Viikon kysymys: Mikä on paras Resident Evil -peli? / Uutiset / pelaaja.fi

Viikon kysymys: Mikä on paras Resident Evil -peli?

24.02.2020 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
18
Viikon kysymys: Mikä on paras Resident Evil -peli?

Pelaaja.fin viikon kysymys on jälleen vaihtunut maanantain kunniaksi. Tällä viikolla jatketaan pelisarjan parhaan osan metsästystä, tällä erää Resident Evil -sarjan osalta. Päätimme rajata kysymyksen vastausvaihtehdot vain pääsarjan alkuperäisiin versioihin, eli uusioversioita ei lasketa mukaan.

Mikä on paras Resident Evil -pääsarjan peli? Uusioversioita ei lasketa!

 • Resident Evil
 • Resident Evil 2 
 • Resident Evil 3: Nemesis 
 • Resident Evil Code: Veronica
 • Resident Evil 0
 • Resident Evil 4
 • Resident Evil 5
 • Resident Evil Revelations
 • Resident Evil 6 
 • Resident Evil Revelations 2
 • Resident Evil 7: Biohazard

Vastaa varsinaiseen kyselyyn täällä!

Voit seurata kyselyn tuloksia Pelaaja.fin etusivulla. Parhaat, hauskimmat tai mieleenpainuvimmat kommentit saatetaan nostaa esille ensi viikon Lukijat ovat puhuneet -kyselykatsauksessa. Mikäli et ole rekisteröitynyt sivustolle kommentoidaksesi, asian voi helposti korjata täältä!

 

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine

Olin jo ruikuttamassa että missä Remaket, mutta tuossa olikin rajattu ne pois.

Kakkonen on valintani. Vaikka tutustuin siihen varsin myöhään, muistaakseni vuonna 2008 ekan remaken ja nelosen jälkeen, ymmärsin jo heti miten upea ja jo silloin nostalginen kokemus se on ollutkaan sarjan faneille. Nyt kun aikaa on kulunut itselläkin ekasta tutustumisesta, pelin musiiikit, valikoiden ääniefektit ja tunnelma nappaavat heti mukaansa. Hieno peli, todella onnistunut jatko-osa.

Käyttäjän Poliisitapaus kuva
Poliisitapaus

Yllättävää kyllä, Revelationsin PC-versio on ressa, jonka olen jaksanut hinkata läpi. Olen katsonut sarjan kaikista osista pelivideoita, ja tämä tuntui keskittyvän eniten perinteiseen ammuskeluun. Toisin kuin sarjan varhaiset osat Revelations on sopivan suoraviivainen eikä sisällä turhaa backtrackingiä, labyrinttejä, mahdottomia puzzleja tai tavaroiden koluamista. Myös episodimainen tarina toimii sikäli hyvin, että kaikki välinäytökset ja lässytys on pantu kappaleiden väliin ilman, että ne keskeyttävät toimintaa. Toisaalta risteilyaluksella on myös hyytävä tunnelma, ja ammuskelu on sopivan hillittyä toisin kuin toimintakomedia RE6:ssa.

Revelationsin lisäksi olen kokeillut vain Revelations 2:ta, mutta se Clairen perässä roikkuva pikkutyttö alkoi heti ärsyttää. Ykkös-Revelationsissa oli paljon enemmän kiinnostavia henkilöjä, ja varsinkin Parker Luciani heitti hyvää läppää ammuskelun lomassa. Nyt vuonna 2020 kumpikin Revelations on kuitenkin niin pahasti vanhentunut, ettei tulisi mieleenkään palata niiden pariin. Yliarvostettu pelisarja kaiken kaikkiaan.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Se ensimmäinen alkuperäinen.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Hankala sanoa kun ne mielestäni parhaat (pelaamani) sarjan pelit tältä listalta ovat niin erilaisia. Vaihtoehtoni ovat siis Zero sekä Resident Evil 7. Toisaalta koska en ole pelannut Zeroa kuin remakena, niin sitä ei kai nyt sitten lasketa. Revelations oli myös oikein hyvä Resident Evil mutta kyllä seiska omissa kirjoissa sen voittaa.

Tämän pähkäilyn johdosta ääneni saa siis Resident Evil 7: Biohazard.

PS. Mikäli myös remaket otettaisiin huomioon, olisi Resident Evil 2 itsestään selvä valinta. Oma kärkikolmikkoni olisi Zero, RE7 ja RE2 remake, joihin kätevästi mahtuu kolme melko erilaista versiota Resident Evileistä.

Lainaus snaketus

Zerosta ei ole remakea. Jos nyt tarkoitat HD-remastereita, niin kyseessä on täysin sama peli.

Nykyään menee aina sekaisin nämä remasterit ja remaket eikä tosiaankaan aina tiedä tai muista kumpi on milloinkin kyseessä, erityisesti kun sitä alkuperäistä en ole pelannut. Muistelin kyllä että Zero saattaisi olla "vain" remaster.

No, eipä tuo vaikuta valintaani vaikka tiukka kisa noiden välille tuleekin. Erityisesti sen vuoksi että ovat niin erilaisia pelejä että vähän typerä edes valita niiden välillä.

PS. Mainittakoon vielä yleisesti, että myös RE4 on omilla listoilla siellä kärkikahinoissa.

Käyttäjän Röllimake kuva
Röllimake

Resident Evil 4. Vaikka pelisarja lähtikin tämän osan myötä toiminnallisempaan suuntaan, niin silti pelissä oli erittäin kuumottavat boss-kohtaamiset. Lukemattomien läpipeluukertojen jälkeen ja iänkin karttuessa pelin yleinen, painostava tunnelma ei enää mene niin fiilsseihin, mutta silti pelissä vain jotenkin kaikki toimii itselle. Voi sitä iloa kun arsenaaliin sai Handcannonin tai Chicago typewriter-aseet loppumattomilla panoksilla. Top kolmoseen lisäisin vielä Resident Evilit 5 ja 7.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus
Lainaus zappah

Toisaalta koska en ole pelannut Zeroa kuin remakena,

Zerosta ei ole remakea. Jos nyt tarkoitat HD-remastereita, niin kyseessä on täysin sama peli.

Käyttäjän JMNyyssonen91 kuva
JMNyyssonen91

Tiukkaa teki 2 ja 4 välillä. Kumpaakin tullut pelattua todella paljon. Vaakakuppi vaan kallistui 2 suuntaan koska se oli ensimmäinen RE peli mitä pelasin. Kiitos vaan isoveljelle.

Käyttäjän NPPetteri kuva
NPPetteri

Revelations 2. En ole näitä älyttömästi pelannut, mutta tämän coop oli todella hyvä, mutta se tuntuu sopivan vaan tielyille ihmisille, tällä tarkoitan että ns 2 pelaaja ei ollut niin merkittävässä roolissa, vaan oli ns apuri. Tämä oli hyvä koska eivät kaikki tykkää hikoilla hirveästi, mutta haluavato lla kuitenkin mukana. Tarnia oli hyvä ja sekin jäi vissiin kesken. Jatkoa odotellessä!

Käyttäjän Megaman kuva
Megaman

Kyllähän se on Resident Evil 7 PSVR:llä pelattuna. En ole kuunaan pelannut niin kuumottavaa videopeliä, enkä edes osannut kuvitella, että mikään viihdetuote voi aiheuttaa niin tukalia olotiloja, mitä RE7. Aivan timanttia

Käyttäjän Paladin777 kuva
Paladin777

Ai ihme! Yleensä aina nostalgian huurussa miettii, miten hyviä pelejä ennen vanhaan tehtiin. Kun resursseja oli vähemmän, piti keskittyä enemmän luovuteen ja tarinaan. Muistan hyvin Resident Evil 1-3 pelit ja millaisia ne olivat tuolloin. Silloinkin jo Silent Hill 2 veti kakkien resien ohi kirkkaasti pelattavuudellaan, grafiikalla, tarinalla ja tunnelmalla. Silloin Resi sarja jäi unohdukseen aina Resident Evil 7 asti. Resident Evil 7 menee ainakin minulla kaikkien aikaisempien Resien ohi kirkkasti lähes joka suhteessa. Minulle parhaan Resin kamppailu käydään 7 ja kaksosen Remaken välillä. Valinta on melko helppo äänestykseen on helppo, kun remake puuttuu tuolta listalta. Tässä on todistettu, että asiat eivät aina ennen olleet paremmin.

Nostoja