Viikon kysymys: Seuraatko pelistriimien kautta muiden pelaamista? / Uutiset / pelaaja.fi

Viikon kysymys: Seuraatko pelistriimien kautta muiden pelaamista?

5.01.2015 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
12

Pelaajalehti.comin etusivun kysymys on vaihtunut alkaneen viikon - ja vuoden 2015 - kunniaksi. Tällä viikolla kysymme:

Seuraatko pelistriimien kautta muiden pelaamista?

- Useinkin, huvin vuoksi
- Toisinaan, mikäli kyseessä on kiinnostava peli
- Harvemmin, jos sattuu osumaan kiinnostava kohdalle
- Lähinnä mikäli kyseessä on hyväntekeväisyyslähetys tai ennätysyritys
- En lainkaan
 
Vastata voi rullaamalla alaspäin Pelaajalehti.comin etusivua tai suoraan vaihtoehtoisesti täällä!
 
Omaa vastaustaan voi perustella alla olevassa kommentointisarakkeessa. Parhaat, hauskimmat tai mieleenpainuvimmat perustelut nostetaan esille ensi viikon kyselyuutisessa. Mikäli et ole rekisteröitynyt sivustolle kommentoidaksesi, asian voi helposti korjata täältä.
 

Vuoden 2014 viimeisen "kyselyn" tulokset:

Viikon kysymys hiljenee loppuvuodeksi. Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!

- Hyvää joulua! (46%)
- Onnellista uutta vuotta! (17%)
- En minä mitään toivottele... (16%)
- I need scissors! 61! (22%)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän JNyknn kuva
JNyknn

En seuraa, sillä miksi katsoa jotain, jota voi itsekin kokea (enkä puhu aikuisviihteestä)? Poikkeuksena tietenkin speedrunit ja satunnaiset E-sports -matsit, tosin näitä katson mieluummin jälkikäteen Youtubesta, jolloin voi hyppiä tylsien kohtien ohi.

Käyttäjän Zeurrr kuva
Zeurrr

Suomalaisia Age of Empires -striimejä tulee seurattua hyvinkin aktiivisesti niiden kovan tason ja hyvän yhteisön takia. Lisäksi Twitchistä tulee katsottua satunnaisesti DayZ-striimejä.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Pelaan mieluummin itse.

Käyttäjän Kornholic kuva
Kornholic

En todellakaan. En tiedä mitään tylsempää kuin Lets Play -videoiden, striimujen ja muun vastaavan katsominen.

Käyttäjän BlueShell kuva
BlueShell

Yleensä itselleni syy seurata streamia on se, että streamaaja on entuudestaan tuttu ja kiinnostava tyyppi (esim. tuttu videontekijä youtubesta tai muuta vastaavaa). Täysin tuntemattomien pitämiä streameja ei tule katsottua. Usein juttujen kuunteleminen ja streamaajan interaktiivisuus katsojien kanssa on se ydinasia. Tietysti on aina bonusta jos itse pelattu pelikin on kiinnostava ja streamaajalla on hauskaa sanottavaa siitä. Mitään E-sports -matseja tai vastaavaa en katso ollenkaan, ei kiinnosta.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

En ole koskaan streameja katsonut eikä kiinnostakaan. Muutenkin pelivideot jäävät ostoaikeiden vuoksi lyhyeen tarkistukseen tai joistain peleistä kollaasien katsomiseen. Pewdiepieta katsoin sen verran mitä on pelannut Dark Souls-pelejä. Oli ihan hauska katsoa miten hänellä meni pelissä eri kohdat. En olisi tosin katsonut ellen olisi jo itse pelannut pelejä aiemmin.

Käyttäjän jmetsara kuva
jmetsara

Itselleni Twitch on varsin uusi löytö, joka tuli Xbox Onen mukana. Aluksi seurasin lähinnä pelejä, joita olin itse hankkimassa ja halusin nähdä niistä pelikuvaa. Sen kautta löysin kuitenkin tyyppejä joiden pelaamista vain on hauska katsoa. Jotkut ovat todella taitavia, toiset lähes kädettömiä, joita voi auttaa chatin kautta. Nykyään katson varsin paljon pelikuvaa ja twitchistä on tullut itselleni television kilpailija.

Käyttäjän Hugejorma kuva
Hugejorma

Tulee seurattua oikeastaa ainoastaan HC-pelaajien streameja. Harvoin pääsee näkemään / kokemaan muuten esim WoW:n mythic raideja ensimmäisten joukossa. Tämä tarjoaa sellaisen aspektin, jollaista olen aina kaivannut. Ei itseäni voisi vähempää kiinnostaa perus yksinpelit ja niiden katsominen. Ainoastaan erittäin hyvien pelaajien turnaukset tai raidit. Näistä voi oppia todella paljon hyödyllistä tietoa, jota ei muuten saisi mistään.

Eli lyhyesti sanottuna seuraan sellaisten pelien streameja Twitch:sta, jolle tasolle itselläni ei olisi ainakaan ilman tuhansien tuntien pelaamista mitään asiaa. Esim WoWi:n streamit auttavat hyvin saamaan kuvan vaikeimmista raideista, joiden hakkaamiseen itselläni ei olisi enään nykyään mitenkään aikaan. CoDia en ole myöskään vuosiin pelannut, mutta varsinkin turnaukset tarjoavat loistavaa viihdettä. Bonuksen tarjoaa, jos streamaava henkilö on hyvä persoona ja ottaa "yleisön" haltuun. Nyt en todellakaan tarkoita mitään PewDiePie kaltaisia hahmoja.

Käyttäjän ZaleraFF kuva
ZaleraFF

Hyvin, hyvin harvoin. Jos joku tuntemani henkilö striimaa niin saatan katsoa. Mielummin kuitenkin pelailen itse. Ei oikein itelleni nappaa myöskään nämä AGDQ-jutut.

Käyttäjän Chadu kuva
Chadu

Harvemmin, vähän tulee katseltua, jos vaan on jollain striimi menossa, jos oon koneella, jää kesken kyl usein kun tulee mentyä pelaamaan.