Viikon kysymys: Omistatko pelejä, joita et ole pelannut? / Uutiset / pelaaja.fi

Viikon kysymys: Omistatko pelejä, joita et ole pelannut?

8.02.2016 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
34
Viikon kysymys: Omistatko pelejä, joita et ole pelannut?

Uusi viikko, uusi viikon kysely. Tällä kertaa utelemme, löytyykö sinun pelihyllystäsi (tai digitaalisesta kirjastosta) pelejä, joita et ole pelannut lainkaan. Omaan vastaukseen johtaneita syitä voi olla tällä kertaa olla hyvinkin monia, joten omaa kantaa voi perustella ja avartaa alla olevassa kommentointisarakkeessa.

Omistatko pelejä, joita et ole pelannut?
 
- Kyllä, runsaastikin
- Kyllä, jokusia
- En
 
 
Parhaat, hauskimmat tai mieleenpainuvimmat kommentit nostetaan esille ensi viikon kyselykatsauksessa. Mikäli et ole rekisteröitynyt sivustolle kommentoidaksesi, asian voi helposti korjata täältä.

 

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän JNyknn kuva
JNyknn

Fyysisenä en, mutta Steamista löytyy useampikin koskematon peli, joka on tullut jonkun bundlen mukana.

Käyttäjän erakko kuva
erakko

Mikäli ei lasketa avopuolison pelejä niin vain neljä:
- Oddworld: Abe's Exoddus (PS1)
- WipEout (PS1)
- MadWorld (Wii)
- God of War (PS2)

Mikäli laskettaisiin, olisi summa Backloggerin mukaan 72 :D Selityksiä ei löydy sen kummempia, kuin että on vain ollut kiinnostavampia pelejä hyllyssä. Usein on myös vanhat tuttavuudet janottaneet sen verran kovaa ettei sitä uusien pelien puutteessakaan jaksa pelata pelaamattomia/keskeneräisiä pelejä läpi.

Käyttäjän Qlaos kuva
Qlaos

En halua edes ajatella kuinka monta! Selitys on yksinkertaisuudessaan siinä että töiden takia on varaa ostaa, mutta samalla töiden plus parisuhteen jäljiltä ei kerkeä pelata kovinkaan paljoa. Ja herkästi tulee ennakkotilattua sellaisia pelejä mitkä tietää pelaavansa jossain vaiheessa ja samalla sitten sellaisia "No kyl mie tän voisin pelata"-pelejä nappailen alennuksista.

Ongelmaa ei helpota se että suurena jrpg-fanina osa peleistä syö niin julmetusti aikaa että samassa ajassa olisi pelannut useamman pelin (Katson nyt sinua, Xenoblade Chronicles... Miksi olit niin laaja, mutta samalla myös hyvä!) ja hyllystä löytyy odottamassa mm. Xenoblade X, Tales of Zestiria ja Disgaea 3 & 4.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Pelaamatonta on ja isoin syy entistä nopeampaan listan kasvuun ovat PS+ ja GwG, jotka syytävät kuukausittain pelejä. Kaikkia niistä en edes aio pelata, jos eivät jostain syystä kiinnosta, mutta kaikki vähänkään mielenkiintoiset tekeleet tulee vähintään testattua.

Palvelusta tulevien pelien lisäksi kaapissa avaamattomina PS4:lle löytyy Evil Within, DMC, Metro Redux, GTA V ja NFS: Rivals. Näistä GTA V on pelattu tosin jo X360:llä ja Metro 2033:a jonkun verran aikoinaan pc:llä.

Xbox 360:lle löytyy Ghost Recon: Future Soldier, MOH: Warfighter, COD: Ghosts ja Azura's Wrath. Diginä Tales from the Borderlands.

Noista pelaamattomista suurin osa on lähinnä halvan hinnan vuoksi ostettua. Erityisesti nuo X360:n pelit, jotka taisivat olla 5 euroa kappale. Ghostsin ostin taas erikoisversion actionkameran takia ja hintakin vain 30e.

Kaikki nämä tässä listatut ovat sellaista kamaa, jota tulee pelattua lähinnä hiljaisempina hetkinä, eli kun saa mielenkiintoisempaa kamaa ensin pelattua alta pois. Nyt olisi Uncharted 4 ja Dark Souls III jo tilattuna, että sitä ennen ehtii kahlata loppuun AC: Unityn sun muut mitä on kesken.

Käyttäjän Chadu kuva
Chadu

Onhan niitä jokunen, esim. Mass Effect 3, Batman Orgins, Infamous 2 ja Kid Icarius. Saas nähä tuleeko noita pelattua kun on toi uus sukupolvi.

Käyttäjän Core kuva
Core

Ihan rutosti, mutta syynä on oikeastaan vain Games with Gold, EA Access yms., joiden kylkiäisenä tulee pelejä jotka ei suuremmin kiinnosta. Ikinä en ole varsinaisesti ostanut peliä joka olisi jäänyt ns. muoveihin. Toki vähälle pelaamiselle on moni jäänyt, mutta kokeillut olen kaikkea mitä olen ostanut.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Kyllä, runsaastikin. Pelinkeräilyn sivuvaikutuksia sekä myös aiempien vuosien Steam alennusten uhri.

Käyttäjän BrenkQ kuva
BrenkQ

Löytyy Xbox 360:lle, PlayStation 2:lle ja Wii:lle useampiakin pelejä. Parisuhde vei vähäisetkin mahdollisuudet päästä joskus pelaamaan niitä. :D Ei vain aika riitä.

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

Kyllä ja aivan liikaa....Hyllyssä lojuu ainakin sellaiset 150 täysin koskematonta peliä + siihen vielä jokunen digi-peli päälle. En nyt ala mitään yksityiskohtaista listaa tekemään, mutta syksystä 2008 eteenpäin, edellisen konsolisukupolven loppuun asti on vielä lähes kaikki vähänkin merkittävät (ja myös vähemmän merkittävät) pelit pelaamatta.

Syy ei siis ole, se etteivätkö kyseiset pelit kiinnostaisi, mutta aikaa on vain rajallisesti, jonka lisäksi tuosta vuodesta 2008 alkaen jolloin intti kutsui, aloin myös käydä läpi monia sellaisia vanhoja klassikoita, jotka olin syystä tai toisesta aikoinaan missannut ja tähän joukkoon lukeutuivat mm sellaiset aikaa vievät pelit kuten Baldur's Gatet, Neverwinter Nightsit, alkuperäiset Falloutit jne...jonka lisäksi tietenkin on vanhojen suosikkipelien pariin tullut toisinaan palattua, ja veihän The Old Republickin elämästä lähes vuoden. Ongelmaa ei helpota sekään, että lukuunottamatta urheilu- ja musiikkipeli genreä, en ole turhan valikoiva pelien suhteen...eli en poimi vain parhaita pelejä päältä, vaan myös sellaiset Pelaajan asteikolla 6-7:n pelit kiinnostavat, jos vain peli vaikuttaa kiinnostavalta.

Mutta kuten todettu, 8 konsolisukupolveen ei tule hypättyä, ennenkuin tämä älytön backlogin määrä on ensin käsitelty, vuosiahan siinä vielä tulee menemään, mutta menkööt :D

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

Kyllä ja aivan liikaa....Hyllyssä lojuu ainakin sellaiset 150 täysin koskematonta peliä + siihen vielä jokunen digi-peli päälle. En nyt ala mitään yksityiskohtaista listaa tekemään, mutta syksystä 2008 eteenpäin, edellisen konsolisukupolven loppuun asti on vielä lähes kaikki vähänkin merkittävät (ja myös vähemmän merkittävät) pelit pelaamatta.

Syy ei siis ole, se etteivätkö kyseiset pelit kiinnostaisi, mutta aikaa on vain rajallisesti, jonka lisäksi tuosta vuodesta 2008 alkaen jolloin intti kutsui, aloin myös käydä läpi monia sellaisia vanhoja klassikoita (eli pelejä joita pystyi tehottamalla läppärillä vapaa-aikana pelaamaan), jotka olin syystä tai toisesta aikoinaan missannut ja tähän joukkoon lukeutuivat mm sellaiset aikaa vievät pelit kuten Baldur's Gatet, Neverwinter Nightsit, alkuperäiset Falloutit jne...jonka lisäksi tietenkin on vanhojen suosikkipelien pariin tullut toisinaan palattua, ja veihän The Old Republickin elämästä lähes vuoden. Ongelmaa ei helpota sekään, että lukuunottamatta urheilu- ja musiikkipeli genreä, en ole turhan valikoiva pelien suhteen...eli en poimi vain parhaita pelejä päältä, vaan myös sellaiset Pelaajan asteikolla 6-7:n pelit kiinnostavat, jos vain peli vaikuttaa kiinnostavalta.

Mutta kuten todettu, 8 konsolisukupolveen ei tule hypättyä, ennenkuin tämä älytön backlogin määrä on ensin käsitelty, vuosiahan siinä vielä tulee menemään, mutta menkööt :D