Viikon kysymys: Onko Pokémoneja jo liikaa? / Uutiset / pelaaja.fi

Viikon kysymys: Onko Pokémoneja jo liikaa?

15.07.2019 // Kirjoittanut: Teo Scheepstra
15
Pokémon Sword and Shield

Pelaaja.fin viikon kysymys on vaihtunut. Uusista Pokémon-peleistä saatiin viime viikolla traileri, jolla nähtiin uusien ominaisuuksien lisäksi myös muutamia uusia taskuhirviöitä. Kerättäviä pokémoneja onkin nyt jo niin paljon, että ne kaikki eivät edes mahdu mukaan peleihin. Siksi kysymme nyt lukijoilta, onko pokémoneja yksinkertaisesti liikaa.

Onko Pokémoneja jo liikaa?

  • On, vain alkuperäiset 150 kelpaavat
  • On, hieman voisi vähentää
  • Ei, juuri sopivasti
  • Ei, tarvitaan vielä lisää.

Vastaa varsinaiseen kyselyyn täällä!

Voit seurata kyselyn tuloksia Pelaaja.fin etusivulla. Parhaat, hauskimmat tai mieleenpainuvimmat kommentit saatetaan nostaa esille ensi viikon Lukijat ovat puhuneet -kyselykatsauksessa. Mikäli et ole rekisteröitynyt sivustolle kommentoidaksesi, asian voi helposti korjata täältä!

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Kalastajamies kuva
Kalastajamies

Nyt tuli sellainen kysymys, että en osaa sanoa varmasti. Laitan tähän kohtaan "ei,tarvitaan lisää".

Alolan region eli gen 7 oli hyvä. Hyvä tarina, mielenkiintoiset paikat ja tietenki tärkein, hyviä ja muistettavia pokemoneita.
Ultra beast oli outo näköisiä, kuten pitäkin.
Vikavolt, decidueye ja muut alolan pokemonit on jäännyt pokemon maailmaan ja pysyvästi.

Tuleva galar region eli gen 8 pokemonien suhteen todellä hyvässä kunnossa.
Varsinki corviknight tulee väkisin mieleen "Korppi on oikeus"

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine

350 Pokemonia oli minusta se raja, kun vielä kaikki jaksoi oikeasti muistaa ja määrä oli napattavissa. Liikaa näitä siis on. Sarjasta voisi hyvin 500 Pokemonia tappaa sukupuuttoon.

Käyttäjän Chadu kuva
Chadu

Lisää vain, saa uusia Pokemoneja tiimiin, uidesssa genessäkin on jo muutama kiinnostava Poksu julkaistu.

Käyttäjän Poliisitapaus kuva
Poliisitapaus
Lainaus Teräskäsine

350 Pokemonia oli minusta se raja, kun vielä kaikki jaksoi oikeasti muistaa ja määrä oli napattavissa. Liikaa näitä siis on. Sarjasta voisi hyvin 500 Pokemonia tappaa sukupuuttoon.

Samat sanat! Itsellänikin tuli sietokyky vastaan 350 pokemonin kohdalla, eikä sittemmin ole löytynyt motivaatiota opetella uusien pokemonien nimiä, tyyppejä tai liikevalikoimia. Pokemon Emerald onkin ehdoton suosikkini koko pelisarjassa. En vastustaisi yhtä jyrkästi uusia pokemoneja, jos ne olisi jaeoteltu selkeästi sukupolven tai alueen mukaan. Nyt tuttujen pokemonien taustat on kuitenkin sotkettu jo pahasti kaiken maailman megaevoluutioilla, alola- ja vauvamuodoilla sekä viimeisimpänä älyttömällä dynamax-sekoilulla!

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Ei varsinaisesti merkitystä kun en Pokemon-pelejä pelaa mutta ns. ulkopuolisena niitä tuntuu olevan turhan paljon. Vähän kuin suklaassa tai muussa herkussa, jopa hyvää voi olla liikaa. Ja se hyväkin lienee kovin subjektiivinen asia tämänkin suhteen.

Hieman voisi siis vähentää, on vastaukseni, mutta vain sen takia että se on vaihtoehdoista sopivin. En ehkä oikeasti lähtisi vähentämään mutta lisääminen saisi loppua nyt ja ehkä niitä loppuja voisi jotenkin säätää tms.

Käyttäjän Brutal1ty kuva
Brutal1ty

Tietenkin riippuu kuinka paljon uusia ideoita luovalla tiimillä on antaa uusille monneille, mutta itselläni ei raja ainakaan ole tullut vastaan. Uusi alue tuo uudet monsut joita napata ja niin sen pitääkin olla, osa generaatioista ei ehkä ole yhtä hyvännäköisiä kun toiset, en ole vieläkään tottunut Gen 5:n omituisuuksiin - silti odotan innolla aina uutta.

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine

Kävin tuossa äsken stekkaamassa minkälaisia Pokemoneja meiltä nyt löytyykään. Onhan ne ekat 150 Pokemonia jo vähintään sellaista visuaalista yleissivistystä meille 20-30 vuotiaille samalla tavalla kuten vaikkapa Batmanin taustatarina tai Spider-Manin, joka pitää tietää. :)

Alkuperäisten Pokemonien design on vielä elämiä muistuttava, josta löytyy sitten pari jännempää kuten vaikkapa Magnemite ja Magneton, mutta ne vielä kuuluvat joukkoon. Muistan kuinka itse silloin 11 vuotiaana olin aika pettynyt toiseen generaatioon, koska Pokemonit olivat simppelimmän näköisiä ja mielenkiintoisia örmyjä ei ollut tarpeeksi. Mielestäni kolmas generaatio petrasi selkeästi ja tykkäsin useimpien degignistä. Sitten alkoi tulemaan näitä koneellisia, epäinhimillisen näköisiä örmyjä sekä vain outoja otuksia, joissa ei ole päätä eikä häntää. Enkä yhtään tykännyt siitä että keksittiin lisää evoluutioita, jotka ovat vaan pilanneet aikaisemmin siistit Pokemonit. Esimerkkinä: Tangrowth, Magmortar ja Rhyperion. Minusta on kiva että sentään Pinsirille, Scytherille ja Kangaskhanille ei ole tehty megaevoluutioita enempään kehitysmuotoja.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Niitä on liikaa siinä vaiheessa, kun tekijöiltä loppuu kiehtovat ideat kesken. Se raja on ainakin minulla jo tullut vastaan. Uudet aloituspoksutkin alkaa olla jo todella väsynyttä kamaa, vaikka niiden pitäisi olla legendaaristen pokemonien ohella generaation keulakuvia: Tuli-jänis, Vesi-sammakko ja Ruoho-apina.

Ei ne toki aina ennenkään ole olleet mitään mielikuvituksen riemuvoittoja, mutta nyt hahmojen designikin on jo lähes identtinen pallopää, johon on pultattu erinäisiä ulokkeita vähän sen mukaan mitä tyyppiä edustaa.

Käyttäjän Ripper kuva
Ripper
Lainaus Teräskäsine

Minusta on kiva että sentään Pinsirille, Scytherille ja Kangaskhanille ei ole tehty megaevoluutioita enempään kehitysmuotoja.

Pilaan päiväsi, scytherilla on kehitysmuoto..

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine
Lainaus Ripper

[quote="Teräskäsine"]Minusta on kiva että sentään Pinsirille, Scytherille ja Kangaskhanille ei ole tehty megaevoluutioita enempään kehitysmuotoja.
[/quote]

Pilaan päiväsi, scytherilla on kehitysmuoto..

Se on se Scizor! :) Minulle on jäänyt aina vähän epäselväksi onko kyseessä kehitysmuoto vai ei, kun tämä tapahtuu vain Metal Coat -esineen avulla ja sekin vaihdon yhteydessä, joten siksi jäänyt unholaan.

Ei siinä mitään, Scizor on yksi harvoja todella siistejä Pokemoneita ensimmäisen genaraation jälkeen, kenties siistein koko kakkos generaatiossa. Otuksen ulkoasu on vain niin poikkeava verrattuna Scytheriin, ettei sitä osaa mieltää kehitysmuodoksi sille. Vähän sama kuin Heragross olisi kehitysmuoto Pinsirille.