Viikon kysymys: Seuraatko pelistriimejä? / Uutiset / pelaaja.fi

Viikon kysymys: Seuraatko pelistriimejä?

28.09.2020 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
13
Viikon kysymys: Seuraatko pelistriimejä?

Pelaaja.fin viikon kysymys on maanantain myötä vaihtunut. Tällä kertaa kysymys ei sitoudu varsinaisesti mihinkään ajankohtaiseen aiheeseen vaan on luonteeltaan hieman yleisempi.

Seuraatko pelistriimejä? Jos seuraat, mikä on päällimmäisin syy?

  • Kyllä, jos striimattava peli on kiinnostava
  • Kyllä, jos ihmiset striimissä ovat kiinnostavia
  • Kyllä, jos sekä striimin peli että ihmiset ovat kiinnostavia 
  • Kyllä, jos striimissä lähestytään peliä haasteiden (esim. speedrun) tai hyväntekeväisyyden valossa
  • Enpä oikeastaan

Vastaa varsinaiseen kyselyyn täällä!

Voit seurata kyselyn tuloksia Pelaaja.fin etusivulla. Parhaat, hauskimmat tai mieleenpainuvimmat kommentit saatetaan nostaa esille ensi viikon Lukijat ovat puhuneet -kyselykatsauksessa. Mikäli et ole rekisteröitynyt sivustolle kommentoidaksesi, asian voi helposti korjata täältä!

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän vesinokkaelain kuva
vesinokkaelain

En, katson mieluummin valmiita videoita YouTubessa.

Käyttäjän meecca kuva
meecca

Tässä oli ilmeisesti kyse perus striimailusta. En katso. Mutta esportsia (cs, valorant, ow) tulee kyllä katsottua striiminä aina sillon tällön.

Käyttäjän -JJ kuva
-JJ

Omien streamien statsien perusteella bottien, trollien ja muiden tapaääliöiden jälkeen jää silti osuus ihmisiä jotka tulee katsomaan jopa keskinkertaista NES Tetristä, jonka pelaamista en edes kommentoi. Luulen, että yksi streamien katselun syistä on vain yksinkertainen "ei nyt ole muutakaan tekemistä, ja satuin avamaan tämän kanavan" :D

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Eipä tuota muiden pelaamista jaksa katsella. Lisäksi oletan nyt tämän tarkoittavan livestriimiä, joita en varsinkaan katso. Jälkeenpäin olen saattanut jotain katsella, jos on vaikka ollut jokin uutinen että pätkässä X kohtaa Y tapahtuu asia Z.

Vastasin siis että enpä oikeastaan.

Käyttäjän Refloni kuva
Refloni

Sekä pelin että striimaajan täytyy olla kiinnostava. Hyvääkään peliä ei jaksa katsoa, jos sitä pelaava tyyppi on tylsä mumisija tai rasittava hihkuja, ja vastaavasti oman mielenkiinnon ulkopuolelle putoavaa peliä ei huvita seurata tasokkaaltakaan striimeriltä.

Katselen lähinnä blind runeja yksinpeleistä, jotka olen itse läpäissyt, ja vertailen striimerin havaintoja ja kokemuksia omiini.

Käyttäjän Chadu kuva
Chadu

Kyl katseltua tuleee jonkin verran striimajan kannalta ja välillä myös pelin. Mut ennemmin katson videoita youtubesta, niin näkee koko pelailun kokonaan.

Käyttäjän peliukk0 kuva
peliukk0

Tulee katsottua aika paljonkin, mutta lähinnä semmoisena taustahälynä kakkosnäytöllä kun tekee tietokoneella jotain muuta, tai kun tekee ruokaa niin monesti kuuntelen samalla jotain striimiä. Olen melko vaativa sen suhteen mitä jaksaa katsella/kuunnella niin vastasin Kyllä, jos sekä striimin peli että ihmiset ovat kiinnostavia Esimerkiksi retkun nes pelailuja mukava katsella sivusilmällä kun vetää läpi sellaisia pelejä joita ei tulisi itse edes testattua.

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

Koska pelaan pelini mieluummin itse ja en juurikaan pelaa moninpelejä ei pelistriimejä ole juuri motivaatiota seurata. Joidenkin persoonallisten ja hauskojen striimaajien koosteita jostain moninpelistä saattaa joskus tulla katsottua, yleensä siinäkin kuuntelen vain pelin sisällä heitetyn läpän katsomisen sijaan, livenä ei pelaamista ole tullut katsottua koskaan.

Käyttäjän DuskTillDawn kuva
DuskTillDawn

Jos olen jo itse pelannut pelin ja pitänyt siitä paljon niin onhan se kiva nähdä muidenkin reaktioita ja mielipiteitä.

Käyttäjän Tunna kuva
Tunna

Lähtökohtaisesti ei kyllä kiinnosta yhtään katsoa kenenkään editoimatonta pelaamista kovinkaan kauaa, varsinkin kun ajatuksellakin tuotettua katsottavaa on jonoksi asti.

Nostoja