Viikon kysymys: Pelaatko kortti- tai lautapelejä? / Uutiset / pelaaja.fi

Viikon kysymys: Pelaatko kortti- tai lautapelejä?

2.03.2015 // Kirjoittanut: Ida Suominen
13
Viikon kysymys: Pelaatko kortti- tai lautapelejä?

Tällä viikolla Pelaajalehti.comin etusivun kysely pureutuu pahvisiin peleihin. Pelaajan 150. numerossa käsiteltävän XCOM: The Board Game -lautapelin innoittamana selvitämme tällä kertaa, mitä Pelaajalehti.comin kävijät pelaavat.

Pelaatko kortti- tai lautapelejä?

-Kyllä, korttipelejä
-Kyllä, lautapelejä
-Kyllä, molempia
-Kyllä, mutta vain digitaalisessa muodossa
-En mitään Monopolia ja pasianssia kummempaa
-En

Vastata voi rullaamalla alaspäin Pelaajalehti.comin etusivua tai suoraan vaihtoehtoisesti täällä!

Omaa vastaustaan voi perustella alla olevassa kommentointisarakkeessa. Parhaat, hauskimmat tai mieleenpainuvimmat perustelut nostetaan esille ensi viikon kyselykatsauksessa. Mikäli et ole rekisteröitynyt sivustolle kommentoidaksesi, asian voi helposti korjata täältä.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän JNyknn kuva
JNyknn

Todellakin, kortti- ja lautapelien pelaaminen tutulla porukalla päihittää nettimoninpelit yksi-nolla. Tämän hetken suosikkejani ovat Carcassone ja Munchkin, joita on tullut hakattua enemmän kuin monia korkeammalla hinnalla ostettuja digitaalisia pelejä yhteensä.

Käyttäjän Temposaur kuva
Temposaur

Carcassonea, Settlers of Catania ja Ticket to Rideä tuli aikaisemmin pelailtua enemmänkin. Viimeisimpänä oli pikkujouluissa hakattua "star trek"-lautapeliä (jonka nimeä en muista), jossa kaksi joukkuetta taisteli "reaaliaikaisesti" noppia nakkelemalla.

Mutta muuten nykyään ei

Käyttäjän Irezawa kuva
Irezawa

Lautapelejä tulee pelattua aina kun saadaan nyt jo vähän laajemmalle levinnyt peliporukka kasaan. Eclipse ja Battlestar Galactica yleisimpinä. Settlers of Catan lisättiin juuri valikoimaan, sitä tulee varmasti pelattua myös. Korttipeleistä lähinnä Munchkinin eri variaatioita, keräilykorttipeleihin kohdistunut orastava mielenkiinto karisi pois jo kauan sitten kun Doomtrooperiin ei tahtonut aikoinaan löytyä peliseuraa. Sen jälkeen olenkin keskittynyt peleihin joissa saa kaiken materiaalin (myöhemmin julkaistavat laajennukset ovat toki oma lukunsa) kerralla. Sellaisten pelien pariin on helpompi houkutella uusiakin pelaajia.

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

Aina silloin tällöin tulee kaveriporukalla pelattua, mutta loppujen lopuksi valitettavan harvoin, Settlers of Catan ehdottomasti oma suosikki.

Mitä digitaallisiin peleihin tulee niin Hearthstone jaksoi koukuttaa pari-kolme kuukautta, sitten on kiinnostus hiipunut ja Carcassonen mobiili-versiota tulee joskus pelattua ajantappona.

Käyttäjän Majur1 kuva
Majur1

Pelaan lauta- ja korttipelejä hyvin aktiivisesti sekä pahvisena, että digitaalisena. Pelikirjasto on kohtuu laaja sisältäen mm. seuraavia pelejä: Dominion (+5 lisäosaa), 7 Wonders (+3 lisäosaa), Summoner Wars, Quantum, Pandemia, Memoir 44, Carcassone Kivikausi, Splendor ja Menolippu. Yleensä mielenkiinnon kohteena ovat tuollaiset hieman lyhyemmät harrastelijapelit. Jos pelin pituudeksi sanotaan yli kaksi tuntia, niin jo pelkästään tuo on sellainen asia, joka saa minut jättämään pelin kaupan hyllylle. Uusia pelejä tulee hankittua korkeintaan muutama kappale vuodessa ja yleensä vain sellaisia pelejä, jotka varmasti saavat useita pelikertoja alleen. Edellä mainitun takia, katsastankin useita arvosteluja ja pelivideoita kyseisestä pelistä ennen ostopäätöstä.

Käyttäjän Chadu kuva
Chadu

Näitä perus kortti- ja lautapeljeä, esim. Afrikan tähteä. Ei mitään noita erikoisempia.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Vastasin monopolit ja pasianssit vaikka juuri kumpaakaan niistä en pelaa. Yleiset pokerit sun muut kavereiden kanssa menee joskus ja sen lisäksi kaikenlaista perinteisempiä illanvietto-lautapelejä. Viimeisimpänä Ubongo ja muita mitä tulee mieleen niin Scrabble ja Dixit. Eli kevyempää settiä, jota oletan tuon monopoli/pasianssi-vastauksen tarkoittavan.

Käyttäjän YritaEdes kuva
YritaEdes

Magic: the Gathering tuli aloitettua joskus 2003 eikä loppua näy ja tulihan sitä Pokemonin korttipeliä joskus nappulana pelattua. Lautapelejäkin on tullut pelattua viime vuosina varsin massiiviset määrät. Kaveripiiristä löytyy Shadows Over Camelot, Smallworld, Terra Mystica, Descent, Mage Knight jne. Paljon raskaita ja pitkiä pelejä kevyemmästä päästä löytyy Menolippua, Modern Arttia, Muchkin ja muuta. Kaikki tietysti pahvilla, en vain näe sitä samaa hohtoa missään digitaalisessa versiossa, tuntuvat jotenkin sieluttomilta.

Käyttäjän ZaleraFF kuva
ZaleraFF

Kyllä ihan mielellään molempia pelailee, aina kun mahdollista.

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123

Kimblea pelaan.