Viimeisimmät GTA IV -kuulumiset / Uutiset / pelaaja.fi

Viimeisimmät GTA IV -kuulumiset

5.05.2007 // Kirjoittanut: Pelaaja_Ossi
30

Game Informer -pelilehden tapaan myös englantilainen Official PlayStation Magazine on päässyt testaamaan Rockstarin odotettua Grand Theft Auto IV:ää. Lehden uusimmasta numerosta löytyy jälleen hieman uutta tietoa pelistä.

Toisin kuin GTA: San Andreaksessa, pelin päähahmon keho ei ole muokattavissa. Rockstarin Dan Houser kertoo, että pelihahmon liikkeiden muuttuminen ruumiinrakenteen mukaan olisi liian vaikeaa ohjelmoida. Noin kolmekymppisen Niko Bellicin ulkonäköä voi muuttaa kuitenkin ainakin vaatteiden osalta.

gtaiv1.jpg

Pelissä suoritettavat tehtävät ovat Rockstarin mukaan entistä realistisempia, pidempiä ja monipuolisempia. Niihin pitäisi löytyä myös runsaasti erilaisia ratkaisutapoja. Varsinaisten juonitehtävien lisäksi tarjolla on muutakin tekemistä, mistä tekijät eivät kertoneet enempää.

Peliympäristön suunnittelu on vielä hieman kesken: Rockstar ei ole vielä päättänyt, mitä alueita se yhdistää siltojen avulla. Vaikka pelissä ei nähdä lentokoneita, helikopterilla lentäminen on mahdollista ja Liberty Citystä löytyy yksi lentokenttä.

Tärkeimmäksi tavoitteekseen yhtiö mainitsee kuitenkin ennennäkemättömän vilkkaan suurkaupunkiympäristön luomisen. Jalankulkijoiden määrä vaihtelee radikaalisti vuorokaudenajasta riippuen.

gtaiv3.jpg

Rockstar paljasti pelin hahmokaartista sen verran, että ainakin mafia nähdään Liberty Cityn katukuvassa. Lisäksi yhtiö kertoi, että pelissä ei nähdä sarjan edellisistä osista tuttuja hahmoja...ainakaan elossa.

Official PlayStation Magazinen artikkelissa kumotaan myös väitteet, joiden mukaan Rockstar tavoittelisi fotorealistista lopputulosta. Yhtiö on keskittynyt todella paljon peliympäristön ja tekoälyn hiomiseen. Erityisesti jalankulkijoiden tilannereagointiin, kuten esimerkiksi käsiaseen näkemiseen on kiinnitetty suurta huomiota.

GTA IV julkaistaan Xbox 360:lle ja PlayStation 3:lle Euroopassa 19. lokakuuta.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Pelaaja_Ossi kuva
Pelaaja_Ossi

Xbox 360 -versio ei ole varmasti sen karsitumpi kuin PlayStation 3 -versio.

Dan Houser sanoi, että Xbox 360:n Core-version kiintolevyongelma aiheuttaa Rockstarille päänvaivaa. Yhtiön on siis tehtävä peli siinä mielessä, ettei sen ostajalla ole välttämättä kiintolevyä. Lopputulos on varmasti sama kummassakin versiossa.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Pelaajalehti on paras pelimedia. Laatu-uutisia keskiyölläkin. Siinä jää Peliplaneetat ja Konsolifinit kauas taakse.

Pieni toive olisi. Thomas Puhaa enemmän esille. :) Vieläkö hän aktiivisesti vaikuttaa Pelaajalehdessä?

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

"Pelaajalehti on paras pelimedia. Laatu-uutisia keskiyölläkin. Siinä jää Peliplaneetat ja Konsolifinit kauas taakse.

Pieni toive olisi. Thomas Puhaa enemmän esille. Vieläkö hän aktiivisesti vaikuttaa Pelaajalehdessä?"

Thomas, mene jo nukkumaan.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

"Rockstar paljasti pelin hahmokaartista sen verran, että ainakin mafia nähdään Liberty Cityn katukuvassa. Lisäksi yhtiö kertoi, että pelissä ei nähdä sarjan edellisistä osista tuttuja hahmoja…ainakaan elossa." Hyvä, että sentään edes mafia.

Käyttäjän himopelaaja kuva
himopelaaja

Eriittäin kiintoisalta vaikuttaa. Suurkaupungin vilinässä varmasti tunnelma on korkealla ja ihmisten reagointi aseiden näkemiseen nostaa tunnelmaa roimasti. Grafikkakin on varmasti Rockstarin kovaa luokkaa!! Sopii odotella innolla =D

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

"Thomas, mene jo nukkumaan."

=)

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

kuinka monelle konsolille GTA IV on tulossa?

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

"kuinka monelle konsolille GTA IV on tulossa?"

Et siis viitsinyt edes lukea uutista loppuun...ja toisekseen järjen käyttökin on sallittua, kun Wiissä ei tehot riitä.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

''Se on kylläkin karsittu versio playstation 3:lla sillä x360 on PÄÄKEHITYSALUSTA ja pleikkari tulee perässä ja YRITTÄÄ päästä samaan lopputulokseen. Todennäköisesti ei pääse PS3:n rajoitteiden ja ongelmien vuoksi. Sori.''

Boksillahan oli nämä kovalevy ja DVD rajoiteteet...

Käyttäjän PetriP kuva
PetriP

Noh, vaikka GI:llä on muutama epäilyttävä vaihe ollutkin (Paper Mariolle (TTYD) huonot pisteet lapsellisuudesta..) mutta ei käy kiistäminen etteikö lehti olisi yksi Amerikanmaan vaikutusvaltaisimmista pelilehdistä. Tuskin Rockstar aivan nelosdivarin lehdille antaisi ensimmäiset vilaukset tulevasta jumalpelistään. Lopullisia eroja versioiden välillä on vaikea arvioida, mutta eiköhän ne selviä viimeistään pelin ilmestyessä.