Viikon kysymys: PlayStation 5 vai Xbox Series X? / Uutiset / pelaaja.fi

Viikon kysymys: PlayStation 5 vai Xbox Series X?

13.01.2020 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
41
Viikon kysymys: PlayStation 5 vai Xbox Series X?

Uudesta vuodesta on tulossa sangen jännittävä pelaavalle kansalle. Sekä Sony että Microsoft julkaisevat loppuvuodesta uuden sukupolven konsolinsa, PlayStation 5:n ja Xbox Series X:n. Laitteista on pikkuhiljaa alkanut valumaan yksityiskohtia, mutta esimerkiksi PS5:n lopullinen ulkoasu on paljastamatta.

Pelaaja.fin viikon kyselyssä kysytäänkin ennen suurempia esittelyjä ja pelijulkistuksia, kumman konsolin puoleen lukijakunta on kääntymässä. Varsinainen kysymys kuuluukin siis kaikessa yksinkertaisuudessaan seuraavasti:

Uusi sukupolvi saapuu tänä vuonna. PlayStation 5 vai Xbox Series X?

  • PlayStation 5
  • Xbox Series X 
  • Jo olemassa olevat laitteet riittävät

Vastaa varsinaiseen kyselyyn täällä!

Voit seurata kyselyn tuloksia Pelaaja.fin etusivulla. Parhaat, hauskimmat tai mieleenpainuvimmat kommentit saatetaan nostaa esille ensi viikon Lukijat ovat puhuneet -kyselykatsauksessa. Mikäli et ole rekisteröitynyt sivustolle kommentoidaksesi, asian voi helposti korjata täältä!

 

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Eipä tähän voi mitään varmaa vielä vastata kun varmoja tietoja ei ole kummastakaan ja varsinkin hinnat on auki. Tarkoituksena kuitenkin ostaa ensin se tehokkaampi, jotta saa pelattua multiplattarien paremmat versiot (ja ole Snaketus hiljaa, pc ei ole vaihtoehto tässä kyselyssä eikä yleensäkään minulle ja monelle muulle).

Olettaisin tehokkaamman olevan Xbox ja ulkonäkökin miellyttää ja nykyisen sukupolven sekä huhujen perusteella jatkaisi hiljaisena, joten helppo valinta. Olkoonkin että Sonyn laitteelle varmasti tulee enemmän ja kiinnostavampia yksinoikeuksia. Ostan tietenkin myös PS5:n sitten joskus kuten tein PS3:n kanssa. Yhdelläkin pärjää varmasti hyvin.

Käyttäjän Kalastajamies kuva
Kalastajamies

Nintendo switch riittää ihan hyvin. Jos tulisi "pro" versio, ostaisin mielummin se kuin ps5 ja xboxin

Käyttäjän saapas95 kuva
saapas95

PS5 Xbox One ohjaimella kiitos . Pleikan yksinoikeuspelit on aina olleet kiinnostavempia mulle ja Xbox One ohjain osuu paremmin käteen , eli ei tästä taida vieläkään mitään tulla . Ohjainadaptereita ja tarvikeohjaimia en luultavasti enää kokeile kun on jo tarpeeksi huonoja kokemuksia .

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

PS5. Olettaen, että uusi Gran Turismo joskus tulee ja se palaa normiin Sportin jälkeen. Muuten en tarvi kumpaakaan. Ehkä ihan säkällä PS5 jos Sonyn yksinoikeuspelit pelaa 60 fps, mitä en usko ennen kun näen. DS5:sen varmaan hommaan joka tapauksessa pc-käyttöön.

Uutta Xboxia harkitsen vain ja ainoastaan siinä tapauksessa jos ne pelit mitä haluan pelata joskus ilmestyy sinne taaksepäin yhteensopivuus listaan.

Käyttäjän Izmou kuva
Izmou

PS5, koska Sonyn yksinoikeuspelit kiinnostavat enemmän.

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

Tällä hetkellä mennään edelleen 7 sukupolven laitteilla (sekä Xbox One, että Ps4 tuli skipattua kokonaan) mutta riippuen nyt siitä laajeneeko Xbox 360 taaksepäin yhteensopivien pelien kirjasto seuraavalla Series X:llä vai ei, niin sen perusteella tulee päätettyä tuleeko seuraava Xbox hankittua aiemmin vai myöhemmin. PS5n suhteen tilanne on melko selvä, konsoli tulee hankittua todennäköisesti vasta sitten kun PS3 pelien backlog on käyty läpi ja sillä sitten tulee PS4 yksinoikeuspelit myös pelailtua.

Mutta mikään välitön kiire ei ole kummankaan konsolin puoleen kääntyä ainakaan julkaisussa, mutta mikäli Series X tosiaan tulisi tukemaan 360 pelejä vielä paremmin kuin edeltäjänsä niin silloin tulisi viimein siirrettyä vuodesta 2009 palvellut Xbox 360 eläkkeelle, muutoin todennäköisesti hankkisin Xbox ONE Xn halvempaan hintaan

Käyttäjän Boblick kuva
Boblick

PS5, jos laitteelle tulee jotain pelattavaa minkä takia se kannattaa hommata.

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

Missä vaihtoehto molemmat? Molemmilla on hyvät ja huonot puolensa, yksinoikeudet tekevät PS5:stä alustana kiinnostavamman, mutta tiukat sensuurikäytännöt japanin tuotannon suhteen laimentavat kiinnostusta sen verran että ne yksinoikeudet ovat ainoita pelejä jotka hankin.

Xboxin avoimuus on ehkä kuluttajaystävällisempi lähestymistapa, mutta se samalla tappaa syyt ostaa konsoli, kuitenkin pidän enemmän tästä lähestymistavasta.

Veikkaisin esimerkiksi Final Fantasy 7 Remaken ja Last of Us 2:n saapuvan myös vitospleikalle, kun taas nextgen boxilla ei taida olla juuri mitään.

Käyttäjän Poliisitapaus kuva
Poliisitapaus

90 %:n varmuudella PS5. Luonnollinen valinta, kun käytössäni on jo PS4 ja sille huikea pelikirjasto mutta ei Xboxeja. Herää kysymys, onko taaksepäin yhteensopivuudella merkitystä, kun PS4:n hankinnan jälkeen lopetin heti PS3-pelien pelaamisen. PS5:llä aion kuitenkin pelata vielä kaikkia 2014 eteenpäin julkaistuja pelejä, mikäli uusi rauta lyhentää latausaikoja ja pyörittää pelejä vähintään yhtä hyvin kuin PS4 Pro.

PS5:n hankintaa puoltaa tietysti myös monipuolinen valikoima yksinoikeuspelejä. Toistaiseksi julkistetuista kiinnostaa vain Ghost of Tsushima, mutta eiköhän Sony piakkoin tarjoa taas uusia toimintaseikkailuja – vastapainoksi Xboxin räiskinnöille.

Käyttäjän Fwank_91 kuva
Fwank_91

Vastasin PS5. Tämä vain siinä tapauksessa jos sattuu vielä pelaaminen kiinnostamaan uudella konsolilla. Tähän mennessä ei Xbox ole saanut kiinnostusta heräämään että olisi edes toisen rinnalla.