Viikon kysymys: Pidätkö episodipohjaisista peleistä? / Uutiset / pelaaja.fi

Viikon kysymys: Pidätkö episodipohjaisista peleistä?

24.08.2015 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
14
Viikon kysymys: Pidätkä episodipohjaisista peleistä?

Walking Dead, Life is Strange, Republique, King's Quest... Episodeissa julkaistavat pelit ovat nykyään yleinen näky digitalisoituvassa pelimaailmassa. Nyt, kun se on vakiintunut yhdeksi monista julkaisutavoista, utelemme tämän viikon kyselyssä miten pidetty julkaisumalli onkaan.

Pidätkö pelien episodipohjaisesta julkaisumallista, jossa peli julkaistaan palasissa jakso kerrallaan?

- Pidän
- Malli ei haittaa, mutta pelaan mieluummin kokonaisuuden kerrallaan sen valmistuttua
- En pidä

Vastata voi rullaamalla alaspäin Pelaajalehti.comin etusivua tai suoraan vaihtoehtoisesti täällä!
 
Omaa vastaustaan ja siihen johtaneita painavia syitä voi perustella alla olevassa kommentointisarakkeessa. Parhaat, hauskimmat tai mieleenpainuvimmat kommentit nostetaan esille ensi viikon kyselykatsauksessa. Mikäli et ole rekisteröitynyt sivustolle kommentoidaksesi, asian voi helposti korjata täältä.
 
Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän OdeForCruelty kuva
OdeForCruelty

Odottelen lähes poikkeuksetta kokonaisuuden valmistumista. Kokemus kärsii aika rankasti, kun episodien välillä saattaa pahimmillaan olla useitakin kuukausia (katson sinua, TellTale).

Käyttäjän antti_1986 kuva
antti_1986

Mielestäni tosi hyvä juttu tämä episodi systeemi. Kunhan se tehdään toimivaksi, resident evil tuli hyvää tahtia jaksottain mutta sitten on myös näitä mitä joutuu odottamaan monta kuukautta. Aikataulut kuntoon niin episodi julkaisut on hyvä juttu.

Käyttäjän TheRajaskel kuva
TheRajaskel

Jos saisin valita, ottaisin mieluummin koko paketin saman tien. Pätkitty julkaisutapa sopii kyllä peleihin, joissa haetaan kenties TV-sarjamaista fiilistä, mutta toisinaan se tuntuu vain pakotetulta tavalta lyödä taukoja pelikertojen väliin. Eipähän kerkeä kyllästyä peliin, jos ei muuta.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

En pidä. Haluan pelini kokonaisina silloin, kun ne ostan.

Käyttäjän Mappu kuva
Mappu

En pidä, varsinkaan kun suurimmalla osalla jotka tekevät episodi pohjaisia pelejä ei ole mitään kiinteää aikataulua milloin julkaisevat niitä. Joskus menee kuukaus joskus lähemmäs puolvuotta että tulee seuraava episodi

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123

Pakko sanoa että todellakin! Life Is Strange on itselle vuoden peli ollut tähän mennessä, enkä usko asian muuttuvan. Joka episodi vain parantunut. Tuo paljon enemmän tietynlaista illuusiota ja tunnelmaa että tulee osissa, Lifen tapauksessa päivän kerrallaan. Vaikea selittää, mutta jos olisi koko peli kerralla niin cliffhangerit ei olisi todellakaan yhtä jännittäviä.
Life is strange on myös tullut aikalailla ajallaan josta isoa plussaa.

Käyttäjän Nesveri kuva
Nesveri
Lainaus käyttäjältä kurrinen123

Pakko sanoa että todellakin! Life Is Strange on itselle vuoden peli ollut tähän mennessä, enkä usko asian muuttuvan. Joka episodi vain parantunut. Tuo paljon enemmän tietynlaista illuusiota ja tunnelmaa että tulee osissa, Lifen tapauksessa päivän kerrallaan. Vaikea selittää, mutta jos olisi koko peli kerralla niin cliffhangerit ei olisi todellakaan yhtä jännittäviä.
Life is strange on myös tullut aikalailla ajallaan josta isoa plussaa.

Näin juuri.

Se nähtiin jo dlc-valituskausien aikana että ihmisten käsitykset siitä milloin peli on "kokonainen" ovat hyvin erilaisia ja ihmeellisiä. Yhtälailla esim. sivun reunoilla mainostettava Gears of War julkaistaan "jakso" kerrallaan. Erona vain se, että edellä mainitussa LiSissä jaksot ovat lyhyempiä, ja itse tykkään kaiken mittaisista peleistä, joten sehän sopii vallanmainiosti. LiS nousi vastikään tumblrin #1 videopeli fandomiksi ja uuden jakson odotus onkin yhtä mahtavaa kuin jaksot itsessään.

Käyttäjän SuperNiiku kuva
SuperNiiku

Luultavasti yksittäisiä episodeja on hauskaa ja jännää odotella, mutta digitaalimuodossa parikin erillistä lukua haukkaa jo aika kivasti tilaa kovalevyltä :( Fyysinen versio on kiva siinä mielessä että pelin saa kokonaisena pakettina ilman odottelua, mutta episodien cliffhangerit tuskin tuntuvat samanlaisilta kuin alkuperäisessä julkaisussa.

Käyttäjän Sundance Kid kuva
Sundance Kid

On pelejä, joiden tunnelma kärsisi pahasti, jos ne julkaistaisiin episodi kerrallaan (esim. Arkham Knight). Ja sitten on niitä, jotka eivät saa mielestäni mitään lisäarvoa siitä, että ne voi pelata yhdellä kertaa (esim. Telltalen pelit).

Käyttäjän Tunna kuva
Tunna

Kuten TV-sarjojenkin kanssa, yleensä aloitan vasta kun koko kausi on julkaistu. En välttämättä katso / pelaa kokonaisuutta kerrallaan, mutta pidän siitä että se on mahdollista, ja pystyn etenemään omassa tahdissani ilman viikkojen tai pahimmillaan kuukausien odottelua.

Nostoja