Viikon kysymys: Mikä on PlayStation-konsoleista suosikkisi? / Uutiset / pelaaja.fi

Viikon kysymys: Mikä on PlayStation-konsoleista suosikkisi?

8.12.2014 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
28

Pelaajalehti.comin etusivun kysymys on vaihtunut alkaneen viikon kunniaksi. Tällä viikolla kysymme:

PlayStation täytti 20 vuotta. Mikä on PlayStation-konsoleista suosikkisi?

- PlayStation
- PlayStation 2
- PlayStation 3
- PlayStation 4
- PlayStation Portable
- PlayStation Vita
- En pelaa Pleikkareilla
 
Vastata voi rullaamalla alaspäin Pelaajalehti.comin etusivua tai suoraan vaihtoehtoisesti täällä!
 
Omaa vastaustaan voi perustella alla olevassa kommentointisarakkeessa. Parhaat, hauskimmat tai mieleenpainuvimmat perustelut nostetaan esille ensi viikon kyselyuutisessa. Mikäli et ole rekisteröitynyt sivustolle kommentoidaksesi, asian voi helposti korjata täältä.
 

Viime viikon kyselyn tulokset:

Ennakkotilaatko pelejä?

Kyllä, usein (17%)
Toisinaan (52%)
En (31%)
 

Lukijakommentteja aiheesta:

- Lähtökohtaisesti ajattelen, etten osta mitään, ennen kuin tiedän ostohaluani kutittelevasta tuotteesta tarpeeksi. Mitäpä sen kummemmin perustelemaan, totesi TheRajaskel.

- En yksinkertaisesti uskalla luottaa markkinointikoneistojen jauhamiin kuvauksiin peleistä. Odotan aina ehdottomasti lehtien arvosteluja ennen ostopäätöstäni ja silloinkin pyrin demojen ja riippumattomien gameplay-videoiden turvin hahmottamaan pelin mielekkyyttä mahdollisimman tarkkaan. Lisäksi ennakkotilausseteissä tulee yleensä mukana täysin yhdentekevää muovirojua, joilla ei näiden pakettien yleisyydestä johtuen ole edes hienoista keräilyarvoa. En ennakkotilaa, perusteli lindario.

- Nykyään ennakkotilaan lähes jokaisen pelin minkä haluan. Bugisuudesta/laadusta ei tarvitse pahemmin huolehtia, kun pelaan enimmäkseen Nintendon yksinoikeuksia, paljasti Wapazi.

- Joo, aivan liikaa. Ennakkovarasin sekä Pokemon Omega Rubyn että Kingdom Hearts 2.5:n. Molemmista oli pakko saada jonkinlainen "limited edition". Jos sitä ensi vuonna työttömänä ehtisi vaikka ihan pelatakin kaikki nämä vuoden aikana hommatut pelit, kertoi Sundance Kid.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Norsukampa kuva
Norsukampa

PS Vita ehdottomasti. Tämä monipuolinen medialaite on kaikin puolin aivan suvereeni käsikonsoli jonka pelivalikoima on valjastettu upealla tavalla laitteen äärimmäisiin tehoihin ja toimintatapoihin. Lisäksi sille julkaistaan jatkuvasti nimikkeitä joita ei muilla laitteilla (PC ja muut konsolit) näe tai edes pysty pelaamaan.

(vakavissaan: PS2 oli vastaukseni)

Käyttäjän Jedimindtrick kuva
Jedimindtrick

Parhaat muistot liittyvät omalta osalta ensimmäiseen Playstationiin. Oli se aikoinaan todella kova juttu kun NES-konsolista siihen siirryin ja ensimmäisen kerran iski koneeseen Tekkenin ja Destruction Derbyn.

Käyttäjän BlueShell kuva
BlueShell

PS1 oli jo mahtava konsoli, mutta PS2 pystyi jatkamaan siitä edespäin jopa hämmästyttävän hyvin. PS2 on lopulta oma vastaukseni, koska sille ilmestyi sen verran paljon mahtavia teoksia, ja myös todella monesta eri genrestä. Jakit, Ratchetit, Final Fantasy X-XII, Kingdom Hearts 1-2, Silent Hill 2-3, Metal Gear Solidit, Burnoutit, SSX, GTA, Tekkenit, kyllähän tätä listaa pitkälle voisi jatkaa. Paljon laadukkaita julkaisuja... eikä yhtään DLC:tä.

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

No ainoastaa PSP:n ja PS3:n omistaneena (okei ehdin myös hetken PS2:n omistaa kun typeryyksissäni menin kyseisen konsolin ostamaan juuri ennenkuin HD-porttaukset alkoivat yleistyä, mutta ei sille kerennyt kuin esnimmäisen Jak&Daxterin pelata) täytyy tottakai sanoa PS3. Kovin montaa peliä ei sillä tosin ole ehtinyt vielä pelaamaan ja nekin mitä on ehtinyt ovat kaikki olleet PS2:lta käännettyjä "HD"-porttauksia, mutta sitäkin enemmän laitteelle on löytynyt käyttöä Blu-ray soittimena...ja löytyyhän hyllystä kuitenkin reilut 30 PS3 yksinoikeus-peliä, joka taitaa olla selvästi enemmän yksinoikeusnimikkeitä kuin mitä Boxilta löytyy, toki kuten todettua osa on näitä HD-porttauksia.

Käyttäjän Portable kuva
Portable

PSP:stä minulla on valtavasti hyviä muistoja ja kattava pelikirjasto. Ääneni menee tälle taskuraketille.

Käyttäjän Luffymcankka kuva
Luffymcankka

Ykkönen, koska CTR.

Käyttäjän Vic toothless kuva
Vic toothless

Henkilökohtaisesti Playstation on se ainoa oikea sonyn konsoli, legendaarisia pelejä tuli tahkottua non-stoppina kuten resident evilit, metal gear solid, crash:it, oddworldit, gta:t, driver, vigilante v8, medal of honorit, grand turismo, ff, tekken, spyrot, silent hillit, team buddies jne.. Ehkä lähtemättömin muisto on kun metal gearissa sai pelastettua Meryl:in, fiilis oli mahtava!!

Käyttäjän Muksu kuva
Muksu

PS2, vaikka eniten olen elämääni tuhlannut PS3:lla.

Käyttäjän Chadu kuva
Chadu

PS3, sille on tullut hyviä pelejä ja päässyt pelaan pleikkari 1 ja kakkosen pelejä uudestaan, esim. Kingdom Heartsit ja Final Fantasy 7 ja 9. PS2 kans löytyy, jolla olis voinut Kingdom Heartsja vetää uudestaan, mutta ei vaan jaksa sitä johto ruljansia.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Alkuperäinen, hands down. Se on minun kaikkien aikojen suosikkkonsoli. Nintendo 64 hyvänä kakkosena.