Viikon kysymys: Millä vaikeustasolla aloitat pelisi? / Uutiset / pelaaja.fi

Viikon kysymys: Millä vaikeustasolla aloitat pelisi?

19.10.2015 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
35
Viikon kysymys: Millä vaikeustasolla aloitat pelisi?

Uusi viikko, uusi viikon kysymys! Pelaajalehti.comin etusivulta löytyvä viikottainen kysely käsittelee tällä kertaa lukijoiden vaikeustasotottumuksia. Varsinainen kysymys ja sen vastausvaihtoehdot ovat:

Minkä vaikeustason tavanomaisesti valitset ensimmäisellä pelikerralla, mikäli pelissä on useampia vaihtoehtoja?

- Helpon
- Normaalin
- Vaikean
- Hankalaa sanoa, koska niin pelikohtaista
 
Vastata voi rullaamalla alaspäin Pelaajalehti.comin etusivua tai vaihtoehtoisesti täällä!
 
Omaa vastaustaan ja siihen johtaneita painavia syitä voi perustella alla olevassa kommentointisarakkeessa. Parhaat, hauskimmat tai mieleenpainuvimmat kommentit nostetaan esille ensi viikon kyselykatsauksessa. Mikäli et ole rekisteröitynyt sivustolle kommentoidaksesi, asian voi helposti korjata täältä.
 
Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Norsukampa kuva
Norsukampa

Vaikein taso on se millä liiallisen helpot nykypelit nykyään aloitan. Toki on olemassa Bloodbornen, Souls-pelien, Fire Emblemien ynnä muutaman muun haastavan pelin/pelisarjan kaltaiset hienoudet mutta valitettavasti 98% nykypeleistä on sen tason pullamössöä että vaikeimmalla vaikeustasolla vasta tuntuu että saa rahoilleen vastinetta.

Käyttäjän Haganeproductio kuva
Haganeproductio

Vaihtelee pelittäin, mutta yleensä ensimmäistä kertaa pelatessa vedän normalilla. Jos tiedän pelin vaativan hieman enemmän hermoja tai että esimerkiksi haluaisin päästä pelin suht nopeasti läpi nähdäkseni minkälainen kokonaisuus se loppupeleissä on, saatan pelata easy-modella. Vaikka olen surkea Touhou Projectin peleissä, silti vetelen normalilla vaikka easy saattaisi ollakin enemmän se oma juttu. Kuten Norsukampa mainitsi, nykyään suurin osa peleistä tuntuu olevan surullisen helppoja. Mutta toki mukaan mahtuu niitä jotka saa repimään hiuksiaan vaikeudellaan. Tänä päivänä ei hirvittävästi ei ole tullut vastaan sellaisia pelejä jotka olisivat ns. "kultaista keskitietä" vaikeusasteeltaan.

Käyttäjän Ludius89 kuva
Ludius89

Itselleni vaikeustason valinta on todella pelikohtaista. Halo sarjassa pelasin ensin aina Heroicilla, koska sen vaikeusasteen perässä yleensä luki, että Halot on tarkoitus pelata sillä vaikeusasteella. Sen jälkeen yleensä pelasin uudestaan Legendaryllä. Witcher 3 osoittautui peliksi, jonka suurin nautinto irtoaa vaikeimmasta vaikeusasteesta, kun taas jotkut pelit menevät vaikeimmalla silkaksi pelaajan "huijaamiseksi" esimerkiksi tekoälyn toimesta, joka tuntuu vain epäoikeudenmukaiselta kaikkia kohtaan.
Monet pelit aloitan normalilla ja punnitsen sitten, että nostanko vaikeusastetta vai en. Easyllä ei omanarvontunto anna lupaa pelata mitään, joten se on aina pois laskuista.
Yhteenvetona sanottakoon: Haluan peleiltäni haastetta, ilman että se menee kapulaksi itse pelikokemuksen rattaisiin.

Käyttäjän Tuntematon kuva
Tuntematon

Jos pelaan vanhempia pelejä tajutakseni tarinaa paremmin, pikapieksen ne läpi normaalilla. Muussa tapauksessa valitsen vaikeimman. Oli tarina kuinka hyvä tahansa, jos peli ei haasta tai päihitä minua kertaakaan, mielenkiinto lopahtaa erittäin vikkelään.

Käyttäjän Collector kuva
Collector

Normaalilla tulee pelattua aina ensin läpi. Sitten, jos peli on erittäin hyvä niin tulee uudestaan vaikeimmalla pelattua.

Käyttäjän TheCpp0 kuva
TheCpp0 (ei varmistettu)

Aina normaalilla, harvoin riippuu pelistä. En vaan oo sellanen joka tykkää pelata pelit hampaat irvessä, mutta jos ne oikeesti pääsee läpi silmät kiinni ni sitten nuppia vähän enemmän kaakkoon.

Käyttäjän JNyknn kuva
JNyknn

Ensimmäisellä kerralla tietenkin normaalilla. Haluan nähdä, millainen käsitys pelinkehittäjillä on "normaalista" vaikeustasosta. Jos peli vielä koukuttaa läpäisyn jälkeen, sitten lähden vaikeammalla tasolla liikkeelle.

Käyttäjän Majur1 kuva
Majur1

Olen pohjimmiltani fiilispelaaja ja lähes aina valitsen sen vaikeustason, jolla pelaaminen tuntuu vielä mielekkäältä, mutta ei muutu pään seinään takomiseksi. Vaikeustason valinta on kuitenkin hyvin pelikohtaista. Vaikein vaikeustaso on lähes poikkeuksetta pois laskuista, mutta esim Witcherissä kaikkein alin vaikeustaso oli sellainen, että pahimmatkin bossit kukistuvat yhdellä miekan sivalluksella niin en oikein tuollaisestakaan saa sitä parasta kokemusta. Osassa peleissä taas (erityisesti ennen vanhaan) jo normaali tuntuu omalle pelityylille liian vaikealta. Vastasin siis helpon, koska en pidä pelin vaikeustasoa merkittävänä tekijänä kokemuksen syntymisessä vaikka ei sen pelaamisen pidä tuollaista olla kuin Witcherin helpoin taso.

Käyttäjän Irezawa kuva
Irezawa

Minä nyt vastasin että normalilla kun sillä pyrin aloittamaan. Vaihtelee kuitenkin tapauskohtaisesti. Joskus pelistä kuulee jo etukäteen että kannattaa aloittaa vähän vaikeammalla koska normal on aivan liian helppo.

Käyttäjän SuperNiiku kuva
SuperNiiku

Aloitan yleensä aina normal-tasolla. Jos peli pitää otteessaan loppuun asti ja haluan pelata sen uudestaan, tulee vaikeustasoa nostettua.

Nostoja