Viikon kysymys: Mikä on paras Metal Gear -peli? / Uutiset / pelaaja.fi

Viikon kysymys: Mikä on paras Metal Gear -peli?

29.10.2018 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
21
Solid Snake

Hyvää alkanutta viikkoa kaikille! Maanantain myötä Pelaajalehti.comin perinteinen viikon kysymys on vaihtunut, ja tällä kertaa etsitään taas pelisarjan parasta osaa.

Kuten tuorein Retrostelu-artikkelikin sen totesi, Metal Gear Solid täytti jo Japanissa ja Yhdysvalloissa 20 vuotta. Vaikka Euroopan julkaisun juhlapäivä koittaa vasta helmikuussa, se ei estä meitä kysymyästä jo nyt Metal Gear -sarjan parasta osaa. Antakaa äänenne kuuluviin!

Metal Gear Solidin julkaisusta on jo hieman yli 20 vuotta. Mikä on paras Metal Gear -peli?

 • Metal Gear

 • Metal Gear 2: Solid Snake

 • Snake's Revenge

 • Metal Gear Solid

 • Metal Gear Solid (Game Boy Color) / Metal Gear: Ghost Babel

 • Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty

 • Metal Gear Solid 3: Snake Eater

 • Metal Gear Solid: Portable Ops

 • Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots

 • Metal Gear Solid: Peace Walker

 • Metal Gear Solid V: Ground Zeroes + The Phantom Pain

 • Metal Gear Acid

 • Metal Gear Acid 2

 • Metal Gear Rising: Revengeance

 • Metal Gear Survive

 • En osaa sanoa / En ole pelannut Metal Gear -pelejä

Vastaa kyselyyn täällä!

Voit seurata kyselyn tuloksia myös Pelaajalehti.comin etusivulta. Omaa vastaustasi ja siihen johtaneita painavia syitä voi perustella alla olevassa kommentointisarakkeessa. Parhaat, hauskimmat tai mieleenpainuvimmat kommentit saatetaan nostaa esille ensi viikon kyselykatsauksessa. Mikäli et ole rekisteröitynyt sivustolle kommentoidaksesi, asian voi helposti korjata täältä!

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

Todella vaikea valinta ensimmäisen ja kolmannen Solidin väliltä, mutta ensimmäinen Solid tuli valittua, saattaa olla että nostalgialasit värittävät hiukan tätä valintaa. Vaikka kolmosen viholliskaarti oli ihan kiinnostava, ensimmäisen iski itseeni ehkä hiukan paremmin ja Psycho Mantis kikkailu oli legendaarista, ei sillä että The End kikka oli huono, se vain meni helposti ohi jos ei tiennyt mitä tehdä.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Paras Metal Gear -peli olisi ensimmäinen MGS. Paras peli sitten taas MGSV:TP.

Käyttäjän Slipoveri kuva
Slipoveri

Todella vaikea valinta. Metal Gear Solid on aina lähellä sydäntä, koska se on se ensimmäinen jota tuli pelattua. Mutta valitsin nelosen, koska se toi tunteita pintaan ja onhan peli loistava lopetus Solid Snaken tarinalle.

Käyttäjän Collector kuva
Collector

Metal Gear Solid 3, joka kuuluu myös omaan Top-3 parhaat pelit joukkoon.

Käyttäjän menu kuva
menu

Paras on Metal Gear Solid

Huonoin ehdottomasti on Phantom Pain kun piti pelata samoja questia monta kertaa uudestaan ja MGS pelistä ei ole mitään enää jäljellä

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Minäkin mietin ensimmäisen ja kolmannen MGS:n välillä mutta vastasin lopulta ensimmäisen. Peleinä nuo on parantuneet uudempaa kohti mutta ykkösen legendaarisuudelle ei yksikään ole voinut mitään.

Phantom Pain on taas pelimekaniikoiltaan täysin lyömätön. Kysymyksessä kuitenkin kysytään parasta "MG-peliä", joten sitä en halua vastata, sillä siitä puuttuu niin paljon muuta Metal Gearia.

Käyttäjän Rokkijani kuva
Rokkijani

Muistan tuon ensimmäisen, joka oli kyllä huikea aikoinaan. Phantom Painin mekaniikat ja pelaaminen on nautinnollista, mutta en tykkää sen pelin avoimesta maailmasta. Ground Zeroes oli hemmetin hauska pelata, kun oli niin tiivis ja tiukka kommandoilupaketti.

En osaa oikein vastata. Jos sanon Ground Zeroes niin olenkohan ainut? :D No, pirun hauska ilta oli sen kanssa kyllä.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Ensimmäinen on selkeästi paras. Siinä vaan osui rytmitys nappiin ja ehkä Kojimalla oli vielä siihen aikaan ego joten kuten tavallisen ihmisen mitoissa.

Suursuosion jälkeen pelit ovat kärsineet vaihtelevasti editoinnin puutteesta. Tuotannossa ei varmaankaan ole ollut sellaista henkilöä, joka olisi uskaltanut sanoa Konamin kultapoika Kojimalle enää vastaan, kun tämä innostui kirjoittamaan toista tuntia kestäviä salaliittomonologeja.

MGS3 on tarinallisesti tietysti se kaikkein riipaisevin ja sisältää läjän sarjan muistettavimpia hetkiä, mutta pelillisesti ja juonenkuljetuksellisesti se on ehkä yksi sekavimmista kokonaisuuksista, joka olisi nimenomaan tarvinnut sitä tuottajaa läpsimään Kojimaa välillä takaraivoon.

MGSV on tosiaan paras pelillisesti. Harmi, että jäi tarinan puolesta kesken, mutta onneksi suunnitellun loppuratkaisun pystyy vilkaisemaan youtubesta.

Käyttäjän Ananaz kuva
Ananaz

Vaikea päättää MGS2:n 3:n välillä, mutta vastasin nyt kuitenkin kakkosen. Edelleen sarjan (ja Kojiman tähänastisen uran) kunnianhimoisin peli, joka myös on kestänyt edeltäjäänsä paremmin aikaa. Snake Eater on kyllä kokonaisuudessaan ehkä viihdyttävämpi kokonaisuus pelata.

Ghost Babel on kyllä myös ollut aina tärkeä peli itselleni.

Käyttäjän SNKhero kuva
SNKhero

Metal gear ghost babel gameboy peliksi aivan mahtava tarina pelissä tunnelma on kohillaan ja pomot ovat todella hyvin suunniteltu ainoa huono juttu on pelissä se että gameboy loppuvat näppäimet kesken.. suosittelen tutustumaan vaikka ei pääsarjaan peli kuulukkaan