Viikon kysymys: Mikä on paras The Legend of Zelda -peli? / Uutiset / pelaaja.fi

Viikon kysymys: Mikä on paras The Legend of Zelda -peli?

17.02.2020 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
20
Viikon kysymys: Mikä on paras The Legend of Zelda -peli?

Pelaaja.fin viikon kysymys on vaihtunut tältä maanantailta! Päätimme pitkästä aikaa etsiä sarjan parasta peliä, ja tällä kertaa haussa on paras The Legend of Zelda. Mukaan napattiin viralliseen aikajanaan lasketut pelit alkuperäisversiossaan.

Kysymys ja vastausvaihtoehdot ovat siis:

Mikä on paras The Legend of Zelda -peli?

 • The Legend of Zelda (NES, 1986)
 • Zelda II: The Adventure of Link (NES, 1987) 
 • A Link to the Past (SNES, 1991)
 • Link's Awakening (Game Boy, 1993) 
 • Ocarina of Time (N64, 1998) 
 • Majora's Mask (N64, 2000)
 • Oracle of Seasons & Oracle of Ages (Game Boy, 2001) 
 • Four Swords (GBA, 2002) 
 • The Wind Waker (GameCube, 2002) 
 • The Minish Cap (GBA, 2004) 
 • Four Swords Adventure (GameCube, 2004) 
 • Twilight Princess (Wii/GameCube, 2006) 
 • Phantom Hourglass (DS, 2007) 
 • Spirit Tracks (DS, 2009) 
 • Skyward Sword (Wii, 2011) 
 • A Link Between Worlds (3DS, 2013) 
 • Tri Force Heroes (3DS, 2015) 
 • Breath of the Wild (Switch/Wii U, 2017) 

Vastaa varsinaiseen kyselyyn täällä!

Voit seurata kyselyn tuloksia Pelaaja.fin etusivulla. Parhaat, hauskimmat tai mieleenpainuvimmat kommentit saatetaan nostaa esille ensi viikon Lukijat ovat puhuneet -kyselykatsauksessa. Mikäli et ole rekisteröitynyt sivustolle kommentoidaksesi, asian voi helposti korjata täältä!

 

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Megaman kuva
Megaman

Kyllä täytyy sanoa, että The Legend of Zelda - Breath of the Wild on paras Zelda ja paras videopeli samalla.

Käyttäjän Paladin777 kuva
Paladin777

Sanoisin, että kysymys on ikäsidonnainen.

Jos on kasvanut NES aikana muistaa todella vahvasti ensimmäisen Zeldan. Se oli peli jota pelattiin kavereiden kanssa pitkään. Silloin ei ollut nettiä tai muutakaan, mistä olisi saanut apua. Yhdessä kavereiden kanssa selvitettiin saloja ja jaettiin tietoa. Kunnes lopulta peli oli läpi kuukausien työn jälkeen. Kasetti oli myös kultainen, joka on jäänyt vahvasti mieleen. En missään nimessä menisi nimeämään the Legend of Zelda kaikkien aikojen parhaaksi Zelda peliksi. Mutta menneisyyttä ei saa takaisin ja Legend of Zelda on nykyään aika kankea kokemus. Siitä päästään kultaiseen SNES aikaan, se kuinka upea Link to the Past, oli verrattuna ensimmäiseen Zeldaan on legendaaarista! Tämä on myös Zelda peli, joka näyttää ja tuntuu edelleen hyvältä.

BotW oli hyvä Zelda peli. Mutta Muistelenko sitä vielä 20 vuoden päästä samalla lämmöllä kuin Link to the Past? Vastaus on todennäköisesti en. Luultavasti BotW 2 tulee olemaan myös parempi kuin BotW. Ja tämäkään ei tarkoita että BotW olisi millään määrin huonopeli. BotW keksittiin Zelda uusiksi ja se on hyvä lähtökohta tuleville Zelda peleille. Uskon, että BotW pohjalle voidaan rakentaa jotain uskomatonta. Mutta pääsekö sekään samalle tasolle kuin Link to the Past joskus muinoin? En tiedä.

Oma suosikkini on toistaiseksi Link to the Past.

Käyttäjän Speedy kuva
Speedy

Ehkä eka tai Link to the past. 3D Zeldat vaan ei säväytä vaikka Botw oli kyl ihan hyvä. Taidan taipua ekaan Zeldaan.

Käyttäjän Nelia19 kuva
Nelia19

Skyward Sword on tarinavetoisuudellaan, musiikillaan, hahmoillaan ja dungeoneillaan edelleen suosikkini, myös motion controllit toimivat itselläni hyvin ja tekivät pelaamisesta hauskaa. Switchille HD remasteria odotellessa<3

(Jos Nintendo mixaisi SS:n tarinavetoisuuden, musiikit ja dungeonit BotW:n avoimeen maailmaan, kyseessä olisi 99% varmuudella minulle ylivoimaisesti paras Zelda-peli. Wink wink Nintendo)

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Pelaamistani ihan ylivoimaisesti voiton vie A Link to the Past. Peli on melkein yhtä vanha kuin minä itse ja grafiikat, musiikki, tunnelma ja pelattavuus on edelleen täyttä rautaa. Täydellinen pelikokemus, josta en poistaisi mitään ja mitäs tuohon suotta lisäilemäänkään. Se on saavutus, jonka edessä on pakko nöyrtyä.

Jos nyt kehitettäisiinkin videopeli, joka on yhtä täydellinen ja kestää seuraavat 30 vuotta yhtä hyvin kuin ALttP, niin sen rajapyykin tullessa vastaan A Link to the Past on jo 60-vuotias ja rokkaa edelleen ihan samaan malliin. Jotkut asiat vaan on ajattomia.

Käyttäjän frozen kuva
frozen

Pitää äänestää Aku Ankka kun mitään en ole pelannu noista kun ovat vain Nintendo laitteella

Käyttäjän Unluckymonster kuva
Unluckymonster

Paha kyllä vastata kun BOTW on ainoa jonka pelannut tähän mennessä 😅, mutta haluaisin kyllä muuttaa tämän asian jos niitä portauksia tulisi enemmänkin switchille *wink wink Nintendo ;) *

Käyttäjän Samirai kuva
Samirai

Kuten todettua niin varmasti melko ikäsidonnainen tuo valinta jokaisen kohdalla. Oma valintani osuu Ocarina of Timeen joka oli 10v pojanklopille todella unohtumaton kokemus. Link to the Past on kyllä myös mahtava peli, mutta koska pelasin sen vasta vanhempana niin nostalgiapisteitä sille ei samalla lailla heru kuin OoT:lle.

Muissa Zeldoissa on sen jälkeen puuttunut jotain olennaista joka olisi ne ykköspaikalle vienyt. Majora's Maskissa en tykännyt pelin ahdistavuudesta, Twilight Princessin valopallon keruut ja dungeonit ei napannu. Skyward Swordissa taas kaikki dungeonien ulkopuolella tuntu laiskalta ja keskeneräiseltä. Breath of the Wild olisi varmaan imaissut mukaansa jos olisin sen 15v sitten pelannut, mutta nyt noin aikasyöpölle pelille ei riittänyt aika tai kärsivällisyys pelin vaatiman tunnelman saamiseksi. Ja niitä kaipaamieni dungeoneja hädin tuskin oli koko pelissä :<

Käyttäjän JoniL90 kuva
JoniL90

Oma ääneni menee Ocarina of Timelle. Vaikka pelimekaniikat onkin vanhentuneet ja grafiikat ei miellytä silmää yhtä paljon kuin aikoinaan, niin silti tämä on vaan hieno klassikko.
Ocarina of Timessä on hyvät ja ikimuistoiset Zelda-musiikit joita tänäkin päivänä soitetaan konserteissa, hyvät luolastot ja pomotaistelut ja ihan kelpo juoni ja mieleenpainuvat hahmot. Eli tämmöisenä perinteisenä Zeldana mielestäni paras.

Käyttäjän OsKu kuva
OsKu

Vaikea sanoa kun ei oikeastaan ole tullut Zeldoja pelattua. Iso aukko sivistyksessä.

Nostoja