Viikon kysymys: Vieläkö pelien saavutukset jaksavat viehättää? / Uutiset / pelaaja.fi

Viikon kysymys: Vieläkö pelien saavutukset jaksavat viehättää?

23.05.2022 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
36
viikon kysymys, saavutus, trophy, achievement,

Pelaaja.fin viikon kysymys on vaihtunut! Tällä kertaa olemme kiinnostuneita kuulemaan lukijoidemme kiinnostuksesta pelien saavutuksiin, jotka ovat olleet enemmän tai vähemmän vakituinen osa pelaamista jo reippaasti yli vuosikymmenen ajan.

Kysymys siis kuuluu:

Mikä on suhteesi pelien saavutuksiin?

  • Kaikki kerätään – pelejä tulee jopa pelattua puhtaasti saavutuksien takia
  • Kerään aktiivisesti, mutta lähinnä tykkäämistäni peleistä
  • Hajanaisissa suosikkipeleissä niitä on kiva jahtailla
  • Eipä niitä tule juuri mietittyä, mutta kilahdus on kiva
  • Ei kiinnosta sitten pätkääkään

Vastaa varsinaiseen kyselyyn täällä!

Voit seurata kyselyn tuloksia Pelaaja.fin etusivulla. Parhaat, hauskimmat tai mieleenpainuvimmat kommentit ja perustelut saatetaan nostaa esille ensi viikon Lukijat ovat puhuneet -kyselykatsauksessa. Mikäli et ole rekisteröitynyt sivustolle kommentoidaksesi, asian voi helposti korjata täältä!

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

Kyllä aktiivisesti tulee kerättyä kaikki niistä peleistä joita tule pelattua, mutta yhtään peliä en lähde pelaamaan tarkoituksena vain saada helppoja saavutuksia. Eli nimenomaan niistä peleistä tulee kerättyä achievementit ja trophyt mitä olisin muutenkin pelaillut.

Täytyy tosin sanoa että ilman saavutuksia pelit tulisi kahlattua huomattavasti nopeammassa ajassa läpi mikä helpottaisi kummasti kertyneen backlogin läpikäymistä, mutta kolikon kääntöpuolena taas se että saavutusten kautta joihinkin peleihin tulee enemmän haastetta ja pelit tulee käytyä paremmin koettua läpikotaisin...toisaalta monesti tule mietittyä että täysin naurettavan määrän tunteja vaativien saavutusten hankkimiseen käytetyn ajan voisi käyttää paljon paremminkin....

Mutta tuosta on tullut itselle jo niin vakiintunut tapa että vaikea siitä on enää eronkaan päästä 😄

Käyttäjän rautahuilu kuva
rautahuilu

Jos peli on hyvä.
Ajattelin yhdestä suosikkipeleistäni kerätä kaikki saavutukset myös tietokoneella.
Toki nuo saavutukset voivat syödä paljon pelaamisen iloa kun pelin sijasta keskityt johonkin merkityksettömään sivu juttuun.

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

Eipä niitä tule juuri tule mietittyä, mutta kilahdus on kiva. Kiva saada saavutuksia ja noista myös joskus näkee että jotain jäi tekemättä mikä on näppärää, mutta muuten näitten olemassaoloa tai olemassaolemattomuutta tuskin edes huomaisin.

Käyttäjän Lahis kuva
Lahis

Eipä nuo ole koskaan kiinnostaneet.

Käyttäjän Hitman 47 kuva
Hitman 47

Kulta pronssi ja hopea trophyja kertynyt todella paljon mutta yhtään platinium trophya on oo ikinä saanut vaikka olen 20 peliä pelannut läpi ps4,Mukava nuita on mukava saada peleistä ei mulla muuta.

Käyttäjän Billet kuva
Billet
Lainaus Lahis

Eipä nuo ole koskaan kiinnostaneet.

Sama täällä, ei oikeastaan kiinosta koko juttu.

Käyttäjän jr11 kuva
jr11

Ennen tuli kerättyä enemmän mutta nykyjään vain harvoista ja valituista viitsii. Monien platinojen hommaaminen on ollut nii rasittavaa ja aikaa vievää että oon todennu turhaks käyttää elämää sellaseen. esimerkkinä että vedät jotain peliä neljättä kertaa läpi platinan takia vaikka oisit ollu jo täysin kyllästynyt peliin tokan läpipeluun jälkeen.

Joku niissä trophyissä silti aiheuttaa kivaa fiilistä kun niistä ilmoitus yllättäen pamahtaa ruudulle. Vaivaset 88 platinaa löytyy

Käyttäjän Kornholic kuva
Kornholic

Realistisesti saavutettavissa olevat hyvien pelien trophyt kiinnostavat. Trophyjen kerääminen on eräänlainen hauska metapeli, joka tuo lisäsisältöä peliin.

Käyttäjän Masa kuva
Masa

Ei kiinnosta sitten pätkääkään. En ole niistä mitään haittaakaan kokenut, kunhan ne turhat pop-upit saa laitettua pois päältä.

Käyttäjän Akki kuva
Akki

Kyllähän noita on tullut kerättyä, eikä ihan vähänkään. Parhaimmillaan saavutukset kannustavat pelaamaan pelejä hiukan eri tavalla ja haastamaan itsensä. Tykkään hommata platinapystit peleistä, joista itse pidän todella paljon. En kuitenkaan yleensä vaivaudu hankkimaan niitä peleistä, jotka pakottavat pelaamaan netissä. Mutta trophyn ääni on aina itselle tervetullut.

Nostoja