Villi huhu - onko Activision ostamassa Grand Theft Auton julkaisijan? / Uutiset / pelaaja.fi

Villi huhu - onko Activision ostamassa Grand Theft Auton julkaisijan?

30.08.2014 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
4

Mikäli tuoreissa huhupuheet on yhtään perää, Activision Blizzardilla kaavaillaan Take-Two Interactiven ostoa. Muun muassa pelisivusto Polygon raportoi Wall Streetilla pyörivistä huhuista, jotka ovat hiljattain saaneet vettä myllyynsä Benchmark-analyytikko Mike Hickeyn tekemistä huomioista ja spekulaatioista.

Take-Two Interactive tunnetaan parhaiten Grand Theft Auto -sarjasta tutun Rockstar Gamesin omistajana. Take-Twon alaisuuteen lukeutuu myös 2K Games lukuisine pelistudioineen.

Hickeyn mukaan Activision Blizzard haluaisi entistä vahvasti mukaan elokuvabisnekseen, ja Take-Twon hittisarjat edesauttaisivat Activisionia näissä tavoitteissa. Take-Two vuorostaan harkitsee Grand Theft Auto -elokuvaa ja "ihailee Activision Blizzardin yhteyksiä Hollywoodiin ja kykyä luoda massiivisia verkkomoninpelejä", kuten World of Warcraft.

Activision tehtaileekin parhaillaan muun muassa Warcraft-elokuvaa yhdessä Universalin ja Legendary Picturesin kanssa. Ensi-iltaa kaavaillaan maaliskuulle 2016.

Vaikka Hickey uskoo Activisionin kosiskelevan Take-Twota yhteisillä intresseillään elokuvabisneksessä, kaupalla olisi miehen mukaan Activisionille etua myös pelipuolella. Sen myötä Activisionilla olisi "kolme maailman vahvinta pelinkehittäjää" taskussaan: Rockstar, Blizzard ja tulevaa Destiny-peliä Activisionille työstävä Bungie. Tällä yhdistelmällä Activisionin olisi entistä helpompaa julkaista vuosittaiseen tahtiin suuren luokan pelejä.

- World of Warcraftin megamenestys on hupenemassa, Skylanders saa koko ajan enemmän kilpailevaa painostusta Disneylta ja Call of Dutyssa piilee vaarana vuosittaisen julkaisutahdin mukana tuoma väsymys. Siksi GTA:n, Red Deadin, Borderlandsin, NBA 2K:n ja BioShockin hankkiminen Take-Two Interactiven mukana olisi erittäin viisas veto Activisionilta, Hickey maalailee.

Activision tai Take-Two eivät luonnollisesti ole kommentoineet Hickeyn villiä spekulaatiota, mutta huhu varmasti herättää jo ajatustasollakin keskustelua pelikansan keskuudessa.

Take-Twota yritettiin ostaa jo vuonna 2008 Electronic Artsin toimesta, mutta yhtiön hallitus torjui kahden miljardin dollarin ostotarjouksen alihinnoiteltuna.

Lähde: Polygon, StreetInsider.com, Investors.com

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Speedy kuva
Speedy

Juu toivottavasti ei osta.

Käyttäjän Norsukampa kuva
Norsukampa

Katsoinkin aamulla kalenteria ja aloin pohtimaan että missä viipyy jokavuotiset Take-Twon myyntiä koskevat huhut ja juorut..

Käyttäjän henkka007 kuva
henkka007

Jos ostaa, niin toivottavasti uutta Gta ei tule joka vuosi :).

Käyttäjän Eerie kuva
Eerie

NOOOOOO