Viikon kysymys: Kuinka paljon olet valmis maksamaan enimmillään uuden sukupolven pelikonsolista? / Uutiset / pelaaja.fi

Viikon kysymys: Kuinka paljon olet valmis maksamaan enimmillään uuden sukupolven pelikonsolista?

1.06.2020 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
37
Viikon kysymys: Kuinka paljon olet valmis maksamaan enimmillään uuden sukupolven pelikonsolista?

Ensimmäinen kesäkuinen maanantai on nyt käsillä. Se tietää Pelaaja.fissä uutta viikon kysymystä, jossa tällä kertaa haetaan lompakon kipukynnystä mitä tulee uuden sukupolven pelikonsoleihin.

Niin Xbox Series X kuin PlayStation 5 saapuvat loppuvuodesta, mutta kummallekaan ei ole vielä julkistettu varsinaista hintaa. Sonyn Jim Ryan toki hiljattain vihjaili, ettei PS5:n kohdalla välttämättä haeta sitä kaikista halvinta hintaa.

Viikon kysymys ja vastausvaihtoehdot siis kuuluvatkin seuraavanlaisesti:

Kuinka paljon olet valmis maksamaan enimmillään uuden sukupolven pelikonsolista?

  • Vähemmän kuin 249 euroa 
  • 249-299 euroa 
  • 300-399 euroa
  • 400-499 euroa
  • 500-599 euroa
  • 600-699 euroa
  • Enemmän kuin 699 euroa 
  • En suunnittele ostavani uuden sukupolven konsolia lainkaan

Vastaa varsinaiseen kyselyyn täällä!

Voit seurata kyselyn tuloksia Pelaaja.fin etusivulla. Parhaat, hauskimmat tai mieleenpainuvimmat kommentit saatetaan nostaa esille ensi viikon Lukijat ovat puhuneet -kyselykatsauksessa. Mikäli et ole rekisteröitynyt sivustolle kommentoidaksesi, asian voi helposti korjata täältä!

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Billet kuva
Billet

No itse maxhinta on siinä 400 euron molemmin puolin mieluiten alle 400. Onesta maksoin tarjous kamppanjassa (melko uutena 1-gen)389 euroa..

Käyttäjän Chadu kuva
Chadu

Kylhän se ihanteelinen hinta olisi alle 400.

Käyttäjän Pelikaista.fi kuva
Pelikaista.fi

Uskoisin, että PS5 hinta tulee olemaan 500-599 euroa. Sitä suuremmalla summalla kannattaa jo harkita pelkästään PC:n komponenttien päivittämistä.

Käyttäjän OsKu kuva
OsKu

Noin 400 euroa, hieman alle tai hieman päälle. 500 alkaa jo olla vähän liikaa.

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

500e vielä ihan ok hinta julkaisuhinnaksi, kipuraja alkaa mennä ehdottomasti siinä 600e tietämillä. Eli vastasin 500-599e. Todennäköisesti ostan kummatkin konsolit vasta siinä vaiheessa kun saa alta 400e, ei kovin suura hinkua ole noita vielä julkaisussa lähteä ostamaan.

Käyttäjän Bloob kuva
Bloob

Itsellä raja menee tuossa 499€. Kyseessä on kuitenkin vain pelikonsoli eikä julkaisussa muutenkaan yleensä järisyttäviä next-gen kokemuksia paljoakaan ole vielä saatavilla. Ainakaan genereissä jotka itseäni kiinnostavat.

Ja vaikka backlogia on vielä nyky-genissäkin, ja molemmille kotikonsoleille on luvattu taaksepäinyhteensopivuutta, niin eipä sekään kovin suuri syy ole next-gen konsolin hankinnalle, nykypelithän pyörivät ihan hyvin nykykonsoleilla. Pitäisi vielä TV:kin päivittää että next-genistä saisi kaiken irti.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Kyllä se 600 eurossa menee raja ja jos on sitä kalliimpi niin odotellaan alennuksia. Ihan heti en välttämättä uuden sukupolven konsolia muutenkaan osta mutta en varsinkaan sitten jos hinta nousee sen 600 euron ylitse.

Toki jos tulee jokin aivan älytön hittipeli, joka on pakko päästä heti pelaamaan, niin se voi jopa pakottaa kaupoille mutta ei sellaista kyllä nyt ole näkyvillä.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Ennustan, että Sony julkistaa ensin PS5:n OVH:n ja se tulee olemaan 599€, jolloin Microsoft nokittaa satasella ja tarjoaa Series X:n 499€.

Oma valinta tällä haavaa olisi PS5 ja raja kulkee varmaan siinä 599€:n kohdalla. Jos sen yli menee, niin jään todennäköisesti odottelemaan hintojen tippumista.

Hintakeskustelussa mielenkiintoinen tieto olisi myös se, tullaanko tässäkin sukupolvessä näkemään tehopäivitys, vai riittääkö yksi boksi koko laitekaudelle? 599 ei ole paljon, jos kertaakaan ei tarvitse päivittää. Tietenkin olettaen, että mikään ei kosahda tänä aikana.

Käyttäjän myllylyly kuva
myllylyly

Jos kaikki pelit pyörii 60+ niin käytännössä mitä vaan, saisi lopettaa koneen päivittämisen.

Käyttäjän Augustus kuva
Augustus

500€ vois uudesta Xboxista maksaa. Ei sen enempää. PS5 ei kiinnosta tällä haavaa.