Viikon kysymys: Omistatko 4K-television? / Uutiset / pelaaja.fi

Viikon kysymys: Omistatko 4K-television?

16.08.2021 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
40
Viikon kysymys: Omistatko 4K-television?

Kuten kaikki varmasti ovat jo huomanneet, maanantai on taas täällä. Pelaaja.fissä se tarkoittaa luonnollisestikin uutta viikon kysymystä, jossa pitkästä aikaa kartoitetaan lukijoiden 4k-televisiotilannetta. Ideana on hieman hahmottaa, kuinka oleellinen 4k-töllötin pelikansalle vuonna 2021 onkaan.

Omistatko 4K-television?

  • Kyllä 
  • En 
  • Suunnittelen ostoa

Vastaa varsinaiseen kyselyyn täällä!

Voit seurata kyselyn tuloksia Pelaaja.fin etusivulla. Parhaat, hauskimmat tai mieleenpainuvimmat kommentit saatetaan nostaa esille ensi viikon Lukijat ovat puhuneet -kyselykatsauksessa. Mikäli et ole rekisteröitynyt sivustolle kommentoidaksesi, asian voi helposti korjata täältä!

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Brutal1ty kuva
Brutal1ty

En, enkä näe syytä sen ostamiselle. Siinä missä 480p:stä siirtyminen 1080p:hen oli todella suuri harppaus, jonka ansiosta Bluray-leffoissa pystyi tihrustelemaan taustan pusikoita ja laskemaan lehtiä yksitellen, en näe samaa vallankumousta että nyt on sama, paitsi neljä kertaa isompana. Valitettavasti sitten pitäisi jo ryhtyä hankkimaan neljä kertaa isompi telkkari, myydäänkö missään (32" x 4=) 128 tuuman telkkaria? Naurakaa vain logiikalleni, mutta en näe 32 tuumaisesta telkkarista eroa parin kolmen metrin päähän onko se 1080p vai 4k. PC:hen voin harkita 4k monitorin hankkimista, sen vieressä kun kirjaimellisesti joutuu olemaan silmä kiinni.

Käyttäjän Bloodborne kuva
Bloodborne

Tähän väliin onkin hyvä kysyä mikä on hyvä töllö esim Ps5:lle? Budjetti töllöstä keskikastin töllöihin, ei siis mitään tuoreimpia ökyruutuja. Markkinoilla on niin monta ruutua et osaa tässä nyt vanhan plasman kanssa ps4 aikakauden pelanneena yrittää päivittää enää tvtä :DD

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123

Ostin vuosi sitten ja en pystyisi elämään ilman enää :D
Kaikki alle 2k näyttää kamalalta nykyään, kun tottunut.

Käyttäjän Kadoogan kuva
Kadoogan

On sekä pelitelkka, että katselutelkka 4K. Tosin pelaan lähinnä 1440p että saa silmäkarkit tappiin. Edit. PC:llä siis pelaan.

Käyttäjän Bloob kuva
Bloob

En. Olen kyllä harkinnut, mutta halunnut uudelta TV:ltä muutakin kuin vain paremman resoluution, ts. hyvä HDR, 120Hz ja VRR tuki (ja mahdollisesti OLED). Nämä selkeän parannuksen nykyiseen tuovat TV:t vain maksavat vielä suhteellisen paljon, enkä ole ihan vielä vakuuttunut että ero nykyiseen on kaiken sen rahan arvoinen.

Käyttäjän Retro22 kuva
Retro22

en ja uuta tv en ikinä osta joku 4k monitorin voiski ostaa

Käyttäjän Pauli4x4 kuva
Pauli4x4

En omista 4k telkkaria. Olkkarin telkkarista en ole varma, kun se on rouvan omaisuutta, eikä siinä ole mitään pelikonetta kytkettynä. Ps4 on 1080p projektoriin kytköksissä, ja pelien ei minun puolesta tarvitse edes paremmilta enään näyttääkään. Ehkä sitten kun tuo projektori joskus päästää savut ulos, niin korvaajasta varmaan sitten 4k jo löytyy. Saas nähdä...

Käyttäjän Billet kuva
Billet

Kyllä omistan, mutta vasta vuoden, vanhasta sampasta meni virtapuoli ja viritin, kiitos ukonilman niin sain uuden hankittua, uusi töllö on jatkojohdon päässä jossa oma sulake jos sattuu jotakin niin katkaisee aut virrat pois :p

Käyttäjän Hayarigami kuva
Hayarigami

En. Mihin sitä tarvitsee, kun Switchillä voi (ja on usein mukavampaakin) pelata ilman telkkuja?

Käyttäjän Hitman 47 kuva
Hitman 47

En omista