Viikon kysymys: Oletko jo saanut hankittua uuden sukupolven pelikonsolin? / Uutiset / pelaaja.fi

Viikon kysymys: Oletko jo saanut hankittua uuden sukupolven pelikonsolin?

2.08.2021 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
33
Viikon kysymys: Oletko jo saanut hankittua uuden sukupolven pelikonsolin?

Pelaaja.fin viikon kysymys on täällä taas! Pienen kesäpaussin pitänyt kysely kysyy tällä kertaa lyhyesti ja ytimekkäästi, kuinka moni on saanut hankittua uuden sukupolven pelikonsolin.

Oletko jo saanut hankittua uuden sukupolven konsolin?

  • Kyllä, Xbox Seriesin 
  • Kyllä, PlayStation 5:n
  • Kyllä. molemmat
  • En

Vastaa varsinaiseen kyselyyn täällä!

Voit seurata kyselyn tuloksia Pelaaja.fin etusivulla. Parhaat, hauskimmat tai mieleenpainuvimmat kommentit saatetaan nostaa esille ensi viikon Lukijat ovat puhuneet -kyselykatsauksessa. Mikäli et ole rekisteröitynyt sivustolle kommentoidaksesi, asian voi helposti korjata täältä!

Uuden kysymyksen myötä myös hellepelaamiseen upputuva kesäkyselymme on päättynyt. Vastauksia kertyi tällä erää 961 kappaletta ja sen lopulliset tulosjakaumat näyttävät seuraavanlaiselta.

Pelataanko kesähelteillä...?

Enemmän 13 %
 
Vähemmän 42 %
 
Saman verran kuin muulloinkin 45 %
 

 

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän detonatorFIN kuva
detonatorFIN

Series X tuli hommattua heti julkaisussa. PS5 säästelen myöhemmäksi.

Käyttäjän Chadu kuva
Chadu

En ole vielä, eikä ole mikään kiiruskaan vielä. Ehkä jos niitä olisi hyvin saatavilla ja niille olisi jo enemmän pelattavaa, mutta monesti samoja pelejä tulee myös vanhoille konsoleille.

Käyttäjän Ervo kuva
Ervo

Uusimmat myllyt ovat poikapuolen Xbox One ja Switch, pitkälti PC:llä pelaillaan.
Käytetty PS4 on todennäköisempi hankinta kuin PS5 vielä toistaiseksi.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Molemmat löytyy. Julkaisun aikaan harmittelin ettei edes Series X:ää saa kaupan hyllyiltä mutta tuli ne sitten vähän kuin huomaamatta saatua talouteen.

X:n kävin hakemassa suoraan kaupasta kysymällä (koska huomasin olevan saldoa) ja PS5:n onnistuin nappaamaan omaksikin yllätyksekseni ostoskoriin eräs kerta nettikaupasta.

Eipä noilla ole kauheasti nextgeniä pelannut, joten mikään kiire ei olisi ollut mutta erittäin tyydyttäväähän se on pelata äänettömillä ja tehokkailla laitteilla vanhemmankin sukupolven pelejä, jotka vielä toimivat usein selkeästi paremmin kuin tehottomimmilla laitteilla.

Xboxin puolelta The Medium ja PS:n puolelta Astro ne lähimmät nextgen-kokemukset. Astro oli huikea "demo" nextgen-jutuista ja muutenkin loisto tasohyppely ja The Medium ei tuntunut nextgeniltä vaikka kovasti väitetään ettei voi tehdä vanhemmilla konsoleilla samaa. Itse epäilen yhtä lailla kuin Rfit Apartinkin kohdalla, sillä se matsku mitä olen jälkimmäisestä nähnyt ei saa vakuuttuneeksi etteikö tarpeeksi osaava studio saisi portaaleja useaan maailmaan tehtyä heikommallakin raudalla. Siitä on jo useampi pelikin olemassa, jotka todistavat että homma onnistuu (Dishonored 2 ja Titanfall 2 ainakin).

Voin olla väärässäkin koska en ole peliä pelannut mutta nähdyn materiaalin perusteella en usko täysin väitteitä. Varsinkin kun portaalit tuntuvat olevan staattisissa sijainneissa ja etukäteen valittuihin kohteisiin, joten ne ymmärrykseni mukaan voisi tarpeeksi osaava tiimi tehdä aiemmallakin genillä. Eri asia jos voisi hyppiä mistä tahansa ja minne tahansa, milloin tahansa. Sekä tietenkin kaman määrä (jne) ruudulla mutta perusidea ei tunnu mahdottomalta aiemmallakaan genillä siis.

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

Molemmat hankittu, pleikkarilla pelattu Miles Morales ja Persona 5 Strikers, Series X:llä Yakuza Like a Dragon ja kausi NHL21 Be a Prota, mutta pääasiassa on tullut pelattua PC:n backlogia (Assassin Creedit), joten kovassa käytössä kumppikaan laite ei ole ollut.

PS5 on todennäköisesti se vähimmälle käytölle jäävä kone sillä nousseiden yksinoikeuksien hinnan johdosta siirryin ennakkotilaamisesta taikaisin käytettyjen ja alennusten pariin. Series X saattaa olla huomattavasti kovemmassa käytössä, joskin pelit jäänee suurimmalta osin ostamatta gamepassin takia, parhaimmat käytettynä tai alennuksesta. Käytettynä ja alennuksesta tulee muutenkin enemmän ostettua, sillä nousseet hinnat nostanevat myös käytettyjen hintaa. Lisäksi kun tietokoneen backlog on tullut pelattua niin silloin pelaaminen lienee pääasiassa GFN:llä ja Series X + gamepassilla, sillä komponenttien hinnat ovat aivan liian korkeat uuden peli-PC:n hankintaan.

Series X on omannut eniten lastentauteja (nettiyhteydet ja quick resume), PS5 ei ole vielä tuonut vastaan ongelmia. Molempien oston olisi voinut jättää myöhemmälle näin jälkiviisaana, paljon myöhemmälle.

Käyttäjän OsKu kuva
OsKu

Ei ole ollut tarvetta eikä halua vielä uudelle rumalle pleikkarille.

Käyttäjän Smiling Nik kuva
Smiling Nik

En. Tilasin tammikuun alussa PS5:n ja vieläkin odottelen, jospa se vielä joku päivä saapuisi.

Käyttäjän Lahis kuva
Lahis
Lainaus zappah

Voin olla väärässäkin koska en ole peliä pelannut mutta nähdyn materiaalin perusteella en usko täysin väitteitä. Varsinkin kun portaalit tuntuvat olevan staattisissa sijainneissa ja etukäteen valittuihin kohteisiin, joten ne ymmärrykseni mukaan voisi tarpeeksi osaava tiimi tehdä aiemmallakin genillä. Eri asia jos voisi hyppiä mistä tahansa ja minne tahansa, milloin tahansa. Sekä tietenkin kaman määrä (jne) ruudulla mutta perusidea ei tunnu mahdottomalta aiemmallakaan genillä siis.

Varmasti ihan toteutettavissa vanhemmallakin raudalla jos vaan laitteesta löytyy muistia tarpeeksi. Pitäisi vaan ladata molemmat kentät valmiiksi välimuistiin jolloin niiden välillä voi hyppiä vapaasi. Merkittävin Next-Gen kikka Rift Apartissa on että kentät ladataan suoraan SSDltä sekunnin murto-osissa vaihdoksen tapahtuessa. HDD:ltä saatikka optiselta levyltä ladattaessa moinen kikka ei lennosta käy.

Käyttäjän mulla60 kuva
mulla60

Series X tuli ennakkotilattu heti, kun mahis siihen tuli ja sain sen julkkaripäivänä! PS5:n hankintaa en aikonut ennen God of War 2:n ilmestymistä hankkia, mutta veli luopui osto-oikeudestaan niin tuli sitten sekin hankittua :D

Käyttäjän Hayarigami kuva
Hayarigami

"En." Monien tapaan lasken kyllä Switchin uuden sukupolven konsoliksi, vaikka sitä kai usein pidetään mid-gen-konsolina. Ei kuitenkaan ole intoa ostaa konsolia (PS/Xbox), jolla ei saa edes bussissa pelattua. PS4:kin on hädin tuskin ollut hintansa arvoinen pölyttyjä.