Viikon kysymys: Miten Cyberpunk 2077:n tekniset ongelmat vaikuttivat omaan pelikokemukseesi? / Uutiset / pelaaja.fi

Viikon kysymys: Miten Cyberpunk 2077:n tekniset ongelmat vaikuttivat omaan pelikokemukseesi?

1.02.2021 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
20
Viikon kysymys: Miten Cyberpunk 2077:n ongelmat vaikuttivat omaan pelikokemukseesi?

Pelaaja.fin viikon kysymys on tältä erää vaihtunut. Tänä maanantaina kyselemme lukijoiden Cyberpunk 2077 -kokemuksia julkaisun teknisten ongelmien valossa. Nyt kun aikaa on julkaisusta jo kulunut, miten bugit ja ongelmat vaikuttivat lopulta omaan pelikokemukseesi?

Varsinaisen kyselyn ja sen vastausten tarkemmat sanamuotoilut voi katsastaa ohesta. Koska kysymys on laaja ja kaikkien mahdollisten kokemusten kartoittaminen mahdollisimman kattavaksi kattaukseksi on haastavaa, omia kokemuksiaan voi tarkentaa ja perustella tämän sisältöartikkelin avoimissa kommenteissa.

Miten Cyberpunk 2077:n tekniset ongelmat vaikuttivat omaan pelikokemukseesi?

  • Ei lainkaan tai erityisen häiritsevästi
  • Lähinnä ohimennen siellä täällä
  • Huomattavammin, mutta jatkoin pelaamista
  • Reilusti. Lopetin kesken ja jäin odottamaan isompaa päivitystä
  • Lykkäsin ostamista tuonnemmaksi
  • Jätän kokonaan ostamatta bugien takia 
  • Jätän ostamatta, ilman bugekin

Vastaa varsinaiseen kyselyyn täällä!

Voit seurata kyselyn tuloksia Pelaaja.fin etusivulla. Parhaat, hauskimmat tai mieleenpainuvimmat kommentit ja perustelut saatetaan nostaa esille ensi viikon Lukijat ovat puhuneet -kyselykatsauksessa. Mikäli et ole rekisteröitynyt sivustolle kommentoidaksesi, asian voi helposti korjata täältä!

 

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Vastasin että lykkäsin ostamista mutta oikeastaan oikeampi vastaus on että ei vaikuttanut pelikokemukseeni koska olisin hyvin todennäköisesti joka tapauksessa odottanut tulevaa nextgen-versiota.

Saako tässä myös kysyä että kuinka paljon näitä vastausvaihtoehtoja yleensä ehditään miettiä kun aika ajoin näihin itse keksisi vähän hiotummat versiot/vaihtoehdot. Ehkä nämä kannattaisi testiksi käyttää jonkun muun henkilön läpi jos ei jo käy, niin voisi helpommin huomata jos näitä voisi jotenkin vielä hioa.

Mahdotonhan se toki on kaikille olla täysin sopiva vaihtoehto, esim. nytkin voi joku olla jättänyt kesken pelin vaikka bugit eivät olekaan "vaikuttaneet reilusti" kuten vaihtoehdossa, jossa peli on jätetty kesken.

Usein näissä muutenkin on vastausvaihtoehtoja, joissa pitää täyttyä useampi ehto, kuten tuossa ylemmässä antamassani esimerkissä. Pieni yksinkertaistaminen ehkä jo auttaisi asiaa.

Toisaalta ei tämä mikään iso ongelma ole, kunhan taas tuli mieleen.

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

Bugit eivät vaikuttaneet pelikokemukseeni, lähinnä visuaalisia pahimpana rikki mennyt tehtävä joka esti yhden ripperdocin avautumisen, mutta kiireen takia pois jäänyt sisältö näkyi ja tuntui joka käänteessä. Kaunis suuri kaupunki jossa ei ole kerralla mitään tekemistä, kaikki ovet kiinni eikä mitään pointtia tutkia mitään.

Heikompaa toteutusta virkavallalle en muista mistään muusta avoimen maailman pelistä, autojen ohjattavuus hirveä ja melee ehkä kamalinta koskaan. En myöskään ymmärrä immersiohehkutusta sillä tämä on mielestäni jopa poikkeuksellisen "pelimäinen" muutamaa kohtausta lukuunottamatta.

Siniset tehtävät tolkuttoman tylsää saman toistoa joka sai itseni melkein lopettamaan pelin kun tein sen valtavan erehdyksen että päätin hoitaa nämä ensin pois tieltä. Näitä pelatessa pelin puutteet tulivat tuskallisen selvästi esille ja aika pitkälle myrkyttivät loppukokemusta.

Yleensä leikattu sisältö on omalta osaltani ollut sellaista että pelatessa huomaa "joo, se ei olisi toiminut tässä", mutta tässä pelissä itselleni tuli liian usein "tämä kohta olisi niin paljon parempi jos se ominaisuus olisi vielä mukana", tuntui että moni ominaisuus olisi leikattu ennemminkin kiireen kuin sen takia ettei se olisi toiminut. Tosin en tiedä mitään pelien kehityksestä, mutta muissa peleissä tämä on tullut vastaan paljon harvemmin tosin leikatun sisällön määrä on tämän pelin kanssa suurempi kuin minkään pelaamani.

Tarina on toki loistava, mutta startti on mielestäni myös ehkä paskinta kerrontaa koskaan. Ensin mennään lifepath, joka on kyllä ihan kiva, mutta ohi puolessa tunnissa jonka aikana ei oikein ehdi saada mitään kosketusta alkuperäänsä saati tutustua kunnolla Jackieen. Dragon Age Origins teki tämän paljon paremmin ja siitä taitaa olla jo 11 vuotta. Pohjustus pääjuonen lähtökohtiin SKIPATAAN montaasissa ja sitten heitetään alkutehtävään jossa olin aivan pihalla mitä helkuttia tapahtui, keitä nämä tyypit ovat ja Jackie on paras kamu nyt? En missään nimessä halua että pelistä leikattaisiin vielä lisää sisältöä, mutta väittäisin alun olevan koherentimpi kokemus ILMAN lifepatheja ja montaasia.

Hirveän kivana en pitänyt myöskään jatkuvasti soivaa kännykkää joka pilasi myös ihan juonidialogia.

Ihan hyvä peli tämä oli silti, mutta ei edes samassa universumissa yhdenkään Witcherin kanssa tai edes Ubin pelien tasolla, itselle suurin piirtein samaa tasoa kuin Rage 2 tai Alpha Protocol, ihan hyvä peli jolla oli potentiaalia PALJON parempaan.

Joo, oli tarkoitus kirjoittaa vain muutamia mietteitä, mutta tulikin arvostelu 2.0. Juonen, ulkoasun ja hahmojen ansiosta arvosana on edelleen 7/10

Kerran pelasin läpi ja se riitti. Juonesta pidin, mutta valinnoilla ei riittävästi vaikutusta että jaksaisin pelata uudelleen. En palaa pelin pariin bugien korjauksenkaan jälkeen, kun ne eivät olleet iso ongelma nytkään, ehkä sitten kun maksulliset laajennukset ovat alennuksessa tai itse peli on läpikäynyt merkittäviä muutoksia mihin en tosin usko.

Käyttäjän Erik H. kuva
Erik H.

Bugit annan yleensä anteeksi. En koskaan aikonutkaan ostaa, vain koska liian rajatun kohdeyleisön (= täysi-ikäisten) ronski peli.

Käyttäjän Kornholic kuva
Kornholic

Lykkäsin ostamista tuonnemmaksi.

Olen katsonut sivusta, kun Cyberpunkkia pelataan tietokoneella. Pelistä tulee hyvin vahva vaikutelma, että kyseessä on aikalailla vanhentunut tekele, peli olisi ollut kärkikastia noin kymmenisen vuotta sitten.

Crowbcatin video paljastaa, että kyseessä on monin paikoin pahasti keskeneräinen peli niin animaation, tekoälyn kuin luvatun sisällönkin puolesta.

Saa nähdä kuinka Cyberpunk 2077 iskee, sitten kun todellinen PS5-versio julkaistaa markkinoille ja pääsen pelaamaan.

Käyttäjän Joku Sankari kuva
Joku Sankari

Peli kaatuu PS5:llä 1-2 tunnin välein. En jaksanut katsella tätä ja lukuisia muita isompia ja pienempiä bugeja enää joten jatkan peliä kun PS5-patchi ja muut korjaukset ovat ulkona. Peli ei muutenkaan hirveästi napannut.

Käyttäjän mecha_no_maniac kuva
mecha_no_maniac
Lainaus Kornholic

[url="https://youtu.be/omyoJ7onNrg"]Crowbcatin video[/url] paljastaa, että kyseessä on monin paikoin pahasti keskeneräinen peli niin animaation, tekoälyn kuin luvatun sisällönkin puolesta.

Siinä vaiheessa kun noita glitch-kompilaatioita Cyberpunkista rupesi ilmestymään, aloin odottamaan Crowbcatin vastinetta niille kuin kuuta nousevaa. Tyypin "World War 1 seen through Battlefield"-video aiheuttaa edelleen röhönaurua allekirjoittaneessa.

Olihan tuossakin videossa aika surkuhupaisaa (tai sitten vaan surullista) kuinka 12, peräti jopa 18 vuotta VANHEMMASSA pelissä löytyi jotain niin perussettiä kuin veden pärske-efektit sinne ammuttaessa... toisin kuin Cyberpunkissa. Samaten tuo, miten ponnettomasti NPC-siviilit taikka poliisit reagoivat juuri mihinkään verrattuna vaikkapa PS2:n GTA San Andreakseen... joka sekin julkaistiin yli 16 vuotta sitten.

Luulisi, että ihmisten immersio kärsisi moisesta. Ei siis vaan noista tyhmistä visuaalisista bugeista taikka pelin kaatumisesta, vaan myös tuosta silkasta alisuoriutumisesta realismin suhteen. Varsinkin, jos jotkut GTA:t, Saints Rowit yms. avoimen maailman pelit ovat jo ennestään tuttuja.

Käyttäjän Refloni kuva
Refloni

Lähinnä ohimennen. Cyberpunkia ei voi pelata minuuttiakaan ilman, että törmää ainakin yhteen näkyvään bugiin, mutta kaikkeen tottuu. En enää kiinnitä mitään huomiota vilkkuviin tekstuureihin, seinien läpi käveleviin NPC:ihin ja itsestään räjähteleviin autoihin. Korkeintaan vähän hymähdän, että taasko se peli siellä hölmöilee.

Mitään peliä rikkovaa ei ole tullut vastaan, joten bugeista on tullut jopa sympaattisia ja ne voi laskea osaksi Cyberpunkin eurojank-charmia. Alan ymmärtää Bethesdan suurfaneja.

Käyttäjän Hayarigami kuva
Hayarigami

Vastasin Jätän ostamatta, ilman bugekin. Propsit siitä, että vastausvaihtoehdon kirjoitusasuunkin on laitettu bugi!

Cyberpunk 2077 on lähes kaikkea sitä, mitä peleiltä yleensä EN halua - realistinen, synkkä ja avoinmaailmainen.

Käyttäjän renebauman kuva
renebauman

Xbox Series X:llä lähes ongelmaton tapaus..

Käyttäjän Retro22 kuva
Retro22

en ostanut koska buggeja odotan että kaikki bugit korjattu ja
kyberi saa yhtä paijon moddeja mitä skyrim