Viikon kysymys: Pitäisikö seuraava kunnon konsolisukupolvi paljastaa vuoden 2018 aikana? / Uutiset / pelaaja.fi

Viikon kysymys: Pitäisikö seuraava kunnon konsolisukupolvi paljastaa vuoden 2018 aikana?

2.01.2018 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
33
Viikon kysymys: Pitäisikö seuraava kunnon konsolisukupolvi paljastaa vuoden 2018 aikana?

Pelaajalehti.comin vuoden 2018 ensimmäisessä viikon kysymyksessä udellaan lukijoiden mielipiteitä ja näkemyksiä siitä, pitäisikö seuraava kunnon konsolisukupolvi paljastaa vuoden 2018 aikana.

Vastausvaihtoehdot ovat:

  • Kyllä, ja julkaista myös
  • Kyllä, mutta varsinaista julkaisua voisi odotella vaikka ensi vuoteen
  • Ei, hyvin pärjää nykyisillä vielä useamman vuoden
  • Ei tarvetta vielä pitkään aikaan, juurihan saimme Switchin, Xbox One X:n ja PS4 Pron
  • Kuka kaipaa konsoleita kun on pc?
 
Vastata voi rullaamalla alaspäin Pelaajalehti.comin etusivua tai vaihtoehtoisesti täällä!
 
Omaa vastaustaan ja siihen johtaneita painavia syitä voi perustella alla olevassa kommentointisarakkeessa. Parhaat, hauskimmat tai mieleenpainuvimmat kommentit nostetaan esille ensi viikon kyselykatsauksessa. Mikäli et ole rekisteröitynyt sivustolle kommentoidaksesi, asian voi helposti korjata täältä
Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

Eipä mitään tarvetta uusille koneille vielä, enkä usko että sellaista aloitetta ainakaan Nintendon tai Microsoftin on toimesta nähdään.....

Myöskään Sonylla ei ole tällä hetkellä mitään syytä kiirehtiä PS5n julkistusta koska PS4 myy edelleen todella hyvin.

Niin tai näin, alkaapa seuraava " kunnon* konsolisukupolvi sitten vuoden tai 5 vuoden päästä niin itse en ole niitäkään konsoleita ensimmäisten joukossa ostamassa.

Koko konsolusukupolven idea on sitäpaitsi melko lailla hämärtynyt, etenkin kun Nintendo tekee täysin omia juttujaan.

Käyttäjän Zhinarkos kuva
Zhinarkos

Pöh. Jos nyt vaikka ensin katsotaan millainen räpellys julkaisijoille tulee näiden eri tehoisten mutta samaa versiota olevien nykyisten sukupolven konsolien kanssa.

Käyttäjän Topi76 kuva
Topi76

Eiköhän tässä pärjätä pari vuotta vielä nykysukupolven laitteilla. Sonyhän nykytilassaan haluaa pitkittää menestyskauttaan maksimaalisen pitkään, eikä tarjota ihmisille uuden sukupolven kohdatessa mahdollisuutta valita alustaa uudelleen. Nintendo ohittaa Xboxin alustana viimeistään parissa vuodessa kovalla yksinoikeustarjonnallaan, ja siinä vaiheessa kun Microsoft saa jotain merkittävää yksinoikeustavaraa ulos uusien potentiaalisten studioinvestointien kautta, on yhden kokonaisen Xbox-sukupolven pelaajien sormet ässineen ja äksineen poltettu liian pahasti.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Pitäisi tulla kun kerran hienot logotkin (katso uutiskuva) on jo olemassa! Tai oikeastaan pelkästään niiden takia. Punavärisuttaukset pitää toki olla mukana lopullisessakin logossa.

Vakavasti puhuen en kaipaa uutta sukupolvea kun ei One X:kään ole ostoslistalla.

PS4 Pro tuli kyllä ostettua sellaisen "järkeilyn" kautta, että jos kerran kuitenkin pelaan pääosin sillä, niin miksen pelaisi sillä tehokkaimmalla versiolla. Samalla järkeilyllä pitäisi tosin nyt siirtyä One X:n pariin multiplattarien osalta mutta ei ole innostanut. Se varmaan vaikuttaa että Onella ei muutenkaan pelaa niin paljoa, kun taas PS4:n pariin imevät kovin monet yksinoikeudet multiplattareiden lisäksi, niin ei se pelkkä teho ole saanut laittamaan 500 euroa X:ään.

Kyllä näillä vehkeillä vielä pitäisi vähintään vuosi mennä ilman seuraavien konsolien kiusoittelua. Seuraavana vuonna voi sitten alkaa vähän kiusoittelemaan että 2020 tulee jotain uutta, eli kaksi vuotta olisi vielä nykyisten vehkeiden valtakautta. Saa se enemmänkin puolestani kestää.

Saapa nähdä miten pian sen seuraavan vehkeen sitten ostaa kun nyt on saatu Pro:t ja X:t. Helposti saattaakin odotella josko tulee jotain tehomallia kaveriksi. Tosin vähän veikkaan että jompikumpi ellei molemmat valmistajat saattavat tuoda kaksi eri tehoista laitetta heti julkaisuun.

Nintendosta on hankalampi sanoa. Switchille tuskin kauheasti tehokkaampaa seuraajaa tulee kun nytkin ollaan äärirajoilla teho/hinta-suhteen kanssa. Ehkä jokin vähän nykyistä tehokkaampi, johon voi hankkia tehoja merkittävästi boostaavan dockin, jota moni jo nykyiselle Switchille toivoi.

Valmistajien en usko haluavan vielä myöskään sukupolvea vaihtaa. Kaikilla taitaa mennä sen verran hyvin että miksi ottaa riskiä uuden laitteen kanssa.

Käyttäjän TelaKeiju kuva
TelaKeiju

Oma vastaus oli ei pitkiin aikoihin. Sanoisin että täysin uutta sukupolvea ei ennen vuotta 2020 kesän E3 messuja tulla näkemään muutakuin näissä kaikenmaailman vuodoissa ja fani postauksissa. Switch vasta alkaa takoa masseja, ps4 on kova laitekanta markkinoilla ja xbox X on huippu laite jonka potentiaalia ei vielä edes tiedetä. Eniten paineita olisi sonyllä joka tehoissa on jäänyt talven aikana pahimmalle kilpailijalleen selvin lukemin, mutta toisaalta koska vr ei (onneksi) ole molempien alustojen juttu niin en nää mitään järkeä, koska jo pro mallin tulo aiheutti jonkin verran mutinoita sonyn leirissä. Ainoana perusteena voisi pitää sitä mokaa kun sonyn laitteessa ei ole tukea UHD levyn toistolle.

Villi veikkaus että selvää uutta rautaa on kauppojen hyllyllä aikaisintaan 2022

Käyttäjän gurgi kuva
gurgi

Ei ole tullut kaivattua konsolipelaamista kun on parempi PC, eivätkä mitkään nykyiset yksinoikeudet ole tarpeeksi kiinnostavia että jaksaisi konsolin käynnistää(paitsi Last of Us 2:n saa ehkä omankin PS4:n taas käyntiin).
En kyllä halua siltikään että konsolit pitkään aikaan päivittyy, sillä nykypelit pyörivät omalla koneella oikein mallikkaasti ja näyttävät hienoilta, niin ei tarvi pahemmin komponentteja päivitellä, niin kauan kun nämä konsolit ovat rajoittamassa pelintekijöitä. Selvää säästöä.

Käyttäjän Brutal1ty kuva
Brutal1ty

Sanon kyllä, ihan vaan siksi että näiden XXbone:n ja Ps4Pro:n hinta lähtee syöksykierteeseen ja voisi sitten sellaiset hankkia. 😄

Käyttäjän Celoril kuva
Celoril

Jos ei ihan tänä vuotena julkisteta, niin ensi vuonna viimeistään. PS4 on ollut markkinoilla jo viisi vuotta tämän vuoden syksyllä, joten en näe mitään syytä olla lähtemättä jo uuteen sukupolveen. Seuraava pleikkari tulee myyntiin 2019 lopussa tai 2020 aikana. Nintendolta tuli juuri uusi kone, joten sillä ei ole mitään kiirettä. Etenkin jos Switch tulee menestymään, kuten tällä hetkellä näyttää.

Käyttäjän akitus kuva
akitus

Jos halutaan siirtyä 60fps pelaamiseen konsoleillakin, niin uusi sukupolvi siihen vaaditaan. Esimerkiksi jos kunnollisen Battle Royale pelin haluaa(60fps ja 100 pelaajaa), niin se vaatii seuraavan sukupolven. Kyllä itse haluasin jo eroon tuosta alitehoisesta jaquar prosessorista.

Oma veikkaus on että seuraava sukupolvi tulee kauppoihin 2019 aikana.

Käyttäjän Bloob kuva
Bloob

Itsellä ainakin niin paljon nykygeneraatioiden pelejä pelaamatta ja ostamatta, että sinänsä se ja sama tuleeko uusi sukupolvi, ei ole tarvetta ostaa.

Nostoja