Viikon kysymys – Pelaatko pc:llä? / Uutiset / pelaaja.fi

Viikon kysymys – Pelaatko pc:llä?

25.01.2016 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
51
Viikon kysymys – Pelaatko pc:llä?

Pelaajalehti.comin viikon kyselyt lähtevät taas kunnolla käyntiin. Sivustomme etusivulta vaihtuvassa kyselyssä tiedustelemme lukijoidemme mielipiteitä ja mieltymyksiä enemmän tai vähemmän ajankohtaisista aiheista. Tällä kertaa päätimme hieman kartoittaa, kuinka paljon lukijamme pelaavat pc:llä.

Pelaatko pc:llä?

- Pelaan vain pc:llä
- Pelaan ensisijaisesti pc:llä, mutta pelaan myös konsoleilla
- Pelaan ensisijaisesti konsoleilla, mutta pelaan myös pc:llä
- En pelaa pc:llä
 
 
Omaa vastaustaan ja siihen johtaneita painavia syitä voi perustella alla olevassa kommentointisarakkeessa. Parhaat, hauskimmat tai mieleenpainuvimmat kommentit nostetaan esille ensi viikon kyselykatsauksessa. Mikäli et ole rekisteröitynyt sivustolle kommentoidaksesi, asian voi helposti korjata täältä.

 

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Majur1 kuva
Majur1

Yksinoikeuksien takia itse ostan kaikki Nintendon laitteet, mutta muuten PC on itselleni pelilaite numero yksi. Miksi tyytyä huonompaan grafiikkaan, tökkivään frame rateen ja huonompaan ohjaukseen, kun kyseessä on useammalle alustalle tuleva peli. Tämän lisäksi PC:llä tulee paljon sellaisia pelejä, joita ei konsoleilla nähdä, kuten esimerkiksi Civilizationit (myös Galactic Civilizationit) ja Hearthstone yms.

Monien konsolijäärien mielestä PC:llä pelaaminen on kallista, mutta itse olen aivan päinvastaista mieltä. Päivitin koneeni Battlefield 3:sen julkaisun alla vuonna 2011 noin 400€:lla (about PS4:n hinta). Täysin samalla kokoonpanolla pärjäsin viime vuoteen asti, jolloin parilla sadalla eurolla ostin uuden 900-sarjalaisen näytönohjaimen, jonka jälkeen koko kone on taas kuin uusi. Witcher 3, GTAV ja Star Wars Battlefront näyttävät kaikki jumalaisen hyviltä ja frame rate pysyy korkealla. Vaikka muutaman satasen voi joutuakin koneesta maksamaan enemmän, sen korvaa hyvin nopeasti erittäin halvat pelit. Steamin ja muiden vastaavien tarjoukset eivät paljoa lompakkoa kevennä ja Humble bundlestakin saa todella mehukkaita pelejä välillä jopa dollarin hintaan. Tämän lisäksi uudetkin pelit ovat monta kymppiä konsolipelejä halvempia, kun osaa vain etsiä oikeista paikoista.

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

Hiaman nurinkurisesti, vaikka (pelaamattomia) pelejä löytyykin konsoleille enemmän, niin viimeiset vuodet on tullut pelattua enemmän PC:llä ja Hearthstonen ja Heroes of the Stormin kaltaisia poikkeuksia lukuunottamatta lähinnä vanhempia klassikoita.

PC on muutenkin ollut lähes aina se ykkös-alusta, juuri PC:llä tuli peliharrastus aikoinaan aloitettua, ainoastaan 2007-2008 oli aikaa jolloin Xbox 360 oli selvästi kovemmassa käytössä, mutta tosiaan sen verran backlogia konsoleilta löytyy, että jossain välissä on pakko sitäkin kasaa ruvettava purkamaan :D

Eli tällä hetkellä ensisijaisesti PC:llä, mutta saattaa parin vuoden päästä olla päinvastoin.

Käyttäjän YritaEdes kuva
YritaEdes

Tällä hetkellä taitaa tulla pelattua lähinnä pc:llä (tai no macci se on), kun ei ole ollut sen kummemmin pelattavaa konsolipuolella Smash bros. Meleen ja Bloodbornen ulkopuolella. Suonette anteeksi lyhyen vastauksen, sillä synkistely rope fiksini tarvitsee annosta ja Darkest Dungeon vaatii verta ja järkkynyttä mielenterveyttä.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Tottakai pelaan. Molemmin puolin aitaa on paljon "must play" pelejä.

Vastasin "Pelaan ensisijaisesti pc:llä, mutta pelaan myös konsoleilla" vaikka se on enemmänkin ihan tasavertaisesti molemmilla, mutta kai se sitten on eniten noista ensisijaisesti pc:llä, koska kuitenkin multiplattereiden kohdalla ensisijaisesti katson pc-versiota kohti, sitten jos se on juosten kustu, niin konsoliversio löytää tien hyllyyn. Yleensä myös pc:lle day one halvalla ostetuista digitaalisista peleistä löytää tiensä hyllyyn fyysinen kopio konsoliversiosta sitten kun hinta on oikea.

Käyttäjän Megaman kuva
Megaman

PC:llä tullut pelailtua viimeksi jonkun verran silloin joskus 486 aikoihin, mutta konsolit ovat aina olleet etusijalla, ja viime vuosikymmeninä ainoana pelialustana.

Käyttäjän Norsukampa kuva
Norsukampa

PC:llä tulee pelattua vakituiseen ainoastaan vuosittain ilmestyvää Football Manageria ja sitten GoG-klassikoita mutta pääasiallinen pelialusta on ihan pelaamista varten tehty pelikonsoli(t).

Käyttäjän Roinaa kuva
Roinaa

Pelaan PC:llä. Ainoastaan änärii sekä maddenia konsolilla.

Käyttäjän Core kuva
Core

Peli-PC, One ja N3DS löytyy. Onella tulee pelattua eniten, sitten PC:llä, New 3DS on kerännyt pölyä noin maaliskuusta asti hyllyssä.

Joskus noi suhdanteet vaihtelee, joskus tulee kavereiden kanssa sellasia "trendipelejä", että saatetaan vaikka palata WoWiin tai innostua taas mäiskimään SMITEä tai jotain, jollon sitten boxittaminen jää vähemmälle, mutta kyllä silti pääasiassa kuvailisin itseäni pääasiallisena konsolipelaajana tätä nykyä.

Käyttäjän LIONHEAD kuva
LIONHEAD

Ennen oli pc pelit ja henkselit vaan sitten ajattelin että voishan sitä ps4 kokeilla, no siitähän se kierrelähti nyt on wiiu xbox one myöskin, peli pc myyty ja tilalla halvempi että kuitenkin saa laskut maksettua. Eikä ole loppujen lopuksi ole kaduttanut yhtään. Ei enään eri palvelujen kanssa rukkailua(uplay,origin,steam,gog).pelit 99% fyysisinä ihan kiva niitä on keräillä.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus
Lainaus käyttäjältä Norsukampa

PC:llä tulee pelattua vakituiseen ainoastaan vuosittain ilmestyvää Football Manageria ja sitten GoG-klassikoita mutta pääasiallinen pelialusta on ihan pelaamista varten tehty pelikonsoli(t).

Niin, että meinaat, että tietokoneet ei ole tehty pelaamista varten? Okei... Ei omaa konetta ostaessa lukenut missään, että "tämä kone on vain toimisto-ohjelmia varten".