Viikon kysymys: Minä vuonna ryhdyit lukemaan Pelaaja-lehteä? / Uutiset / pelaaja.fi

Viikon kysymys: Minä vuonna ryhdyit lukemaan Pelaaja-lehteä?

14.09.2020 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
25
Viikon kysymys: Minä vuonna ryhdyit lukemaan Pelaaja-lehteä?

Pelaaja.fin viikon kysymys on jälleen vaihtunut maanantain kunniaksi. Niin hämmentävää kuin se onkin, Pelaaja-lehti täyttää ensi kuussa 18 vuotta. Täysi-ikäisyyden kynnyksellä päätimme itsekkäästi omistaa Pelaaja.fin viikon kysymyksen itse lehdelle. Kysymys kuuluukin siis seuraavanlaisesti.

Minä vuonna ryhdyit lukemaan Pelaaja-lehteä?

 • 2002
 • 2003
 • 2004
 • 2005
 • 2006
 • 2007
 • 2008
 • 2009
 • 2010
 • 2011
 • 2012
 • 2013
 • 2014
 • 2015
 • 2016
 • 2017
 • 2018
 • 2019
 • 2020

Vastaa varsinaiseen kyselyyn täällä!

Voit seurata kyselyn tuloksia Pelaaja.fin etusivulla. Parhaat, hauskimmat tai mieleenpainuvimmat kommentit saatetaan nostaa esille ensi viikon Lukijat ovat puhuneet -kyselykatsauksessa. Mikäli et ole rekisteröitynyt sivustolle kommentoidaksesi, asian voi helposti korjata täältä!

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän vesinokkaelain kuva
vesinokkaelain

Veikkaisin, että 2008 paikkeilla koska yhdessä ensimmäisistä ostamistani lehdistä oli juttua COD World at Warista.

Käyttäjän Tunna kuva
Tunna

Irtolehtiä tuli luettua kirjastossa jo 2000-luvun alussa, mutta tilaajaksi ryhdyin 2010-tienoilla

Käyttäjän JayeizH kuva
JayeizH

Alusta asti. Itseasiassa on juuri muutto menossa ja katselin sitä pelaajalehtien vuorta mikä löytyy, ensimmäisestä Mario Sunshine kantisesta lähtien (muistaakseni se oli eka). Ja nyt, ensimmäistä kertaa, kun niitä hiki päässä kannoin, tuli mieleen että pitäisikö näistä alkaa jo luopumaan. Tilakaan ei vain riitä enää. Niiden alta löytyi vielä SuperPower lehtiä monelta vuodelta. Niitä lehtiä on siis ihan helvetisti. Tai voisihan ne tietty viedä pilaantumaan ulkovarastoon...

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

Alusta asti mukana, samoin kilpailevan pelilehden kanssa. Aikanaan oli tilattuna myös Nintendo-lehti, Peliasema, Super Power ja oliko koskaan myös sellaista lehteä kuin Konsolipelaaja, Konsolilehti tai Konsolipelit? Jokin noista taisi olla kilpailijan edeltäjä, en ole ihan varma oliko Pelaajalla edeltäjää...?

Muut taisivat olla ja mennä, mutta kaksi nykyistä lehteä on tähän mennessä pysynyt pystyssä ptempään.

Käyttäjän Hayarigami kuva
Hayarigami

2002. Alusta asti olen lukenut Palaaja-lehteä, alkuvuosina muutamia irtonumeroita ostellen, sen jälkeen pääosin kirjastossa.

Käyttäjän jjl89 kuva
jjl89

2009. Olin armeijassa ja aloin ostamaan lehteä sotkusta.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Vanhin lehti on marraskuulta 2015 eli jonkin aikaa jo ehtinyt lehtiä kerääntyä. Tuo ensimmäinen numeroni olla jonkinlaisesta tarjouksesta ostettu irtonumero, jonka jälkeen aloin lehteä tilaamaan.

Nettisivustoa olen varmasti lukenut pidempään ja rekisteröitynä käyttäjänäkin olen ollut loppuvuodesta 2011. Tämä selviää tuolta profiilista jos jotakuta kiinnostaa oman nimimerkin ikä. Pelaajaa ennen tuli vietettyä aikaa Peliplaneetan parissa, eri nimimerkillä tosin.

Käyttäjän Erik H. kuva
Erik H.

2011 ostin irtonumeron ja siitä parin kuukauden kuluttua soitti tolkku lehtimyyjä.
Saatoin olla epäileväinen petyttyäni Enteriin ja Mikrobittiin sekä olisiko pc-peliarvosteluja tarpeeksi, mutta Pelaaja-lehti ei pettänyt.
Verkkosivulle uskaltauduin siitä vasta varmaan parin vuoden jälkeen, se taisi olla aikaa ennen kosketusnäyttöpuhelinta ja sivun mobiilimuotoa.

Käyttäjän godinabottle kuva
godinabottle

Jos oikein muistan niin 2003. Sain valita ala-asteikäisenä kaupasta minkä tahansa lehden jonka mummoni ostaisi minulle. Lehdessä oli Rayman 3 kilpailu johon muistaakseni siihen maailman aikaan osallistuin vielä postikortilla. Tuli voitettua kilpailusta Rayman patsas, huppari ja rubiikinkuutio. Jotenki kaikki nuo kerralla pisti pienen miehen maailman uusiksi. Ennen sitä kun tuli luettua vain satunnaisesti pelit lehteä ja suomalaisia nintendolehtiä. Useat vuodet tullut lehteä sitten on/off tilailtua aina elämäntilanteesta riippuen. Rayman patsas löytyy edelleen ja pelaajalehteen on muodostunut vahva side vaikka lehteä ei enää täysin kuukausittain tulekkaan seurattua. Kuitenkin voisin väittää että ilman nuorella iällä alkanutta pelaajalehden lukemista suhtautuisin peleihin nykyäänkin eri tavalla. Lehsen myötä löytyi mielenkiinnon kohde peleihkn myös itse pelien ulkopuolelta. Alkoi kiinnostaa firmat pelien takana ja pelikulttuuri yms.

Käyttäjän Poliisitapaus kuva
Poliisitapaus

En ole koskaan lukenut varsinaista lehteä mutta seurannut verkkouutisia päivittäin vuodesta 2016 lähtien. Sitä ennen seurasin peliuutisia Dome.fi:stä, joka lässähti heti Muropakettiin yhdistämisen jälkeen. Siihen meni kiinnostus lopullisesti, kun ulkoasu pilattiin ruudukkonäkymällä, eikä kukaan muukaan kommentoinut uutisia sen koommin.

Nostoja