunplay ihan toimivaa onkin.

Kyllähän sinne Libraryn ja High Charityn kaltasia, kiiressä kasattuja kenttiä on mukana, mutta mielestäni etenkin CE:n kentät 2,4 ja 5 eli "Halo", "The Silent Cartographer" ja " Assault on the Control Room" menevät helposti parhaimpien ja muistettavimpien FPS-kenttien joukkoon, joten tätä Zaleran väitettä en kyllä voi täysin ymmärtää...

Kahdesta ensimmäisestä Halosta jäi itselleni juurkin ne parhaimat muistot, etenkin co-oppina pelattuna, Halo 3 oli ihan kiva peli sekin, mutta tosiaan kaveriporukassa vallitsi yhteinen mielipide, että kolmas Halo oli ehdottomasti näistä se tylsin peli, eikä sitä ikinä tullutkaan samalla tavalla hakattua kuin kahta ensimmäistä osaa.

Käyttäjän JoniH99 kuva
JoniH99

Halo Reach. Satoja tunteja upotettu multiplayeriin ja 4:n pelaajan splitscreen infectioniin.
Halo: Combat Evolved iski sitten tarinan kannalta, mutta kenttäsuunnittelu lannisti peli-ilon. Ymmärrettävää, että peli on yli 10 vuotta vanha, mutta varsinkin The Library oli niin puuduttavaa copypastea, että peli jäi kentän läpäistyä pölyttymään kuukausiksi. Halo 2 & 3 olivatkin jo huomattavasti nautinnollisempia pelata läpi.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Sarjasta olen pelannut vain ensimmäistä, kolmatta, Reachia ja neljättä. En ole 100% varma olenko pelannut toista osaa joskus. Näistä jos valitsen vastaukseni, niin se on joko Reach tai 4. Lukittakoon vastaukseksi 4.

Käyttäjän Hugejorma kuva
Hugejorma

Halo: Combat Evolved on kyllä se legendaarisin ja rakkain osa kaikista. Tämä oli aikoinaan niin eeppinen pelikokemus, ettei mitään rajaa. Nyt kuitenkin jälkikäteen kaverin kanssa pelatessa Halo Collectionia on parhaat fiilikset saatu Halo 4:stä, joka tuli vedettyä viime perjantaina yhteen putkeen läpi. Oli kyllä aivan huikean kova kokemus 90" valkokankaalta jaetun ruudun moninpelinä. Tämä taitaa jäädä omakohtaisesti sarjan viimeiseksi peliksi jota pelaan, kun ilman co-op tilaa en pahemmin jaksa Haloja pelailla. Nämä on aina toiminut niin paljon paremmin kaverin kanssa hyvissä tunnelmissa.

Nostoja