Viikon kysymys: Minkä arvosanan antaisit kuluneelle pelivuodelle 2014? / Uutiset / pelaaja.fi

Viikon kysymys: Minkä arvosanan antaisit kuluneelle pelivuodelle 2014?

12.01.2015 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
20

Pelaajalehti.comin etusivun kysymys on vaihtunut alkaneen viikon kunniaksi. Tällä viikolla kysymme, minkä arvosanan antaisit kuluneelle pelivuodelle 2014 asteikolla 1-10 (jolloin keskitaso on 5 pistettä)?

Vastata voi rullaamalla alaspäin Pelaajalehti.comin etusivua tai suoraan vaihtoehtoisesti täällä!

Omaa vastaustaan voi perustella alla olevassa kommentointisarakkeessa. Parhaat, hauskimmat tai mieleenpainuvimmat perustelut nostetaan esille ensi viikon kyselyuutisessa. Mikäli et ole rekisteröitynyt sivustolle kommentoidaksesi, asian voi helposti korjata täältä.

Viime viikon kyselyn tulokset:

Seuraatko pelistriimien kautta muiden pelaamista?

Useinkin, huvin vuoksi (35%)
Harvemmin, jos sattuu osumaan kiinnostava kohdalle (21%)
En lainkaan (21%)
Toisinaan, mikäli kyseessä on kiinnostava peli (19%)
Lähinnä mikäli kyseessä on hyväntekeväisyyslähetys tai ennätysyritys (4%)

Lukijakommentteja aiheesta:

- Yleensä itselleni syy seurata streamia on se, että streamaaja on entuudestaan tuttu ja kiinnostava tyyppi (esim. tuttu videontekijä youtubesta tai muuta vastaavaa). Täysin tuntemattomien pitämiä streameja ei tule katsottua. Usein juttujen kuunteleminen ja streamaajan interaktiivisuus katsojien kanssa on se ydinasia, pohdiskeli BlueShell.

- Tulee seurattua oikeastaa ainoastaan HC-pelaajien streameja. Harvoin pääsee näkemään / kokemaan muuten esim WoW:n mythic raideja ensimmäisten joukossa. Tämä tarjoaa sellaisen aspektin, jollaista olen aina kaivannut. Ei itseäni voisi vähempää kiinnostaa perus yksinpelit ja niiden katsominen. Ainoastaan erittäin hyvien pelaajien turnaukset tai raidit. Näistä voi oppia todella paljon hyödyllistä tietoa, jota ei muuten saisi mistään, kertoi Hugejorma.

- En todellakaan. En tiedä mitään tylsempää kuin Let's Play -videoiden, striimujen ja muun vastaavan katsominen, totesi KornHolic.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Norsukampa kuva
Norsukampa

Uusiojulkaisujen ja rikkinäisenä julkaistujen pelien vuosi jonka muutamat konsoliyksinoikeudet pelastivat edes hieman plussan puolelle. Toivottavasti yhtä heikkoa pelivuotta ei enää ikinä nähdä.

Käyttäjän Drifu kuva
Drifu

Pistin kolmosen.

Hyviä julkaisuja oli toki paljon, mutta heikkoja sen verran liikaa, että jäätiin keskitason alapuolelle.

Käyttäjän Megaman kuva
Megaman

Hmm...yleisesti ottaen tuntuu, että 2014 oli ihmisten mielestä aika kehno pelivuosi. Oma kokemukseni rajoittuu vain Nintendon konsoleihin, enkä voi sanoa, että sillä rintamalla olisi ainakaan ollut hirveästi valittamista. Tullut pelailtua koko vuosi timanttisen lujia pelejä kummallakin Nintendon alustalla ja muutamia jäi jopa hankkimatta. Vuoteen mahtui myös muutama kerrassaan historiallisen kova multiplayer-peli, jotka tarjoavat todennäköisesti hupia vielä pitkiksi ajoiksi, joten kyllä mä olen ainakin ollut ihan suht tyytyväinen. Määrällisesti pelejä on julkaistu melkoisen niukasti, mutta laadullisesti huipputasoa, eikä mun rahat/aika olisi riittänyt sen enempään kuitenkaan. Toki, jos pelailee enemmän, mitä minä, saattoi laadukas pelattava hyvinkin loppua kesken.

Kilpailevien konsolien tilanteeseen en ota kantaa, sillä en ole niillä pelaillut. Eiköhän sielläkin puolella ole riittänyt pelattavaa, mutta eipähän myöskään ole tullut mitään, mikä olisi pakottanut minut hankkimaan toisen "next-gen" konsolin Wii U:n rinnalle...

Käyttäjän ZaleraFF kuva
ZaleraFF

Itelleni viime pelivuosi ei ollut ollenkaan hassumpi, vaikka ilmeisesti aika monet ollu pettyneitä. Hyviä pelejä tuli reilusti ja muutama positiivinen yllätyskin (mm. Mordor, Wolfenstein, Alien). Wii Uukin sai viimein sen imo ensimmäisen loistavan pelin, Bayonetta 2:n. Eikä muutenkaan tullut ihan totaalista pettymystä tänä vuonna.

Arvosanaksi siis vahva 8 ( / 10)

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

Heikoin pelivuosi koskaan muutamista helmistä huolimatta. Tähän tosin vaikuttaa se ettei Alien Isolation ole oikein minun heiniäni vaikeustasosta johtuen, muutama vuoden huipuista on pelaamatta ja Wii U ohjaimen laturin ollessa hajalla jäi senkin pelit pelaamatta.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Heikohko vuosihan tuo oli. Itsellä se korostuu vielä sen kautta että on tullut pantattua paljon pelejä uudelle sukupolvelle, jota en siis vielä omista. On siis pelaamatta Alien, Mordor sun muut helmet.

Tämä vuosi taas vaikuttaa melkoisen upealta jo pelkästään tiettyjen julkaisujen kautta. Sieltä on pitkästä aikaa nimittäin tulossa pelejä, joita itsekin voisi jopa ennakkotilata. Uusi sukupolvikin varmaan pääsee paremmin vauhtiin vasta alkaneena vuonna.

PS. Arvosanaksi annoin seitsemän. Parannettavaa on hyvästi mutta kyllä siellä silti yleisesti ottaen oli kovaakin settiä. Varsinkin jos avartaa katseensa konsoleihin, joita ei omista. That Wii U.

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

Yllättävän moni tuntuu aktiivisesti seuraavan pelistreameja, itse kun ei ole tullut seurattua juuri koskaan.

Viime vuoden pelejä ei tullut juuri pelailtua, mutta selväksi jokatapauksessa tuli, että moni peli julkaistiin keskeneräisenä ja monet isot AAA julkaisut tuntuivat pettävän pelaajien odotukset, joten ei mikään kovin positiivinen kuva jäänyt vuodesta 2014, itse heittäisin lonkalta 6-7/10.

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123

Hyvä vuosi. Ei loistava, mutta hyvä. Loistavia pelejä tullut, muttei niitä tämän vuoden messias pelejä. Voin kyllä sanoa, että oli hitusen vuotta 2013 parempi. Vahva seiska.

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax

Wii U omistajilla ollut aika mahtava vuosi. Muuten ollut enemmänkin "meh" ja pelannut vuoden 2013 backlogia.

Käyttäjän YritaEdes kuva
YritaEdes

Nintendolla oli varsin hyvä viime vuosi, mutta muuten yleisellä tasolla meni todella heikosti, vuoden alussa tuli Dark Souls II ja vuoden varrella tuli ehkä 4-5 maininnan arvoista peliä ei Nintendo laitteille.