Viikon kysymys: Pelaatko pc:llä? / Uutiset / pelaaja.fi

Viikon kysymys: Pelaatko pc:llä?

9.04.2018 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
38
Viikon kysymys: Pelaatko pc:llä?

Uusi viikko on käynnistynyt, mikä luonnollisesti tarkoittaa Pelaajalehti.comissa uutta viikon kysymystä. Tällä viikolla päätimme kartoittaa uudemman kerran pc-pelaamisen määrää lukijoidemme keskuudessa. Vastausvaihtoehdot ovat varsin yksinkertaiset:

Pelaatko pc:llä?

  • Pelaan vain pc:llä
  • Pelaan ensisijaisesti pc:llä, mutta pelaan myös konsoleilla
  • Pelaan ensisijaisesti konsoleilla, mutta pelaan myös pc:llä
  • En pelaa pc:llä
 

Voit seurata kyselyn tuloksia myös Pelaajalehti.comin etusivulta. Omaa vastaustaan ja siihen johtaneita painavia syitä voi perustella alla olevassa kommentointisarakkeessa. Parhaat, hauskimmat tai mieleenpainuvimmat kommentit saatetaan nostaa esille ensi viikon kyselykatsauksessa. Mikäli et ole rekisteröitynyt sivustolle kommentoidaksesi, asian voi helposti korjata täältä

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Ot1s kuva
Ot1s

Ennen pelasin huomattavasti enemmän PC:llä kuin nykyään, mutta se on kääntynyt toisin päin aikojen saatossa. PC:llä tulee pelattua enää lähinnä niitä pelejä joita ei konsoleille saa.

Käyttäjän frozen kuva
frozen

Ei vain voi pelata konsolilla kun sielä itse pelaaminen ei ole tärkeässä osassa vaan ulkoasu jonka takia on 30fps peliä

Käyttäjän MacGyver69 kuva
MacGyver69

PC:llä tulee pelattua paljon niin vanhoja kuin uusiakin pelejä. Nykykonsoleista olen ostanut Switchin, joka on handheld käytössä ollut mainio vekotin.
Pelkkien konsoliekslujen takia en näe mitään järkeä sijoittaa Xboxiin tai PS4:ään. PC:llä on pelattavaa ihan järjetön määrä ja multiplatformeistakin saadaan aina käytännössä se paras versio.

Käyttäjän Kornholic kuva
Kornholic

Jonkin verran, mutta selvästi enemmän konsoleilla.

Käyttäjän ripulisaasta kuva
ripulisaasta

Totta kai pelaan myös sillä parhaalla alustalla eli PC:llä.

Käyttäjän Rokkijani kuva
Rokkijani

Kaveri kasasi minulle toissa vuonna 1080 Gtx:llä varustetun pelikoneen, mutta näköjään pleikalla ja switchillä minä vaan enemmän pelaan. Tässä Far Cry 5:sta pelannut Proolla, koska kaverikin pelaa, vaikka olisihan se sulavampi pc:llä, mutta kaverin kanssa mahdollisuus pelata voittaa teknisesti paremman kokemuksen.

Pelaan kyllä pc:lläkin toki esim. Skyrim ja Witcher 3 ehdottomasti menee sillä. Mukavaa siis, että mahdollisuuksia löytyy ja niin aion jatkossakin pitää homman.

Käyttäjän ELTP kuva
ELTP

Pelkillä konsoleilla. On ollut enemmän kuin tarpeeksi.

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

Ensisijaisesti konsoleilla, mutta tässäkin on todella suurta vaihtelua......esim viimeisen puolen vuoden aikana valtaosa ajasta on tullut vietettyä PC:llä Hitman sarjan merkeissä.

Ennen tosiaan itsellenikin PC oli se pääalusta, mutta vuosien mittaan olen yhä enemmän "lipsunut" tuonne konsolien puolelle....ja sen päätöksen jo tein että tämän nykyisen, v.2015 ostetun peli-PC:n jälkeen ei kyllä enää PC rautaan tulee uhrettua liikaa euroja. Tuolloin vielä päätin että käytetään se vähän reilu tonni, että ei ainakaan pääse heti kone vanhenemaan ja suurimman osan peleistä voi vielä tänäkin päivänä huoletta pelata asetukset tapissa 1080p resoluutilla, mutta tosiaan sitten joskus kun 4K-pelaamiseen tulee siirryttyä, niin se tule olemaan nimenomaan (seuraavan sukupolven) konsolien puolella....PC:llä tulee tulevaisuudessa pelattua lähinnä RTS pelit ja Divinityn ja Wastelandin kaltaiset roolipelit, pelejä joissa modit tekevät kokemukseta huomattavasti paremman (kuten TES sarjan pelien kohdalla) sekä mahdollisesti jos aikaa ja kiinnostusta on, niin tiettyjä MMO-pelejä.

Muuten painotus tulee siirtymään yhä vain enemmän konsolien puoleen ja siellä nimenomaan Xbox pääalustana, siinä missä Sonyn ja Nintendon konsoleilla tulee pelattua lähinnä yksinoikeudet

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Ja taas oma vaihtoehto puuttuu eli pelaan molemmilla ihan tasavertaisesti, mutta kai se sitten on ensisijaisesti pc:llä, koska preffaan pelata pelini 60 fps ja yli ja jos se versio on saatavilla, niin sitä pelaan.

Lainaus MacGyver69

[Pelkkien konsoliekslujen takia en näe mitään järkeä sijoittaa Xboxiin tai PS4:ään.

Xboxin kanssa olen vielä samaa mieltä, varsinkin kun sen pelit on nyt pc:lläkin, mutta PlayStation yksinoikeuksien kanssa olen todella eri mieltä ja henkilökohtaisesti en niitä jättäisi pelaamatta. Jos jotkut jää pelamatta niin Nintendot, kun ei hardware viehätä, mutta katsotaan nyt kun se Bayonetta 3 ja Metroid Prime 4 on julkaistu miten heikoksi sitä muuttuu.

Käyttäjän renebauman kuva
renebauman

Amiga kauden jälkeen Olin 15 vuotta pc pelaaja..Nyt on menty konsoleilla siitä asti(Tällä hetkellä PS4 Pro ja Xbox one X +4K töllö)..Ne riittää hyvin..

Nostoja