Viikon kysymys: Pelaatko autopelejä? / Uutiset / pelaaja.fi

Viikon kysymys: Pelaatko autopelejä?

29.11.2021 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
19
Forza Horizon 5, Microsoft, Playground Games

Maanantai kaasuttelee eteenpäin jo täyttä häkää, joten on aika käynnistää Pelajaa.fin tämänkertaisen viikkokyselyn moottori! Pidättäydymme tälläkin kertaa arkisempien asioiden äärellä, sillä kartoitamme miten innokasta autopelikansaa lukijakuntamme onkaan.

Kysymys tällä erää kuuluu kaikessa yksinkertaisuudessaan:

Pelaatko autopelejä?

 • Jatkuvasti
 • Usein
 • Toisinaan
 • Harvoin 
 • En koskaan 

Vastaa varsinaiseen kyselyyn täällä!

Voit seurata kyselyn tuloksia Pelaaja.fin etusivulla. Parhaat, hauskimmat tai mieleenpainuvimmat kommentit ja perustelut saatetaan nostaa esille ensi viikon Lukijat ovat puhuneet -kyselykatsauksessa. Mikäli et ole rekisteröitynyt sivustolle kommentoidaksesi, asian voi helposti korjata täältä!

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Kadoogan kuva
Kadoogan

Jatkuvasti. Sanoisin, että on se genre josta oon eniten kiinnostunu. Tosin en mitään Forzia jne. vaan ihan kunnon simuja. Wreckfest maistuu kyllä näistä ei niin simuista.

Käyttäjän Unluckymonster kuva
Unluckymonster

Junnuna NFS: Underground 2 & orkkis Most wanted sekä Burnout 3: takedown oli ns. kovaa shittiä mutta vanhemmalla iällä ralli-pelit käytännössä hävinnyt peli-listoiltani. Ainoastaan Funselektorin Absolut Drift ja Art of rally on aikuisiällä pelatut rallipelini.

Käyttäjän Retro22 kuva
Retro22

en ainoa auto peli mikä jaksaa kiinnostaa on ctr

Käyttäjän Refloni kuva
Refloni

En juurikaan. Pelaan videopelejä näiden asioiden takia:

 • Tuntemattomien maailmojen tutkiminen
 • Sellaisten asioiden tekeminen ja kokeminen, jotka ei ole tosielämässä mahdollisia
 • Hyvät tarinat
 • Pelimaailmaan eläytyminen ja uppoutuminen

Autopeleissä taas:

 • Ajetaan tarkkaan määritellyllä radalla alusta loppuun, paitsi avoimen maailman peleissä. Niissäkin auto rajoittaa sitä, minne voi mennä ja mitä tehdä, ja tehtävät on merkityillä radoilla.
 • Pyritään jäljittelemään todellisuutta jollain tasolla. Autolla ajaminen on minusta arkista ja tylsää hommaa.
 • Onkohan olemassa ainuttakaan autopeliä, joka on tunnettu hyvästä tarinastaan?
 • Autopeliin uppoutuminen on kyllä mahdollista, mutta tekisin sen mieluummin kiireettömästi ja omalla tahdillani fiilistellen. Kaikissa autopeleissä pitää kaahata mahdollisimman kovaa.

Kiinnostaviakin autopelejä kyllä löytyy ja pelaan niitä välillä. Nyt kesällä tahkosin läpi GRIP: Combat Racing -taistelurallin, joka oli hauska varsinkin VR-moodissa.

Käyttäjän JMNyyssonen91 kuva
JMNyyssonen91

Harvoin. Junnuna tuli pelattu paljon NFS sarjaa. Nykyään WRC10 on ainut autopeli mitä pelannut silloin tällöin.

Käyttäjän Billet kuva
Billet

Vastasin usein. Palloilen juuri strategia- ja autopelien välillä usein, myös muutamat fps-pelit menvät sivussa kavereitten kanssa vaikka ikää jo on niin täytyyhän sitä vähän työ-ja muita kavereita kuurmuutta. Autopelit melkeimpä pelaan konsolilla. Tietysti pc:llä on esim Metro etc ja dirt-sarjan pelit..jne

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123

Kaikenmaailman NHL:ien ja Fifojen jälkeen on kyllä tylsin genre.

Käyttäjän Pelaaja 7 kuva
Pelaaja 7

Ajaminen vapauttaa arjen suorittamisen tai tylsyyden kahleista. Paras ajopelikokemus voi olla välillä sitä sunnuntai ajelua, jolloin tunnet fiiliksen verenpainetta nostattamatta.

Käyttäjän Hayarigami kuva
Hayarigami

Pelaan autopelejä aniharvoin. Mario Karteja minulla on ollut aikojen saatossa kai neljä, ja ne edustavat suurinta osaa autopeleistäni. Burnout 3 oli myös lapsena huikea kokemus. Jotenkin vaan autopelejä ei tule pelanneeksi, kun muut pelityypit ovat mieluisampia, mutta ei autopeleissäkään mitään vikaa ole.

Käyttäjän Pauli4x4 kuva
Pauli4x4

Ennen pelasin enemmänkin autopelejä, mutta nykyään pelkästään Snowrunneria ja satunnaisesti Dirt VR:ää simutuolista käsin. Asfalttiajelut ei kiinnosta enään pätkääkään.

Nostoja