Viikon kysymys: Onko levyasema yhä oleellinen ominaisuus seuraavan sukupolven pelikonsoleissa? / Uutiset / pelaaja.fi

Viikon kysymys: Onko levyasema yhä oleellinen ominaisuus seuraavan sukupolven pelikonsoleissa?

11.03.2019 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
35

Viikon kysymys on jälleen vaihtunut. Tälläkin viikolla aihepiiri pysyy digitalisoituvien pelien ympärillä, sillä viime viikolla huhuiltiin nykyisen Xbox One S -konsolin levyasemattomasta mallista. Sen innoittamina päätimme kysyä, onko levyasema yhä oleellinen ominaisuus seuraavan sukupolven konsoleissa.

Tiedämme jo muutaman viikon takaa, että 59 prosenttia lukijoistamme suosii tällä hetkellä fyysistä mediaa digitaalisten latausten sijaan. Sen myötä on mielenkiintoista seurata, kuinka oleellisiksi levyasema koetaan tulevaisuudessa.

Onko levyasema yhä oleellinen ominaisuus seuraavan sukupolven pelikonsoleissa?

  • Kyllä
  • Ei

Vastaa varsinaiseen kyselyyn täällä!

Voit seurata kyselyn tuloksia Pelaajalehti.comin etusivulla. Omaa vastaustasi ja siihen johtaneita painavia syitä voi perustella alla olevassa kommentointisarakkeessa. Parhaat, hauskimmat tai mieleenpainuvimmat kommentit saatetaan nostaa esille ensi viikon Lukijat ovat puhuneet -kyselykatsauksessa. Mikäli et ole rekisteröitynyt sivustolle kommentoidaksesi, asian voi helposti korjata täältä!

 

 

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

Kyllä ainakin itselle, fyysisen median kannattajana ja keräilijänä. Niin kauan kuin konsoli levyaseman kanssa on mahdollista saada ja pelejä julkaistaan fyysisessä muodossa, aion myös sellaisen hankkia jatkossakin.

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

Ehdottomasti. Mitään aikomusta ei ole ostaa latauspelejä seuraavallakaan sukupolvella. Niin kauan kuin fyysistä mediaa on saatavilla aion sitä myös kannattaa. PC-puolella vaihotehtoa ei enää juuri ole.

Käyttäjän SinnGamer kuva
SinnGamer

Tänään tuota pelikämppää järjestäessäni tajusin etten kaipaa lisää roinaa tukkimaan. Joten jos homma menee digitaaliseksi, niin antaa tulla vain.

Käyttäjän Rabbitman kuva
Rabbitman
Lainaus

Onko levyasema yhä oleellinen [b]omainaisuus[/b] seuraavan sukupolven pelikonsoleissa?

Tarkoititte vissiin ominaisuutta. Kyselyssä sama typo.

Käyttäjän Kornholic kuva
Kornholic

Kyllä. Halvempien pelien lisäksi (esimerkiksi perjantaina ilmestyvä The Division 2 maksaa PS4:lle 45 euroa fyysisenä ja PS Storessa kevyet 70 euroa) olisi myös kiva päästä vihdoin 4k blu ray -leffojen pariin. Toki sitä varten on voinut ostaa jo erillisen soittimen, mutta odotan mieluummin seuraavan sukupolven konsoleita.

Käyttäjän gurgi kuva
gurgi

Ei ole seuraavan sukupolven konsoli edes oleellinen omistus, niin ei kiinnosta.

Käyttäjän Napsuh kuva
Napsuh

Todellakin on niin kauan kuin toi kauppapaikkojen hinnoittelu on jotain aivan posketonta. Pelit järjestäen kalliimpia kuin fyysisenä ja hinnat pysyy siellä 69,99 siinä missä fyysisillä tippuu huomattavasti nopeammin.
Jos näihin asioihin tulis selkeä muutos niin vois muuttua myös mielipide.

Mikäli seuraava sukupolvi olis 100% levyasematon, niin kyllä siihen silti siirtyis aika varmasti, mutta kyllä sitä pitkä tovi tulis ensi sivusta seurailtua millaista se elämä digivankilassa on...

Käyttäjän Rokkijani kuva
Rokkijani

Ei minulle hirveän oleellinen, mutta ei siitä haittaakaan ole, jos löytyy. Ei se minun tiellä ole, vaikka en käyttäisikään.

Käyttäjän JATATE kuva
JATATE

Nykykonsoleita kun voi käyttää myös elokuvien katseluun joka ehdottomasti jää sitten pois jos ei fyysistä asemaa ole.
Voi olla että Bluray levyjen myyntikin laskee huomattavasti koska monet juurikin tästä syystä ostavat ennemmin pelikoneen jolla voi tehdä muutakin kuin vain katsoa elokuvia.

Eli kyllä itse fyysisen aseman asiaa ajaisin kuitenkin vielä seuraavan konsolisukupolven ajan.

Käyttäjän Hayarigami kuva
Hayarigami

Eipä ole levyasemaa Switchissäkään, mutta silti se tukee fyysisiä pelejä.

Ottaisin pelikorttipaikan huomattavasti mieluummin kuin levyaseman. Vihaan (naarmuuntuvien) levyjen vaihtoa - korttien vaihto on huomattavasti mukavampaa. Toki mieluiten pelaan nykyään digiversioita, niin välttyy vaihtamiselta kokonaan.