Viikon kysymys: Mikä Star Wars -aikakausi soveltuu parhaiten peleihin? / Uutiset / pelaaja.fi

Viikon kysymys: Mikä Star Wars -aikakausi soveltuu parhaiten peleihin?

24.01.2022 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
11
Viikon kysymys: Mikä Star Wars -aikakausi soveltuu parhaiten peleihin?

Pelaaja.fin viikon kysymys on tältä erää vaihtunut. Uudessa kyselyssä udellaan, mikä lukuisista Tähtien sota -aikakausista soveltuu lukijoiden mielestä parhaiten peleihin. Idean innotti viime viikolla laajemman esittelyn saanut LEGO Star Wars: The Skywalker Saga, joka kattaa kaikki elokuvien aikakaudet.

Mikä Star Wars -aikakausista soveltuu mielestäsi parhaiten peleihin?

  • The Old Republic -aikakausi
  • Jokin muu aikakausi ennen esiosia 
  • Esiosien aikakausi (episodit I-III, Clone Wars)
  • Esiosien ja alkuperäisen trilogian välimaasto
  • Alkuperäisen trilogian aikakausi (episodit IV-VI) 
  • Alkuperäisen trilogian ja jatko-osien välimaasto
  • Jatko-osien aikakausi (episodit VII-IX) 
  • Jatko-osien jälkeinen aikakausi
  • En tiedä, kaikki käy
  • En minä mitään Star Warsia pelaile

Vastaa varsinaiseen kyselyyn täällä!

Voit seurata kyselyn tuloksia Pelaaja.fin etusivulla. Parhaat, hauskimmat tai mieleenpainuvimmat kommentit ja perustelut saatetaan nostaa esille ensi viikon Lukijat ovat puhuneet -kyselykatsauksessa. Mikäli et ole rekisteröitynyt sivustolle kommentoidaksesi, asian voi helposti korjata täältä!

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

Old Republic. Etäisyys alkuperäistrilogiasta olisi Disney-tuotannollekin mielestäni tarpeen, olen vain niin väsynyt tuon saman aikakauden jauhamiseen että hyvienkin tuotosten pariin raahautuminen tulee koko ajan vaikeammaksi. Alkuperäinen on ylittämätön klassikko, mutta Star Wars voisi olla muutakin kuin vain ja ainoastaan se.

Käyttäjän Hitman 47 kuva
Hitman 47

Star wars Episodi 1 Racer on ainoa tähtien sota peli jota olen lapsena pelannut :D tämän viikon vastauksen skippaan :D

Käyttäjän Lahis kuva
Lahis

Riippuu siitä minkälaista peliä ja tarinaa ollaan tekemässä. Mitä kauempana ollaan elokuvien ajasta (kummalla vaan puolella), sitä vapaammat kädet tekijöillä on. Varsinkin kun Disneyn/Lucasfilmsin periaate on että kaikki materiaali olisi kaanonista. Elokuvien välissä joudutaan sumplimaan suunnitelmat yhteensopiviksi olemassaolevan median kanssa, jota on merkittävän paljon leffojen, TV-sarjojen, sarjakuvien, kirjojen ja muiden pelien muodossa.

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

Eipä sillä aikakaudella ole niin väliä kunhan peli itsessään on laadukas.

Toki aika ennen elokuvia antaa tekijöille huomattavasti enemmän vapauksia tarinan ja hahmojen suhteen, joten siinä mielessä ehkä se paras ajanjakso ja nimenomaan Old Republic aikakausi on ollut jopa mielenkiintoisempi kuin itse leffojen juonikuviot ja hahmot

Käyttäjän mecha_no_maniac kuva
mecha_no_maniac

En koe, että mikään tietty aikakausi olisi muita parempi Star Wars-pelien aiheeksi. Koko sarjan lore on joka tapauksessa mitä mehevintä videopelimatskua, olipa pelin keskiössä sitten jedien ja sithien väliset nahistelut, palkkionmetsästäjä Boba Fett, alienit taikka avaruusaluksilla hoituva ammuskelu.

Jos jotain uupuvaa keksisin tähän hätään, niin ymmärtääkseni yhtään droid-keskeistä peliä ei ole vielä julkaistu (muuten kuin joku lasten opetuspeli vuonna -98, jossa päähenkilö on droideja kasaava mukula) . Siis semmoista, missä joku droidi tai droidit olisivatkin päähenkilöitä pelkkien sivuhahmojen sijaan. Vaikkapa niinkin, että partyyn ei edes SAISI yhtään orgaanista jäsentä, vaan koko peli koettaisiin yksistään droidien perspektiivistä. Peli voisi kertoa esim. millaista HK-47n taival oli sinä aikana, kun Revan lähetti tämän salamurhaamaan porukkaa. Tai sitten upouusi tarina kapinaan nousseesta, älyllisestä droidista, joka rupeaa haalimaan sekalaisen sakkikunnan muita droideja ympärilleen. Tarpeeksi monipuolisesti toteutettuna, tuo voisi olla virkistävän erilainen perspektiivi kaukaisen kaukaisesta galaksista.

Minullakin on silti suosikkini Star Wars-loresta ja ne olisivat vanhat kunnon Kotorit 1-2. Pidän niistä enemmän kuin mistään Star Wars-leffasta, vaikka koenkin ettei mikään yksittäinen aikakausi ole muita soveltuvampi Star Wars-pelien aiheeksi.

EDIT: Toki tuo Disneyn kankea mentaliteetti KAIKEN änkeämisestä yhteen samaan kaanoniin valitettavasti hankaloittaa asioita. Mutta siinäkin voi kikkailla sillä faktalla, että Star Warssissa on lukuisia eri galaxeja sekä systeemejä. Peli voisi tehdä Mass: Effect Andromedat tukkimalla tapahtumansa joko pääosin taikka kokonaan jonnekin "perähikiälle" ilman että se olisi ristiriidassa esim. episodien 7-9 kanssa. Mutta Disneyn taivuttelu moiseen irtiottoon lienee aika haastavaa =/. Joka tapauksessa, ongelma olisi tällöin franchisen omistajan urautuneisuudessa, ei lähdemateriaalissa itsessään.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Ei kai tuolla ole yhtään mitään väliä. Old Republicista on tehty parhaat pelit, mutta ei se menestys niinkään ole aikakauden ansiota, vaan ihan yleisesti hahmojen ja tarinoiden.

Heittäisin jopa niin villiksi, ettei sen Star Wars -tarinan tarvitse olla Star Wars -tarina. Mass Effect syntyi pitkälti KotOR:in jalanjäljissä ja ei sekään huonosti menny, näin Nykäsen Mattia lainatakseni. Pyyhkii mielestäni kaikella Star Wars -sisällöllä pöytää.

Käyttäjän Unluckymonster kuva
Unluckymonster
Lainaus Balnazzard

Eipä sillä aikakaudella ole niin väliä kunhan peli itsessään on laadukas.

Tämä. EA:n battlefrontit olisivat voineet olla ns. klassikoita ellei season pass ja lootbox pelleilyjä olisi tehty.

Ehkä ainoa Star Wars peli mikä saanut pelaajat näkemään painajaisia on tanssipeli Han Solon tähdittämänä.

Käyttäjän mecha_no_maniac kuva
mecha_no_maniac
Lainaus Unluckymonster

Ehkä ainoa Star Wars peli mikä saanut pelaajat näkemään painajaisia on tanssipeli Han Solon tähdittämänä.

Älähän nyt; se tanssipeli oli koko Kinect Star Warssin ehdoton kohokohta! Paljon viihdyttävämpi kuin ne muut minipelit, joiden viihdyttävyys vaihteli ok:sta nopeasti tylsistyttävään.

Myönnän, suhtauduin itsekin siihen tanssipeliin eka kielteisesti, kunnes pääsin jopa kokeilemaan sitä. Kaikki ne tunnetut pop-biisit Star Wars-teemaisilla sanoituksilla, kuin myös ne kieli poskessa-mentaliteetillä nimetyt tanssiliikkeet... Kokonaisuutena ne olivat jo niin helvetin korneja, ettei sille touhulle voinut olla enää nauramatta. Kaiken lisäksi siinä pelissä liiketunnistus toimi lähestulkoon mukisematta, toisin kuin useissa muissa minipeleissä.

Sinällään olen jälkikäteen ihmetellyt, miksi ko. minipeli on saanut niin tuomitsevan vastaanoton, samalla kun esim. humoristinen kirjasarja Darth Vaderista lastensa yksinhuoltajana JA sith-lordina on puolestaan otettu avosylin vastaan. Samaten kaikki Lego Star Warssit ym. lapsiystävällisemmät Star Wars-inkarnaatiot.

Kenties syy oli "liian" realistisissä grafiikoissa noin kornin minipelin kontekstissä, yhdistettynä koko muun pelin köykäiseen laatuun. Epäilen vahvasti, että mikäli tämä samainen minipeli olisikin toteutettu Lego-grafiikoilla, siitä tuskin olisi noussut läheskään yhtä iso haloo. Tai kenties Star Wars-fandomin pelaajakunta ottaa lähdemateriaalinsa vaan liian haudanvakavasti.

Käyttäjän JussiJii kuva
JussiJii

Battlefront 2 tykkäsin eniten Resitance erasta (VII-IX).

Käyttäjän Stan kuva
Stan

Periaatteesa mikä vaan kelpaa.

Nostoja