Virallinen Gran Turismo -ratti julki – suoravetoa viimein myös PS5:n tosikuskeille / Uutiset / pelaaja.fi

Virallinen Gran Turismo -ratti julki – suoravetoa viimein myös PS5:n tosikuskeille

25.11.2021 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
3
Fanatec, Polyphony Digital, Gran Turismo DD Pro, Gran Turismo -ratti

Gran Turismo 7 tekee tuloaan alkuvuodesta, minkä myötä myös sarjan virallinen rattiohjain on paljastunut PS5:lle – PS4- ja pc-yhteensopivuutta unohtamatta.

Virallisen Gran Turismo DD Pro -ratin takaa löytyy ajosimulaatiotarvikkeistaan tuttu saksalainen Fanatec, joka on saanut ohjaimen toteutuksessa suunnitteluapua suoraan Gran Turismo -sarjan isältä Kazunori Yamauchilta ja tämän Polyphony Digital -studiolta.

Nimensä mukaisesti Gran Turismo DD Pro on ensimmäinen PlayStation 5:lle lisensoitu direct drive- eli suoravetotekniikkaa hyödyntävä ratti, mikä tuo ohjaustuntumaan entistä enemmän terävyyttä ja voimakkuutta. Kuten odottaa saattaa, näppäinten sijoittelussa sekä OLED-näytön ohjelmoinnissa on pidetty silmällä erityisesti Gran Turismo 7- ja Gran Turismo Sport -pelien ominaisuuksia.

Gran Turismo DD Pron noin 699 euron hintainen peruspakkaus pitää sisällään rattikehän lisäksi rattirungon, pöytäkiinnikkeen, teräsrunkoiset polkimet ja virtalähteen, jolla irtoaa voimavastetta 5 newtonmetrin verran. Uusi Gran Turismo -rattikehä onkin yhteensopiva Fanatecin malliston muiden osien kanssa, joten kokonaisuutta voi halutessaaan päivittää monipuolisemmaksi kehittyneemmillä paketeilla.

Fanatec kertoo myös, että sen PlayStation-yhteensopiva rattirunko on ilmestymässä myös erikseen myöhempänä ajankohtana. Valmistajan virallisessa blogissa ajankohdan kerrotaan selkenevän rungon saatua Sonylta lopullisen tuotehyväksynnän.

Gran Turismo DD Pro -pakettien ennakkotilaukset käynnistävät perjantain aikana, ja toimitukset alkavat yleisesti ottaen ensi vuoden maaliskuun tienoilla osuakseen samoille tietämille 4. maaliskuuta ilmestyvän Gran Turismo 7:n kanssa. Ensimmäisille innokkaille kuitenkin lupaillaan mahdollisuutta tilata toimitus jo jouluksi.

Lähde: Fanatec (1), (2)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Pelaaja 7 kuva
Pelaaja 7

Varmana huikea kokemus, mikäli jaksaa veivata rattia. Itse jatkan padilla platinaan, kuten Sportinkin tapauksessa. Ja X:llä kaasu riittää.

Käyttäjän Rabbitman kuva
Rabbitman

700€ on aika edullinen moisesta ratista. Noiden rattien yleistyminen on alkanut näkymään hinnoissa.

Käyttäjän Hepii89 kuva
Hepii89

Nyt on kohtuuhintainen setti, kun kyseessä on laadukas fanatec. Muutamia kuukausia sitten katselin näitä settejä, parista tonnista lähti nämä kunnon sim racing setit ja vain taivas oli rajana