Viikon kysymys: Rockstar varmisti GTA 6:n – minkälaiset ovat odotuksesi? / Uutiset / pelaaja.fi

Viikon kysymys: Rockstar varmisti GTA 6:n – minkälaiset ovat odotuksesi?

7.02.2022 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
12
Viikon kysymys: Rockstar varmisti GTA6:n – minkälaiset ovat odotuksesi?

Oletko jo kuullut? Maanantai on tulla tupsahtanut, ja sen johdosta Pelaaja.fissä on uuden viikon kysymyksen aika. Tällä kertaa kysymys on omistettu seuraavalle Grand Theft Auto -pelille, jonka kehityksen Rockstar vahvisti ensimmäistä kertaa viime viikon lopulla.

Aihe kiinnosti suuresti lukijoita, joten tämän viikon kysymyksessä kyselemmekin, kuinka suuret – ja minkälaiset – odotukset lukijoilla on jo useamman sukupolven ajan odotettua peliä kohtaan. Vastausta ja näkemyksiä voi perustella varsinaisen kyselyn ohella tämän sivun kommenttiosiossa.

Rockstar vahvisti seuraavan GTA-pelin kehityksen. Kuinka suuret odotukset sinulla on peliä kohtaan?

  • Ei minkäänlaiset
  • Lähinnä huolestuneet
  • Vähäiset
  • Kohtalaiset
  • Suuret
  • Jättimäiset

Vastaa varsinaiseen kyselyyn täällä!

Voit seurata kyselyn tuloksia Pelaaja.fin etusivulla. Parhaat, hauskimmat tai mieleenpainuvimmat kommentit ja perustelut saatetaan nostaa esille ensi viikon Lukijat ovat puhuneet -kyselykatsauksessa. Mikäli et ole rekisteröitynyt sivustolle kommentoidaksesi, asian voi helposti korjata täältä!

 
Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Lahis kuva
Lahis

Eipä tässä vielä oikein minkäänlaisia ajatuksia ole vielä. Onhan tässä ainakin kymmenen vuotta vielä aikaa muodostaa mielipide ennen kuin peli on julkaisuikkunassa.

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

Huolestuneet. Pelkään että GTA Onlinen menestyksen jälkeen tarinavetoinen yksinpeli jää toissijaiseksi, jos offline-yksinpeliä on edes enää olemassa, kun taas "Definitive Edition" mielestäni osoittaa sen että nimellä rahastaminen ajaa nyky Rockstarille laadun edelle ja arvostetut nimikkeet nähdään enemmän rahasampona kuin ylpeydenaiheena.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Ei juuri minkäänlaiset. Edellisestä GTA:sta on yli 8 vuotta aikaa, eikä seuraava ole vielä lähelläkään näköpiirissä, joten käytännössä se tulee olemaan ihan uuden ja erilaisen studion tuotos. Samat odotukset siis, kuin minkä tahansa muunkin käytännössä julkistamattoman uuden pelin suhteen.

Samaan aikaan peliala myös elää uutta puritanismin kultakautta, sillä erotuksella että tällä kertaa paine tulee pelialan sisältä ja poliittisesti täysin toisesta suunnasta. Jack Thompsonin aikoihin puritanisteille sai vielä nauraa, mutta jos nyt naurat, niin ne lopettaa työt siihen paikkaan, marssii ulos ja pistää bannerit pystyyn.

Nykyajan sensibiliteetit ovat johtaneet moneen hyvään asiaan pelialalla (crunchien väheneminen, tasa-arvo, työolot), mutta woketuksessa on kuitenkin joka tasolla se ongelma, ettei se suostu ottamaan juuri mitään kritiikkiä vastaan ja kanssakäyminen on yhtä munankuorilla kävelyä. Siksipä epäilen, että tulevan GTA:n satiirilta on paras terä leikattu.

Käyttäjän Megaman kuva
Megaman

Jos sitä sais ensiksi sen vitosen joskus pelattua

Käyttäjän Poliisitapaus kuva
Poliisitapaus

Viikon kysymys: montako kertaa Pelaaja ehtii tivata lukijoiden mielipidettä GTA 6:sta ennen kuin peli lopulta julkaistaan?

Käyttäjän Aromit kuva
Aromit

GTA V oli xbox 360 aikana yksi lempipeleistäni ja nuoruudessa on tullut pelattua GTA pelejä ihan kakkos osasta lähtien. GTAta en ole pelannut moniin vuosiin nyt poislukien GTA trilogian harvinaisen huonoa san andreas versiota. Viime GTAsta on yksinkertaisesti niin pitkä aika etten ole juurikaan innolla odottamassa uutta. Sarja on tavallaan unohtunut mielestä, 2-4 vuotta olisi hyvä jatkumo pelisarjojen uusille osille.

Käyttäjän Lander kuva
Lander

Kohtalaiset. Oikeastaan ne olisi korkeammat, mutta koska pelistä ei tiedetä vielä oikeastaan mitään, niin isompia odotuksia ei vielä ole. Traileri lisäisi odotuksia isommaksi.

Käyttäjän Hitman 47 kuva
Hitman 47

Gta v julkaisusta tulee syyskuun 17 päivä 9 vuotta täyteen, Gta 6 en osaa sanoa jos nyt rehellisiä ollaan niin huolestunut kauheen pitkä aika edellisestä gta pelistä.Huhujen mukaan gta IV remake julkaistaan vuonna 2023 :)

Käyttäjän Retro22 kuva
Retro22

ei jaksa gta enää kiinnostaa katsoo kun gta 6 on tullu

Käyttäjän Kornholic kuva
Kornholic

Ei minkäänlaisia odotuksia. Tämä ajankohta olisi herkullinen parodioitavaksi/ satiroitavaksi ja hetkeen ei ole ollut yhtä helppoa aiheuttaa paheksuntaa kuin nyt. Siitä huolimatta uskon, kuten Haerski jo osuvasti kommentoi, Rockstar ei uskalla ajankuvan täyttä potentiaalia hyödyntää. Toisin sanoen tuleva GTA on todennäköisesti kädenlämpöinen tuotos.