Viikon kysymys: Millaista istuinta suosit pelatessasi? / Uutiset / pelaaja.fi

Viikon kysymys: Millaista istuinta suosit pelatessasi?

30.05.2022 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
19
viikon kysymys, istuin, pelaaminen,

Pelaaja.fin viikon kysymys on vaihtunut. Tällä kertaa otetaan rennosti ja tarkastellaan pelaajien mieltymystä sen suhteen, millaisella tuolilla tai muulla istuinkelpoisella asialla pelaamista tulee keskeiesti harrastettua.

Kysymyshän siis varsinaisesti kuuluu:

Millaista istuinta suosit pelatessasi?

 • Sohvaa
 • Nojatuolia
 • Pelituolia
 • Toimistotuolia
 • Säkkituolia
 • Keinutuolia
 • Keittiötuolia
 • Pyörätuolia
 • Jakkaraa
 • Sänkyä
 • Lattiaa
 • Jotain aivan muuta

Vastaa varsinaiseen kyselyyn täällä!

Voit seurata kyselyn tuloksia Pelaaja.fin etusivulla. Parhaat, hauskimmat tai mieleenpainuvimmat kommentit ja perustelut saatetaan nostaa esille ensi viikon Lukijat ovat puhuneet -kyselykatsauksessa. Mikäli et ole rekisteröitynyt sivustolle kommentoidaksesi, asian voi helposti korjata täältä!

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Kadoogan kuva
Kadoogan

Kai se pelituoli on kun pelaan kaikki pelit, simut ja fps:t, playseatin "kilpa-auto" penkistä.

Käyttäjän BlazeAce kuva
BlazeAce

MUJI:sta ostettu vähän jämäkämpi säkkituoli on ollut oma suosikki. Sohva on silti ehkä pääasiallinen istuin PS5:llä tai Switchillä pelaillessa koska säkkituoli on meidän vähän ahtaammassa kämpässä usein sivummalla säilössä ja se tulee otettua käyttöön vain erikoistilanteissa.

Työn kuvaan kuuluu erilainen mobiilipelien pelailu joten niitä pelaillessa on toimistolla alla toimistotuoli, töihin matkatessa bussin tai metron penkki ja kotona etätöissä yleensä sänky. Saattaa sitä joskus jäädä vessaankin jumittamaan pelin parissa.

Laajalla rintamalla ja avoimin mielin siis eteenpäin.

Käyttäjän Akki kuva
Akki

Konsolipelaajana pelaan vanhasta kunnon laiskanlinnasta. Säkkituolista jos sellainen olisi. Tietokoneella pelailen kilpa-auto penkistä.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Kysymyksessä käytetty sana "suosia" aiheuttaa "vaikeuksia" vastata. Jos oltaisiin kysytty vain millaista istuinta pelatessaan käyttää, olisi vastaaminen yksinkertaisempaa.

Vastasin kuitenkin että pelituolissa koska se on mitä käytän. On taas ihan eri asia että suosinko sitä, koska nykyinen pelituoli on käytössä jonkin asteisen pakon edessä ja varmasti parempiakin vaihtoehtoja olisi. Tuolin ostin alennuksesta ja se oli sellainen, joka tuohon tilaan sopii, noin niin kuin fyysisesti. Sohva, iso nojatuoli tai muu olisi epäkäytännöllinen tai ei sinne sopisi.

Jos kuitenkin voisi vapaasti valita niin en tiedä mitä suosisin. Ehkä se olisi joku ergonominen vaihtoehto tai sitten röhnöttäisin sohvalla miten sattuu. Luultavasti suosisin tilanteesta riippuen eri vaihtoehtoja. Tässä ja nyt jos täytyisi lukita vastaus niin jotain ergonomista tietenkin.

Käyttäjän Billet kuva
Billet

Itselläni on kunnollinen "työtuoli" eli ilmeisesti sitten toimistotuoli, itse olen pitänyt siitä koska niissä on ollut parempi selkäosa kuin pelituoleissa, toki nykyiset ovat jo hyvin lähellä laadukasta työtuolia.
Vastaan siis toimistotuoli. (itsellä on Martela logic 220)

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

Pelituoli löytyy, mutta kyllä sitä myös perus nojatuoliakin tulee käytettyä. Kunhan pidempiin pelisessioihin löytyy ergonomian kannalta jonkinlainen hyvä istuin että alaselkä ei kärsi. Tämän takia harvemmin tulee sohvalla pelattua ja muutenkin olen huomannut että ei vaan pysty röhnöttäen pelaamaan mitään. Pelaamiseen haluaa kuitenkin keskittyä niin silloin on myös istuttava "kunnolla" :D

Käyttäjän Sundance Kid kuva
Sundance Kid

PC:llä ja PS4:llä pelatessa mieluiten istun sohvalla. Switchiä pelatessa makaan mieluummin sängyllä.

Käyttäjän Nelia19 kuva
Nelia19

...Lattia :--D (Ja siitä nojaan sohvaan. Juu on jo parempi puolisko jaksanu muistuttaa selkävaaroista, mutta kun tottumukset istuu lujassa)

Käyttäjän mecha_no_maniac kuva
mecha_no_maniac

Vastasin "jotain aivan muuta", sillä yleensä kökötän joko lattialla kirpparilta ostetun mattoni päällä. Tai sitten ruokapöytäni ääressä tuolilla, joka ei oikein natsaa mihinkään noista kategorioista.

Toimistotuolit ovat yleensä rullallisia, käsinojallisia, hyvin pehmustettuja sekä kaiken maailman vivuilla säädettäviä. Keittiötuolit puolestaan useimmiten puisia, kapeita ja korkeintaan hieman pehmustettuja.

Omat kirppistuolini ovat ikään kuin näiden kahden välimaastossa: metallirunkoisia, ei säätömahdollisuuksia, ei rullia taikka käsinojia, mutta silti kohtuusti pehmustetta sekä selälle että takalistolle JA yleiseltä muodoltaan ne ovat varsin leveitä. Kaiken kaikkiaan, niistä tulee mieleen ennemmin jonkun pankin, viraston tms. odotustilojen asiakastuolit. Tai vaihtoehtoisesti jonkun kulttuuritalon penkit jossain auditoriossa, jossa niitä ei oo pultattu kiinni lattiaan, vaan ne voidaan tarvittaessa pinota kasaan.

Jokin entistäkin lokoisampi istuin olisi toki ihan jees... mutta nykyisen kämppäni neliömäärällä, se on aika utopistinen toivomus.

Käyttäjän Poliisitapaus kuva
Poliisitapaus

Tietokoneen ääressä pelituoli, TV:n ääressä nojatuoli. Vastaan siis nojatuolia, koska konsolilla tulee pelattua enemmän. Oli töllötin tai pelilaite mikä tahansa, pehmustamattomalla keittiötuolilla tai jakkaralla pelaaminen tuntuu aivan sietämättömältä, kun on kerran tottunut kunnon ergonomiaan. Lämmöllä muistelen teinivuosia, jolloin sinnittelin opiskelijaboksissani onnettomalla klaffituolilla ja jolloin oli pakko pitää huilitaukoja sängyssä. Sängyssä pelaaminen makuultaan taas on ehdoton no-no!

Nostoja