Viikon kysymys: Onko avoimen maailman pelejä jo liikaa? / Uutiset / pelaaja.fi

Viikon kysymys: Onko avoimen maailman pelejä jo liikaa?

1.06.2015 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
32
Viikon kysymys: Onko avoimen maailman pelejä jo liikaa?

Nyt on taas se aika viikosta, jolloin Pelaajalehti.comin lukijat pääsevät ääneen viikon kyselyn muodossa.

Alkuvuoden suurimmat julkaisut Grand Theft Auto V:n pc-versiosta The Witcher 3:een todistavat avoimen maailman pelien olevan nyt muotia, ja lisää on luvassa muun muassa Metal Gear Solid V: The Phantom Painin ja uuden Assassin's Creed: Syndicaten muodossa. Tällä viikolla tahdommekin tietää, alkaako pelimaailmojen avoimuus jo väsyttää.

Onko avoimen maailman pelejä jo liikaa?

- Kyllä
- Ei

Vastata voi rullaamalla alaspäin Pelaajalehti.comin etusivua tai suoraan vaihtoehtoisesti täällä!

Omaa vastaustaan ja siihen johtaneita painavia syitä voi perustella alla olevassa kommentointisarakkeessa. Parhaat, hauskimmat tai mieleenpainuvimmat kommentit nostetaan esille ensi viikon kyselykatsauksessa. Mikäli et ole rekisteröitynyt sivustolle kommentoidaksesi, asian voi helposti korjata täältä.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Suora kuva
Suora

Kuten kaikessa, ei se määrä vaan se laatu.

Käyttäjän Zhinarkos kuva
Zhinarkos

No, oman kantani tähän olen tehnyt selväksi jo castissa. Mikä mahtaa olla enemmistön tuntuma asiasta?

Käyttäjän Temposaur kuva
Temposaur

Ei ole. Eikä varsinkaan hyvin toteutettuja. Mafia, Watch_Dogs ja Assassins Creedit ovat hyviä esimerkkejä siitä, miten avoin maailma on jäänyt melko köyhäksi. Lisäksi L.A. Noire on taas alisuorittaja avoimuudessa. Peli tuntuu olevan putkijuoksu, joka yritti olla avoin maailma, jonka seurauksena kansalaiset ovat jääneet hyvin kesken. He huutelevat outouksia poltellessaan tupakkaa (huudot kuulostaa siltä, että pelästyvät autoja, vaikka pelaaja seisoisi ilman ajoneuvoa heidän vieressä).

Sen sijaan GTA -sarjan uusin osa nosti rimaa jälleen kerran. Pelissä on mietitty kaikki purjeen heilumiset, teollisuusalueet, vuorokausirytmit yms. Pelimaailma on hyvinkin "toimivan" näköinen.

Käyttäjän Etemenko kuva
Etemenko

Kyllä ja ei. Kun oma pelaajatyyppi on sellainen, joka aloittaa koko pelin alusta jos yksi videoklippi menee epähuomiossa ohi ja joka ei saa unta jos yksikin aarrearkku jää hakematta, niin ahdistaa. Jos jokaisesta pelikerrasta menee ensimmäinen tunti siihen, että kiertää NPC:t läpi josko jollain olisi uutta asiaa niin äkkiä katoaa viehätys. Silti on pakko sanoa, että odotan uutta, avoimen maailman omaavaa Zeldaa kuin kuuta nousevaa. Hyrule on mielestäni se paikka, jossa avoin maailma toimii, jos jossain.

Käyttäjän Smiling Nik kuva
Smiling Nik

Ei niitä voi koskaan olla liikaa. Aina ne voittaa nämä putkijuoksut sun muut.

Käyttäjän FatTepi kuva
FatTepi
Lainaus käyttäjältä Smiling Nik

Ei niitä voi koskaan olla liikaa. Aina ne voittaa nämä putkijuoksut sun muut.

Tähän haluisin saada selityksen että millä tavalla voittaa aina kaikki muut? Niitä todella surkeita avoimenmaailman pelejä löytyy paljon. Mutta gtav, witcher3, skyrim ja batmanin arkham pelit ovat olleet hyviä. Muut ovatkin pahasti epäonnistuneet. Iso maailma ei yksistään tee pelistä hyvää.

Käyttäjän TheRajaskel kuva
TheRajaskel

Peli kuin peli, niitä ei todellakaan voi olla liikaa. Kysymys onkin ennemminkin siinä, miten hyvin peli itse on toteutettu, oli pelin maailma sitten avoin tai ei.

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard
Lainaus käyttäjältä Smiling Nik

Ei niitä voi koskaan olla liikaa. Aina ne voittaa nämä putkijuoksut sun muut.

Nimenomaan näin! Toki se laatu ratkaisee, mutta nimenomaan FPS-genressä toivoisin enemmän avoimen maailman pelejä, eikä aina vaan niitä ränniräiskintöjä.

Lainaus käyttäjältä FatTepi

Mutta gtav, witcher3, skyrim ja batmanin arkham pelit ovat olleet hyviä. Muut ovatkin pahasti epäonnistuneet. Iso maailma ei yksistään tee pelistä hyvää.

No etpä ole sitten paljon pelaillut....Morrowind, Oblivion, Red Dead Redemption, Fallout 3, Fallout New Vegas, Just Cause 2, Saints Row 3 ja 4, Operation Flashpoint: Cold War Crisis lisäosineen, ARMAT, S.T.A.L.K.E.R trilogia, Burnout Paradise....siinä listaa open-world peleistä, jotka ainakin ovat omaan makuun osuneet.

Käyttäjän OsKu kuva
OsKu

Avoimen maailman pelit tuntuvat vaativan paljon investointia ja itse en nykyään jaksa kovinkaan paljoa panostaa tuollaisiin peleihin varsinkin kun olen tällainen OCD-nuohooja ja kaikenkokija/keräilijä. Vaikka siis aiemmin roolipelit, Grand Theft Autot, Red Dead Redemption jne. ovat olleet mielestäni parhaimpia pelikokemuksiani koskaan. Itse huomaan nykyään suosivani enemmän lineaarisia kokemuksia, joissa meno on suht suoraviivaista. Se ei tosin tarkoita, etteikö sillä pelimatkalla voisi olla paljon haarautuvia teitä ja vaihtoehtoja valittavana. Esimerkkinä vaikkapa jotain Last of Usia, Journeyta sekä Final Fantasyja ( X ) jaksaa pelata vaikka kuinka paljon, kun ne on vaan tehty niin hyvin. Niihin ei ole tarvinnut mukaan mitään sen laajempaa pelimaailmaa eikä avoin pelimaailma ole mikään itsearvo minulle. Vaan se pelikokemus ja toivottavan koherentti juoni sekä sen kuljetus, tietysti mukaansavetävän tunnelmallisuuden lisäksi.

Käyttäjän JNyknn kuva
JNyknn

Ei, niitä ei ole liikaa, kunnollisia avoimen maailman pelejä on jopa liian vähän. Haluaisin avoimen maailman pelin, joka olisi oikeasti vapaa, ilman mitään pakollisia skriptattuja juonikohtauksia tai uuvuttavia välivideoita. Tarinan pitäisi syntyä pelimekaniikan ja pelaajan tekojen seurauksena ja niin edelleen.