Viikon kysymys: Pitäisikö inFAMOUS-sarjan tehdä paluu? / Uutiset / pelaaja.fi

Viikon kysymys: Pitäisikö inFAMOUS-sarjan tehdä paluu?

4.07.2022 // Kirjoittanut: Niklas Tirkkonen
19
Viikon kysymys: Pitäisikö inFAMOUS-sarjan tehdä paluu?

Tällä viikolla Pelaaja.fin kysymyksessä mietitään rakastetun supersankari tai -pahissarjan tulevaisuutta. Vastikään julkaistun uutisen perusteella jatkoa ei ole tulossa ainakaan vielä, mutta tulisiko Colen tai Delsinin tehdä paluu? Olisiko uudelle pelille kysyntää? Mihin suuntaan tarinaa voitaisiin viedä?

Pitäisikö inFAMOUS-sarjan tehdä paluu?

 

  • Ehdottomasti!
  • Mikä ettei!
  • Ei.

 

Vastaa kyselyyn täältä!

Voit seurata kyselyn tuloksia Pelaaja.fin etusivulla. Parhaat, hauskimmat tai mieleenpainuvimmat kommentit ja perustelut saatetaan nostaa esille ensi viikon Lukijat ovat puhuneet -kyselykatsauksessa. Mikäli et ole rekisteröitynyt sivustolle kommentoidaksesi, asian voi helposti korjata täältä!

 

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Poliisitapaus kuva
Poliisitapaus

Mikä ettei, sillä alkuperäinen inFAMOUS ja sittemmin vuoden 2014 Second Son olivat julkaisussa kaikkien aikojen suosikkipelejäni avoimen maailman toimintaseikkailugenressä. Sattumalta pelasin kuukausi takaperin Second Sonin uudestaan läpi, kun edellisestä kerrasta oli seitsemän vuotta. Kuten odotinkin, nopeasti oli aika kullannut muistot, ja koko peli oli varsin laimea esitys niin tarinan, pelattavuuden kuin pituudenkin puolesta. Delsinin lapsellinen koheltaminen ja ei-niin-vakavat tarinatehtävät olivat kieltämättä piristävää vastapainoa uudemmille sankaripeleille, mutta muuten Spider-Man ja Ghost of Tsushima päihittävät inFAMOUS-sarjan kaikilla osa-alueilla. En siis haikaile enää inFAMOUS-sarjan perään, kun Sucker Punch on osoittanut luovuutensa Tsushiman kaltaisilla mestariteoksilla.

Mikäli Infamous saa vielä joskus jatkoa, ottaisin joka tapauksessa mieluummin uuden päähenkilön supervoimineen Colen tai Delsinin sijaan. Pelissä ei välttämättä tarvittaisi moraalisia valintoja, jotka jäivät varsin pinnallisiksi aiemmissakin osissa. Pääasia, että uusia voimia hyödynnetään luovasti ja että päähenkilöllä on paremmat motiivit kuin Colella, Delsininllä ja Fetchillä: varsinkaan Fetchin kostoretki Infamous: First Lightissa ei herättänyt mitään myötätuntoa tätä pakkomielteistä teinityttöä kohtaan. Tykkäisinkin eniten, jos jatko-osassa olisi useampi pelattava hahmo, joista jokaisella omat taustansa ja voimansa. Näin kenenkään ei tarvitsisi pahoittaa mieltään, jos päähenkilö olisikin tummaihoinen maahanmuuttaja tai ruma mutta vahva nainen.

Käyttäjän Kite8D kuva
Kite8D

Ei. Eiköhän meillä oo jo tarpeeks pelisarjoja, joita copy pastetaan pelistä toiseen. Mieluummin pelaan jotain uutta. Ja niin kun Ghost of Tsushima näytti, niin selkeesti taitoo on tehdä hyvää eikä oo tarvetta kierrättää samaa vanhaa kuudetta kertaa.

Käyttäjän Akkelin Kipuraha kuva
Akkelin Kipuraha

Moni varmasti tarkoitti Ehdottomasti!=Ehdottomasti Ei!
Ghost of tusina tosin todisti, että tämä studio saa suollettua ulos muutakin, kuin geneeristä Playstation exclusiiveille tyypillistä kurapaskaa.

Käyttäjän Retro22 kuva
Retro22

en tiiä mutta jak daxteri ainaki pitäis tehdä

Käyttäjän Hayarigami kuva
Hayarigami

Pelisarjan nimi viittaa, että se olisi "infamous" eli "surullisenkuuluisa". Minulle se ei ole lainkaan kuuluisa, vaan hädin tuskin olen siitä edes kuullut. Jos tiputetaankin edellisestä "kuuluisa" pois, niin jäljelle jää "surullinen", joka kuvaa paremmin fiilistäni pelisarjaa kohtaan. Aika surullista meininkiä näyttäisi olevan. Näin ollen vastaukseni on ehdoton Ei.

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

Ehdottomasti kyllä. Spiderman on kyllä erinomainen supersankaripeli, mutta inFAMOUS-peleillä on huomattavasti enemmän liikkumavaraa ilman Marvelin tuomia rajoituksia.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Miksi niin moni ajattelee että sarjan paluu olisi yhtä kuin sitä samaa? Totta kai studio käyttäisi osaamistaan ja oppejaan Tsushimasta ja muusta ja tiedä minkälaista timanttia sieltä tulisi.

Sitten samat ihmiset saattaa toivoa kuitenkin jatko-osaa Tsushimalle. Logiikka?

Minä vastaan siis että "mikä ettei!". Ei mitään ihmeellisempiä himoja mutta jos studio tekee hyviä pelejä niin tuskin uusi InFamous huonokaan olisi. Tai vain pelkkä versiointi aiemmista, kuten moni tuntuu ajattelevan.

Sitä paitsi Tsushima oli juurikin sitä Sony-pelien toisintoa vaikka siinä olikin jokunen juttu tehty eri tavalla kuin open worldeissä yleensä. Elden Ring olisi se suunta mihin toivoisin open worldien menevän. Tosin siihen kaavaa ei välttämättä InFamous sopisikaan.

Käyttäjän Poliisitapaus kuva
Poliisitapaus
Lainaus zappah

Miksi niin moni ajattelee että sarjan paluu olisi yhtä kuin sitä samaa? Totta kai studio käyttäisi osaamistaan ja oppejaan Tsushimasta ja muusta ja tiedä minkälaista timanttia sieltä tulisi.

Itseäni huolettaa lähinnä se, että aiemmat inFAMOUS-pelit pakottavat Sucker Punchin paisuttamaan supersankarin voimat äärimmilleen. 2010-luvun menestyneissä toimintapelisarjoissa toistuva piirre on se, että jatko-osissa päähenkilö saa koko ajan överimpiä kykyjä. Lopulta hahmo kehittyy niin voittamattomaksi supersotajumalaksi, ettei taistelu tunnu enää palkitsevalta. Esim. Infamous: First Lightissa Fetchin neonvoimia oli selvästi tehostettu Delsinin vastaavista, ja kykypäivitykset tekivät taistelusta liian helppoa vaikeimmallakin tasolla. Vastaavaa överiksi vetämistä olen havainnut monissa pelisarjoissa, esim:

Batman: Arkham Asylum => Arkham City => Arkham Knight
Marvel’s Spider-Man => Spider-Man: Miles Morales
God of War => God of War 2 => God of War 3
Just Cause 2 => Just Cause 3 => Just Cause 4
Doom (2016) => Doom Eternal
Shadow Warrior => Shadow Warrior 2 => Shadow Warrior 3

Miksei pelisarjan reboottauksessa aiempien osien supervoimia voida heittää roskalaatikkoon? Valitettavasti kun fanit on kerran totutettu mielettömään räiskeeseen, nämä pettyvät heti, jos hahmon asearsenaalista poistetaan yksikin vippaskonsti. Osittain tästä syystä aliarvostetty God of War: Ascension sai laimean vastaanoton: taistelu oli kyllä omaan makuuni sopivan hillittyä ja haastavaa, mutta useimmat fanit janosivat yhä God of War 3:sta tuttuja epäreiluja aseita.

Käyttäjän OsKu kuva
OsKu

Ei ole Infamousit minuun iskeneet. Toivon jatkoa loistavalle Ghost of Tsushimalle.

Käyttäjän rautahuilu kuva
rautahuilu

Second son oli sen verran heikko etten odota jatkoa vaikka sarjassa olisi mahdollisesti potentiaalia ja kehittäjällä varmasti uusia ideoita.